ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2018: Πρόσκληση για πενταμερή στον ενδιάμεσο από την ΕΔΕΚ

Πρωτοβουλία για να φέρει τα πέντε κόμματα του ενδιάμεσου χώρου στο τραπέζι, ανέλαβε σήμερα η ΕΔΕΚ.

Ο Πρόεδρος της, Μαρίνος Σιζόπουλος απέστειλε επιστολή στις ηγεσίες του ΔΗΚΟ, της Συμμαχίας Πολιτών, του Κινήματος «Αλληλεγγύη» και του Κινήματος Οικολόγων για συνάντηση στις 18 ή στις 19 Απριλίου για διερεύνηση των προθέσεων τους ούτως ώστε ο ενδιάμεσος χώρος να καταλήξει σε κοινή διακήρυξη, σε κριτήρια συνεργασίας καθώς και σε κοινό υποψήφιο.

Ήδη, ΔΗΚΟ και Οικολόγοι απάντησαν θετικά, ενώ αναμένεται θετική απάντηση και από την Αλληλεγγύη. Να σημειωθεί ότι και η Συμμαχία Πολιτών απάντησε θετικά αλλά πρότεινε όπως η συνάντηση πραγματοποιηθεί είτε στις 24 Απριλίου, είτε στις 25.

Γ. Λιλλήκας: Λόγω απουσίας στο εξωτερικό η πρόταση για αλλαγή ημερομηνίας

Θετική απάντηση στην πρόσκληση που έλαβε σήμερα από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, για πραγματοποίηση συνάντησης των πέντε κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, έδωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, προτείνοντας ωστόσο η συνάντηση να πραγματοποιηθεί 24-25 Απριλίου, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό κατά τις ημερομηνίες που προτείνει η ΕΔΕΚ.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ο κ. Λιλλήκας, απαντώντας σε ερώτηση, επιβεβαίωσε τη λήψη της επιστολής από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, την οποία και χαιρέτισε.

«Δεχθήκαμε και την περασμένη εβδομάδα επιστολή από το Κίνημα των Οικολόγων για συνάντηση στις 23 Απριλίου στην οποία επιστολή απάντησα ήδη στον φίλο Γιώργο ότι αποδέχομαι να συναντηθούμε. Όσον αφορά στη σημερινή πρόσκληση από τον φίλο Μαρίνο τη λάβαμε με ικανοποίηση» ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η Συμμαχία Πολιτών άνοιξε τον κύκλο ξεχωριστών επαφών με έκαστο κόμμα από τις αρχές Μαρτίου και κατόπιν με δύο επιστολές της προς τα τέσσερα κόμματα, ημερομηνίας 23 Μαρτίου 2017 και 28 Μαρτίου 2017, αντιστοίχως, ζήτησε κοινή συνάντηση που θα αποσκοπούσε σε ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο.

«Με επιστολή μας προς τον φίλο Μαρίνο απαντάμε θετικά στην πρόσκληση», ανέφερε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών. Δυστυχώς, εξήγησε, «ζητούμε αλλαγή της ημερομηνίας γιατί είναι αδύνατο να παρευρεθώ στις ημερομηνίες που προτείνει η ΕΔΕΚ, καθώς από 17 Απριλίου μέχρι 22 Απριλίου 2017 θα βρίσκομαι στη Μόσχα, όπου θα έχω συναντήσεις με Ρώσους αξιωματούχους και μετά στη Γιάλτα κατόπιν πρόσκλησης της Ρωσικής Κυβέρνησης να συμμετάσχω στο Οικονομικό Φόρουμ της Γιάλτας», προσθέτοντας ότι αν τα υπόλοιπα κόμματα μπορούν, εισηγείται όπως η συνάντηση πραγματοποιηθεί είτε στις 24, είτε στις 25 Απριλίου.

>>> Oι αντίπαλοι της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας πότε θα ενωθούν στην Κύπρο;

One thought on “ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2018: Πρόσκληση για πενταμερή στον ενδιάμεσο από την ΕΔΕΚ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s