Ε. Θεοχάρους: Ο ΠτΔ έχει ανάψει το πράσινο φως στα ΗΕ για έμμεση επιδιαιτησία!!!

Είναι ξεκάθαρο ότι “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει ανάψει το πράσινο φως στα Ηνωμένα `Εθνη για έμμεση επιδιαιτησία, την οποία έχουν βαφτίσει ως προφορική κατάθεση γεφυρωτικών προτάσεων και ως διαμεσολάβηση”, δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος του κινήματος “Αλληλεγγύη” Ελένη Θεοχάρους. 

Σε δηλώσεις της ύστερα από συνάντησή της με τις ηγεσίες της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ, η κ. Θεοχάρους είπε ακόμη πως ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί “έχει βγάλει πλέον κάθε περιορισμό στη συμπεριφορά του, στα κυπριακά θα λέγαμε `έχει βγάλει και τα παλλούκια`, και δηλώνει ότι η τ/κ πλευρά θέλει αυτή την επιδιαιτησία, την οποία χαρακτηρίζει ως γεφυρωτικές προτάσεις, αλλά παράλληλα μας απειλεί ότι, εάν επιχειρήσουμε την οποιαδήποτε ενέργεια εντός της κυπριακής ΑΟΖ, η Τουρκία θα αντιδράσει με τον τρόπο που αυτή ξέρει και θα υπάρξουν εντάσεις”. 

Η Πρόεδρος του κινήματος “Αλληλεγγύη” ανέφερε πως “μετά το γεγονός ότι ενέδωσε η κυπριακή βουλή την περασμένη Παρασκευή σε αυτό το ιταμό, σε αυτό το άθλιο αίτημα του Μουσταφά Ακιντζί, είναι πάρα πολύ πιθανόν να ακολουθήσουν και άλλες ενδοτικές συμπεριφορές, γιατί πραγματικά ήταν μια ημέρα ντροπής για την κυπριακή βουλή και για τον κυπριακό λαό στο σύνολό του αυτό που έγινε την περασμένη Παρασκευή”. 

Πρόσθεσε πως “η διαμορφωθείσα πλειοψηφία μέσα στη βουλή, όπως φάνηκε την περασμένη Παρασκευή, είναι σε θέση να περάσει και κομμάτια της οποιασδήποτε λύσης, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να δούμε ότι η μισή λύση έχει συμφωνηθεί από μέρους της κυπριακής βουλής, και εκείνο στο οποίο θα συμφωνήσουν οι πολίτες, αν κληθούν στο τέλος να δώσουν την άποψή τους, θα αφορά κάποια περιουσιακά ζητήματα, τα οποία εκ των πραγμάτων θα έχουν ήδη επιλυθεί”. 

Η κ. Θεοχάρους παρατήρησε πως “η Τουρκία επιμένει στην εφαρμογή των τεσσάρων βασικών ελευθεριών και δυστυχώς οι ΗΠΑ εμφανίζονται αυτή τη στιγμή να είναι σύμμαχος της Τουρκίας” και έκανε αναφορά σε σενάριο για πανευρωπαϊκή διευθέτηση “τόσο της κρίσης στη Μέση Ανατολή, στη Συρία και στη Βόρειο Αφρική, δηλαδή της σύγκρουσης του Ισλαμικού με το Χριστιανικό κόσμο” , που “θα γίνει αναλώμασι της Κύπρου”. 

“Κι εμείς θα πληρώσουμε το βαρύ τίμημα, δίνοντας τη δυνατότητα στην Τουρκία κάποια στιγμή να φθάσει στην κρίσιμη μάζα των Τούρκων πολιτών στην Κύπρο, όπως επιθυμεί ο κ. Ερντογάν και να προχωρήσει στην προσάρτηση της Κύπρου στην Τουρκία”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ

>>> Επιστολή Αλληλεγγύης σε Γεν. Εισαγγελέα για «ρητορική μίσους από ΑΚΕΛ»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.