Πώς ένας δημοσιογράφος μικρής εφημερίδας κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ

Ένας δημοσιογράφος μικρής σε κυκλοφορία εφημερίδας κατάφερε να επικρατήσει «αντιπάλων» του από μεγαθήρια όπως η «Washington Post» και η «Houston Chronicle» και να κερδίσει το πολυπόθητο βραβείο Πούλιτζερ για τα κύρια άρθρα του.

Ο λόγος για τον Αρτ Κούλεν, συντάκτη και ρεπόρτερ μερικής απασχόλησης στην μικρή και οικογενειακή εφημερίδα «The Storm Lakes Times», η κυκλοφορία της οποίας δεν υπερβαίνει τα 3.000 φύλλα.

Ο Κούλεν έλαβε το τιμητικό αυτό βραβείο για τα επικριτικά άρθρα του που αφορούν στις πανίσχυρες αγροτικές επιχειρήσεις της Αϊόβα και χαρακτηρίζονται από «συνεκτικά ρεπορτάζ, εντυπωσιακή πραγματογνωμοσύνη και ελκυστική γραφή που αμφισβήτησαν με επιτυχημένο τρόπο τις πανίσχυρες αγροτικές επιχειρήσεις και τα συμφέροντά τους στην Αϊόβα», όπως αναφέρει η επιτροπή Πούλιτζερ στην ανακοίνωσή της.

Η «The Storm Lakes Times» ιδρύθηκε το 1990 από τον αδελφό του Κούλεν, Τζον, τη σύζυγό του, Ντολόρες και τον γιο του, Τομ, που επίσης εργάζονται στην εφημερίδα, που κυκλοφορεί δύο φορές την εβδομάδα.

Ο ίδιος ο δημοσιογράφος δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας έχασε ορισμένους «φίλους», ωστόσο θεώρησε ύψιστο καθήκον του την ενημέρωση του κοινού.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.