Καθολικός Επίσκοπος Χαλεπίου: “Ποια επίθεση με χημικά όπλα;”

O “Αποστολικός Προϊστάμενος” του Βατικανού στο Χαλέπι από το 2013, ο παπικός επίσκοπος Georges Abou Khazen είναι καταπέλτης, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα “La Stampa”, αναφορικά με την αμερικάνικη πυραυλική επίθεση εναντίον της Συρίας… 

 

Ταυτισμένος με τους Ελληνορθόδοξους στο μαρτύριο του λαού της Συρίας, που μπήκε στον 7ο χρόνο σύγκρουσης με την πιο σκοτεινή και βίαιη τρομοκρατία: χιλιάδες μισθοφόρους από 85 χώρες του κόσμου, για να… “εκδημοκρατίσουν” την κοσμική Συρία της ανεξιθρησκείας, την ειρηνική συμβίωση θρησκευτικών μειονοτήτων από αιώνες. Αυτό προστάζει η “αραβική άνοιξη made in USA“!

Ο τίτλος της μεγάλης και έγκυρης ιταλικής εφημερίδας, τα λέει όλα: «Ποιος έστεψε τον Τραμπ διαιτητή του κόσμου;»… «Γιατί δεν ήρθε πρώτα μια Επιτροπή Έρευνας, ώστε για γνωρίσουν τι ακριβώς συνέβη στην Ιντλίμπ;».

Τα λέει ένας ιερωμένος, ο εκπρόσωπος του πάπα στη Συρία: «Ποιος είναι ο πρόεδρος που αποφασίζει χωρίς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ;… Και για όλα τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ΗΠΑ και η Γαλλία στη Συρία και το Ιράκ, που προκάλεσαν το θάνατο εκατοντάδων αμάχων, ο κόσμος δεν άνοιξε στόμα…Επίθεση με χημικά όπλα; Μια δικαιολογία όπως τόσες που ακούσαμε στο παρελθόν για τη Λιβύη, το Ιράκ… Οι ΗΠΑ κατέχουν μαζί με την Isis όλες τις πετρελαιοπηγές και εκείνες του φυσικού αερίου ολόκληρης της Συρίας. Να σημειώσουμε πως λίγα λεπτά μετά την αμερικάνικη επίθεση ξεκίνησε και επίθεση των τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους και της Αλ Νούσρα».

Άραγε, να αναμένουμε πως ο επίσκοπος είναι πράκτορας των κομμουνιστών και του Άσαντ (συμμετέχουν στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας), σύμφωνα με το “παρατηρητήριο του Λονδίνου“, το τόσο αγαπημένο στα ΜΜΕ;

Δεν είναι μόνον οι Ελληνορθόδοξοι, το Πατριαρχείο Αντιοχείας που φυλάει Θερμοπύλες, δεν είναι μόνον η καθολική εκκλησία της Συρίας, δεν είναι μόνον οι Μουσουλμάνοι της Συρίας με τον Μεγάλο Μουφτή της Δαμασκού… Είναι ο λαός της Συρίας που πρόσφερε μέχρι σήμερα περισσότερους από 250.000 νεκρούς μάρτυρες στο βωμό της τρομοκρατίας και δεν συγκίνησαν ποτέ τα ΜΜΕ.

Η συνέντευξη του Επισκόπου της καθολικής εκκλησίας δεν “απασχόλησε” τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους, δεν εξυπηρετεί τη στράτευση της “δημοσιογραφίας“, που χωρίς ντροπή αναμετέδωσαν “ειδήσεις” ενός σεσημασμένου κακοποιού και πράκτορα μυστικών υπηρεσιών: Επεσε και το τελευταίο φύλλο συκής για τη δημοσιογραφία και τις σχέσεις της με τις μυστικές υπηρεσίες!

Η συνέντευξη του καθολικού Επισκόπου συνοδεύεται από μια φωτογραφία που είναι “χίλιες λέξεις”: Τζιχαντίστριες που φορούν την τουρκική σημαία και τη σημαία των τρομοκρατών (3 κόκκινα αστέρια, η σημαία της Συρίας υπό γαλλική κατοχή, την περίοδο της αποικιοκρατίας), κρατούν τυπωμένες φωτογραφίες σε μεγάλο μέγεθος, παιδιά, δήθεν θύματα των χημικών. Είναι τα “όμορφα παιδιά” (δηλαδή κ. Τραμπ, αν τα παιδιά είναι άσχημα μπορούν να πεθαίνουν;) που “συγκίνησαν τον Τραμπ για να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση…

• Για κάθε ενδιαφερόμενο, η πλήρης συνέντευξη του καθολικού Επισκόπου: Siria, il vescovo: “Chi ha coronato Trump arbitro del mondo?” (στην ιταλική), αλλά και Syria, the bishop: “Who has crowned Trump referee of the world?” (στην αγγλική).

>>> Πούτιν: Πληροφορίες για «κατασκευασμένες» επιθέσεις με χημικά στην Συρία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.