Καταγγέλλει το ΑΚΕΛ η Θεοχάρους για «ρητορική μίσους»

Επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη απέστειλε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους, καταγγέλλοντας την ρητορική μίσους, η οποία όπως σημειώνει προωθεί τον φανατισμό και τη διχόνοια ανάμεσα στο λαό. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η Ελένη Θεοχάρους στον ΓΓ του ΑΚΕΛ, κατηγορώντας τον Άντρο Κυπριανού πως αποκαλεί φασίστες όλους τους Έλληνες, οι οποίοι θέλουν να διατηρήσουν την ελληνική ταυτότητά τους.

Αυτούσια η επιστολή

Αξιότιμε κύριε,

Με βάση εναρμονιστική νομοθεσία η οποία ψηφίστηκε από την Βουλή των Αντιπροσώπων το 2011, η ρητορική μίσους αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Η ελεύθερη έκφραση απόψεων ή ιδεών, ακόμη και προσβλητικών, ενοχλητικών ή σοκαριστικών, αποτελεί θεµελιώδες γνώρισµα του δημοκρατικού πολιτεύματος και συνιστά τον πυρήνα του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης, το οποίο σε κάθε δημοκρατικό κράτος προστατεύεται. Ωστόσο, η ρητορική µίσους και η δημόσια έκφραση ρατσιστικού ή ξενοφοβικού λόγου, µέσω του οποίου αμφισβητείται το δικαίωμα μιας ομάδας ανθρώπων να συµµετέχει ισότιμα στην κοινωνική ζωή εξαιτίας της φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής ή άλλου γνωρίσματός της, καθώς και η προτροπή σε πράξεις βίας ή σε εκδηλώσεις µίσους εναντίον των µελών μιας τέτοιας ομάδας δεν προστατεύονται από την ελευθερία του λόγου, αλλά αντιθέτως απαγορεύονται και τιμωρούνται.

Δυστυχώς, η ποινικοποίηση της ρητορικής μίσους, ουδόλως εμποδίζει αρχηγούς κομμάτων, εκλελεγμένους βουλευτές και πολιτικά πρόσωπα να αναπτύσσουν ρητορική μίσους, και να ενσπείρουν τη διχόνοια ανάμεσα στο λαό, τόσο σε δηλώσεις τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όσο και σε δημόσιες ομιλίες τους.

Ιδιαίτερα δε η ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, στο μνημόσυνο Μισιαούλη – Καβάζογλου στις 09/04/2017 εμπεριέχει αναφορές τις οποίες θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξετάσετε, με βάση την πιο πάνω νομοθεσία, αφού εκτός των άλλων προωθούν τον φανατισμό και τη διχόνοια ανάμεσα στο λαό:

«Δεν θα τους επιτρέψουμε να ξαναπληγώσουν την Κύπρο μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τον πόθο τους για την καρέκλα ή άλλοι για να ικανοποιήσουν τα ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ τους αισθήματα».

«Όλος ο κόσμος τους περιστρέφεται στα γραφεία τους, στα συμφέροντα που εκπροσωπούν, στις συνδιαλέξεις μεταξύ τους, στα ΣΑΠΙΑ ΜΥΑΛΑ όσων νομίζουν ότι ζούμε ακόμη στο 1950».

«Τη δική μας Ιστορία, την ιστορία του ΑΚΕΛ την  έγραψε ο λαός μας με το ίδιο του το αίμα. Την έγραψε το θάρρος της αντίστασης των ΑΚΕΛιστών που όπου κι αν ήταν, έδιναν με την ίδια φωνή την ίδια απάντηση: «είμαι ΑΚΕΛιστής και είμαι περήφανος και ούτε τώρα μετανιώνω». «Είμαι ακελιστής, κομμουνιστής και είμαι περήφανος». «Δεν έχω όπλα, αν εκάματε πραξικόπημα για να σκοτώσετε κομμουνιστές σου το λέω ότι είμαι και σκότωσε με». Την έγραψε ο σύντροφος που έμεινε μόνος στη μέση του δρόμου απέναντι από τους ΕΟΚΑΒητατζήδες και τους φώναζε ξανά και ξανά «πυροβολήστε με».

Ο βουλευτής του ιδίου κόμματος (ΑΚΕΛ), Νίκος Κέττηρος, λίγο αργότερα ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης απόσπασμα βίντεο όπου ακούγεται σύνθημα των παρευρισκόμενων «ΕΟΚΑ Β, Γρίβας, Δολοφόνοι».

Σε ότι αφορά στην επίμαχη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων ημερομηνίας 07/04/2017, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, αναφερόμενος στην αντιπολίτευση είπε «Εμείς θέλουμε να τους ρίξουμε στη θάλασσα (σ.σ. τους Τ/κ), να υπάρχουν μόνο Έλληνες», «…το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι οι προεδρικές», ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης είπε «Είστε Γκεμπελιστές», ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου προς συναδέλφους του βουλευτές «Είστε αλήτες», ενώ ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού εξερχόμενος του κτηρίου της Βουλής καταγράφηκε από κάμερα να προκαλεί διαδηλωτές λέγοντας «Αφήστε με να πάω πάνω τους», για να προκαλέσει επεισόδια.

Θεωρούμε ότι δεν μπορεί ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ να αποκαλεί φασίστες όλους τους Έλληνες οι οποίοι θέλουν να διατηρήσουν την ελληνική ταυτότητά τους και να είναι υπερήφανοι για τον ελληνικό πολιτισμό τους.

Ο κ. Κυπριανού δεν έχει κανένα δικαίωμα να μας προσβάλλει με τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί καθημερινά να ενσπείρει το μίσος και τη διχόνοια ανάμεσα στον κυπριακό λαό.

Τέτοια φαινόμενα πρέπει να αντιμετωπιστούν εμπράκτως και ελπίζουμε σε τάχιστη και αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας.

>>> Το ΑΚΕΛ, η «όποια λύση» και η ιστορία του: Στο τέλος θα ανακοινώσει ότι έκανε και πάλι ΛΑΘΟΣ…

2 thoughts on “Καταγγέλλει το ΑΚΕΛ η Θεοχάρους για «ρητορική μίσους»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s