ΤΕΤΡΑΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ: Λύγισε 10 μήνες μετά ο Μπένης και έφερε την ανατροπή

Έπρεπε να περάσουν 10 ολόκληροι μήνες από το μακελειό που συγκλόνισε το παγκύπριο για να λυγίσει ο Μάριος Χριστοδούλου, γνωστός ως Μπένης. Μετά την ομολογία και την παραδοχή της φίλης του, Σοφίας Γρηγορίου, για εμπλοκή στο φονικό, ο Μπένης έδειξε τον δρόμο για διαλεύκανση μιας υπόθεσης που έδειχνε να έχει ζοφερό μέλλον, αναφορικά με την εξιχνίασή της.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι άγνωστο παραμένει ακόμα το πόρισμα της ανακριτικής ομάδας που συστάθηκε μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, αναφορικά με τη διαφθορά στην Αστυνομία και τη δράση της Αστυνομίας στην εξιχνίαση του μακελειού που στοίχισε τη ζωή στον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη, στο ζεύγος Σκεύης και Ηλία Χατζηευθυμίου και στον Αλβανό δράστη Yani Vogli, ο οποίος ήταν ο δεύτερος δράστης.

Συνεργός του ήταν ο Aleks Burelli, ο οποίος από τότε παραμένει εξαφανισμένος και καταζητείται από τις Αρχές με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Κατά την ακροαματική διαδικασία της 11ης Απριλίου του 2017, ο Μπένης παραδέχθηκε τους τέσσερις φόνους εκ προμελέτης που διαπράχθηκαν στις 23 Ιουνίου στην Αγία Νάπα και επιπλέον παραδέχθηκε ότι συνωμότησε να δολοφονήσει τον Αλέξη Μαυρομιχάλη, αλλιώς Αλεξούι, τον Ιωσήφ Ιωσήφ, αλλιώς Σήφη και τον Χρίστο Δημητρίου, αλλιώς Τσιάκκα.

Κατά τη διαδικασία της 12ης Απριλίου, ημέρα Τετάρτη, αναμένεται να αναγνωστούν τα γεγονότα και να επιβληθεί ποινή στον Χριστοδούλου. Εν τω μεταξύ, αναμένεται πως κατά τη διαδικασία αυτή, ο δικηγόρος του Χριστοδούλου θα δηλώσει ενώπιον Δικαστηρίου ότι ο πελάτης του δηλώνει πρόθυμος να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας και ως εκ τούτου, είναι στη διάθεση της Κατηγορούσας Αρχής.

Φρόσω Βιολάρη

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Όταν Μάριος Μπένυ Χριστοδούλου λύγισε και παραδέχθηκε ενοχή…

Ενοχή παραδέχθηκε, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, ο πρώτος κατηγορούμενος στην υπόθεση του τετραπλού φόνου της Αγίας Νάπας Μάριος Χριστοδούλου, άλλως Μπέννυ.

Η σημερινή διαδικασία ξεκίνησε με τον Μιχάλη Πική συνήγορο υπεράσπισης του Μάριου Χριστοδούλου να αναφέρει στο Δικαστήριο την πρόθεση του πελάτη του να αλλάξει απάντηση στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε από μη παραδοχή σε παραδοχή.

Η Ελλη Παπαγαπίου εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ανέφερε ότι μετά την προσεκτική μελέτη του κατηγορητηρίου και με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας αναστέλλεται η 1η κατηγορία που αντιμετώπιζε ο Μάριος Χριστοδούλου.

Η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ανέφερε ότι μετά την εξέλιξη αυτή ο κατηγορούμενος απαλλάσσεται από την κατηγορία η οποία αφορούσε συνωμοσία για φόνο.

Η κ. Παπαγαπίου ανέγνωσε στη συνέχεια τις 17 κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Μάριος Χριστοδούλου, ο οποίος και απάντησε θετικά στην κάθε μία εξ αυτών.


Συγκεκριμένα ο Χριστοδούλου παραδέχθηκε τέσσερις κατηγορίες που αφορούν φόνο εκ προμελέτης των Θεοφάνη Θεοφάνους άλλως Καλοψιδιώτη, Ηλία και Σκεύης Χατζηευθυμίου και Yani Vogli, δύο κατηγορίες για απόπειρα φόνου των Γιώργου Χαραλάμπους και Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, δύο κατηγορίες για πράξεις που σκοπεύουν τη πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης των Γιώργου Χαραλάμπους και Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, τρεις κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος δηλαδή φόνο εκ προμελέτης των Αλέξη Μαυρομιχάλη, Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφη και Χρίστο Δημητρίου άλλως Τσιάκκα, κατοχή πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β δηλαδή πιστόλι τύπου Glock, κατοχή πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, δηλαδή επιθετικό τυφέκιο ΑΚ47, παράνομη κατοχή πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, δηλαδή 34 φυσίγγια, παράνομη κατοχή πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, δηλαδή 47 φυσίγγια, κλοπή αυτοκινήτου και εμπρησμό αυτοκινήτου.


Ο συνήγορος υπεράσπισης του Μάριου Χριστοδούλου ανέφερε στο Δικαστήριο ότι ο πελάτης του είναι στη διάθεση των ανακριτικών αρχών για να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας.

Η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την αυριανή μέρα 12/4/2017 ως ημερομηνία για ανάγνωση γεγονότων και επιβολή ποινής στον Μάριο Χριστοδούλου. Η διαδικασία θα διεξαχθεί στις 12 το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι ο Μιχάλης Πικής θα προχωρούσε σήμερα σε αντεξέταση της μάρτυρας κατηγορίας Σοφίας Γρηγορίου, αλλά μετά τις σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση, αντεξετάστηκε τελικά από τους συνηγόρους υπεράσπισης των δύο άλλων κατηγορουμένων Παναγιώτη Πένταυκα και Loy Dejan.

Η Γρηγορίου, πρώην κατηγορούμενη στην υπόθεση, εισήλθε στην αίθουσα του Δικαστηρίου με αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδευόμενη από πάνοπλους αστυνομικούς της ΜΜΑΔ που έφεραν επίσης αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Υπενθυμίζεται ότι η Σοφία Γρηγορίου, 29 χρόνων, στις 30 Μαρτίου παραδέχθηκε ενοχή στην κατηγορία της συνέργειας μετά τη διάπραξη ποινικού αδικήματος για την υπόθεση και το Κακουργιοδικείο της επέβαλε στις 3 Απριλίου ποινή φυλάκισης 12 μηνών.

Σημειώνεται ακόμα ότι μετά την παραδοχή του Μάριου Χριστοδούλου, κατηγορούμενοι στην υπόθεση του τετραπλού φόνου της Αγίας Νάπας είναι πλέον οι Παναγιώτης Πένταυκας 38 χρόνων και Loy Dejan 42 χρόνων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν από κοινού τις κατηγορίες της συνωμοσίας για φόνο, φόνου εκ προμελέτης, απόπειρας φόνου, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α.

One thought on “ΤΕΤΡΑΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ: Λύγισε 10 μήνες μετά ο Μπένης και έφερε την ανατροπή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.