Περδίκης: ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ & ΠτΔ συνεχίζουν τακτική υποχωρήσεων

“Αυτοί που δεν τολμούν να θέσουν θέμα για την τουρκική σημαία στον Πενταδάκτυλο πώς θα διεκδικήσουν μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό;”

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ συνεχίζουν την ίδια τακτική των υποχωρήσεων μαζί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και οι υποχωρήσεις τους δεν έχουν τέλος, δηλώνει ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

“Αυτοί που δεν τολμούν να θέσουν θέμα για την τουρκική σημαία στον Πενταδάκτυλο πώς θα διεκδικήσουν μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο κυπριακό ή θα υπερασπιστούν το κυπριακό φυσικό αέριο;”, διερωτάται.

Ο κ. Περδίκης αναφέρει ότι μετά τη χθεσινή τροπολογία που υπερψήφισαν τα δύο κόμματα, ο κ. Ακιντζί δεν έχει κανέναν λόγο να μην είναι ευχαριστημένος, αφού κέρδισε αυτό που ήθελε.

“Ο τρόπος που το ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ επέλεξε να ικανοποιήσει την απαίτηση Ακιντζί ήταν προκλητικός. Δεν τόλμησε καν να δεχτεί την πρόταση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για ψήφισμα που θα καλούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, στην προσεχή συνάντηση του με τον κ. Ακιντζί, να ζητήσει την άμεση λήψη μέτρων που να εμπεδώνουν μέτρα συμφιλίωσης αμοιβαίου χαρακτήρα, όπως π.χ. την άμεση αφαίρεση από τον Πενταδάκτυλο της τεράστιας σημαίας του ψευδοκράτους”, προσθέτει.

Αναφέρει ότι “το μέγεθος της δουλικότητας της ηγεσίας των δύο κομμάτων είναι απερίγραπτο” και “φοβούνται μην δυσαρεστήσουν τον κ. Ακιντζί που δεν θέλουν να του ζητήσουν καν αμοιβαιότητα και αντίστοιχη κίνηση καλής θέλησης”.

Από την άλλη πλευρά, προσθέτει ο κ. Περδίκης, είναι τουλάχιστον υποκριτικό από τον κατοχικό ηγέτη να δηλώνει ότι “πρέπει να εργαστούμε για να κάνουμε μια νέα αρχή και να δημιουργήσουμε μια νέα δομή όπου θα επικρατήσουν συνθήκες μόνιμης ειρήνης”.

“Ο κ. Ακιντζί τόνισε πάλι ότι “δεν έμεινε πολύς χρόνος” συνδέοντας προφανώς τις συνομιλίες με τις εξελίξεις στο ενεργειακό τοπίο. Εντελώς… τυχαία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Κασουλίδης επέλεξαν σε συνεντεύξεις τους – στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters και στο ΚΥΠΕ αντίστοιχα – να τονίσουν ότι το φυσικό αέριο αποτελεί “τεράστιο κίνητρο για τη λύση του Κυπριακού”, συμπληρώνει.

“Ίσως τελικά το επόμενο αίτημα του κ. Ακιντζί θα σχετίζεται με τις εξελίξεις στο ενεργειακό επίπεδο; Θα ζητήσει να σταματήσουν οι γεωτρήσεις και το ΔΗΣΑΚΕΛ θα υπακούσει για να μην επηρεαστούν οι συνομιλίες; Οψόμεθα!”, καταλήγει ο κ. Περδίκης.

ΚΥΠΕ

>>> Απορρίφθηκε η πρόταση Περδίκη για αίτημα αφαίρεσης της σημαίας από Πενταδάκτυλο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.