Ερντογάν: «Δεν θα ζήσω αιχμάλωτος σε εδάφη γκιαούρηδων»

Έστω και έτσι αναγνώρισε τα ελληνικά νησιά!

Πάλι ενόψει δημοψηφίσματος ο Ρ.Τ.Ερντογάν επιχειρεί να συσπειρώσει την τουρκική κοινωνία υπέρ του Evet (Ναι) μιλώντας με άκρως υποτιμητικό τρόπο εναντίον των Ελλήνων αποκαλώντας μας «γκιαούρηδες».

Μια φράση υποτιμητική ειδικά αναφερόμενη σε χριστιανούς, κυριολεκτικά σημαίνει «πυρολάτρες» και μας εμφανίζει ως «ειδωλολάτρες».

Χωρίς όμως να το καταλάβει υπέπεσε σε μεγάλη γκάφα για την ακολουθούμενη πολιτική του αναθεώρησης των συνόρων αφού παραδέχτηκε ότι τα ελληνικά νησιά δίπλα στην Τουρκία είναι ακριβώς αυτό: ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Πλέον το παραδέχτηκε και ο ίδιος σε κοινή εκπομπή τριών καναλιών (ATV, A Haber, A News) όταν διηγήθηκε περιστατικά που συνέβησαν το βράδυ του πραξικοπήματος.

Ο Ερντογάν  εξήγησε τι απάντησε στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, που του πρότεινε να τον πάει στα ελληνικά νησιά που ήταν δίπλα για να τον σώσει.

«Σερκάν, του είπα, εγώ θέλω να πεθάνω στα χώματα της πατρίδας μου, δεν θα πάω σε εδάφη γκιαούρηδων για να ζήσω εκεί μια ζωή ως αιχμάλωτος», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1.

Με τι θράσος θα ξανατολμήσει τώρα να αμφισβητήσει την  ούτως η άλλως δεδομένη ελληνικότητα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και συνεπώς μαζί με αυτά την ελληνική ΑΟΖ;

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s