Κίνημα Αλληλεγγύη: Οι ηγεσίες Συναγερμού – ΑΚΕΛ συμπλέουν με την Τουρκία στο Κυπριακό

“Την ώρα που η Τουρκία εκβιάζει και απειλεί ξεκάθαρα την Κυπριακή Δημοκρατία για το Φυσικό Αέριο, οι ηγεσίες των κομμάτων Συναγερμού και ΑΚΕΛ επιμένουν να στρουθοκαμηλίζουν για τις προοπτικές της νέας φάσης του διαλόγου που άρχισε χθες”, αναφέρει το Κίνημα Αλληλεγγύη. 

“Μετά την κατ’ απαίτηση Ακιντζί ταπείνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, η τουρκική πλευρά έχει αποθρασυνθεί ακόμα περισσότερο καθώς πλέον γνωρίζει και έμπρακτα ότι οι απειλές της πιάνουν τόπο.

“Σημειώνουμε την ξεκάθαρη θέση της Αλληλεγγύης ότι σε κανένα σημείο δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή η κατάθεση «γεφυρωτικών προτάσεων» από πλευράς των Ηνωμένων Εθνών.

“Ο κύριος Έιντε, χωρίς κανέναν ενδοιασμό λειτουργεί ήδη ως λομπίστας των Τούρκων για ικανοποίηση του παράλογου αιτήματος των 4 βασικών ευρωπαϊκών ελευθεριών.

«Γεφυρωτικές προτάσεις» έστω και προφορικές από τον κύριο Έιντε, δεν θα είναι καν ποντιοπιλατικές, αλλά καθαρά τουρκικών προδιαγραφών.

“Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αντί να τον στηρίζει σιωπηρά, πρέπει να ζητήσει την απομάκρυνση του. Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο πριν την επόμενη συνάντηση του με τον κατοχικό ηγέτη στις 20 Απριλίου”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ

>>> Καταγγέλλει το ΑΚΕΛ η Θεοχάρους για «ρητορική μίσους»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s