Η Διεθνής Βυζαντινή Λέσχη καλεί σε διαμαρτυρία κατά του Ερντογάν

Η Διεθνής Βυζαντινή Λέσχη προστατεύει τα Βυζαντινά μνημεία όπου και αν ευρίσκονται σύμφωνα με το καταστατικό της. Η Αγία Σοφία αποτελεί όχι μόνο το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μνημείο της Βυζαντινής μας κληρονομιάς αλλά και μνημείο Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Σύμφωνα με την πρόθεση του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγκίπ Ερντογάν να τελέσει μουσουλμανική προσευχή στην Αγιά Σοφιά την Μεγάλη Παρασκευή, την ώρα που οι ορθόδοξοι χριστιανοί βιώνουν ενθυμούμενοι τα Αγία Πάθη και γίνεται η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου. Η Διεθνής Βυζαντινή Λέσχη απέστειλε προς όλους τους Προέδρους των χωρών που συναποτελούσαν την Βυζαντινή Αυτοκρατορία και έχουν επικρατούσα θρησκεία την Ανατολική Ορθόδοξη Χριστιανική την επιστολή που ακολουθεί και ήδη είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα μας: https://byzantclub.world/el/3520/

Θεωρούμε πως αυτή η πράξη αποτελεί δημόσια εκδήλωση προσβολής στην δική μας Αγία Ορθόδοξη Πίστη που θα τελεσθεί στον ιερότερο ορθόδοξο ναό την Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη!

Ειδικότερα η ανοιχτή επιστολή της Διεθνούς Βυζαντινής Λέσχης εστάλη εις τούς προέδρους των χωρών: Ελλάδας, Κυπριακής Δημοκρατίας, Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σερβίας, Βουλγαρίας, Αρμενίας, Γεωργίας και Μαυροβούνιου.

Γεώργιος Μπέρτσος
Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Εκπρόσωπος Τύπου της Διεθνούς Βυζαντινής Λέσχης

>>>

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.