ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ 12-13/04/2017

Ζήτω το Ενωτικό Δημοψήφισμα

Μετά τα όσα τραγελαφικά, απαράδεκτα και επιπέδου χαμαιτυπείου είδα, μέσω διαδικτύου, τηλεοράσεως και πληροφορήθηκα, δεν νιώθω καθόλου υπερήφανος για το επίπεδο ικανού αριθμού μελών του Κοινοβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εστίν ουν γνωστόν τοις πάσι, ότι τα μέλη της Βουλής είναι οι εκλεκτοί και εκλελεγμένοι εκπρόσωποι του κυπριακού λαού, και ως τέτοιοι οφείλουν αυτοσεβασμό και ετεροσεβασμό των συναδέλφων τους.

Για εμένα, που θεωρώ εαυτόν ακραιφνή δημοκράτη, είναι αδιανόητο βουλευτές των κομμάτων που διαφωνούν με τον εις το βήμα της Βουλής ομιλούντα συνάδελφό τους να τον υβρίζουν και να τον αποκαλούν παλιόπαιδο, αλήτη, φασίστα και ναζί. Πολύ δε περισσότερο όταν οι υβριστές προέρχονται από προοδευτικό κόμμα, που κόπτεται για τη δημοκρατία. Προφανώς, η έννοια της λέξης δημοκρατία είναι άγνωστη στους εν λόγω άτυχους «βουλευτές», οι οποίοι μάλλον ακουστά και εξ αποστάσεως γνωρίζουν τη δημοκρατία.

Τι όμως να περιμένει κάποιος από ανθρώπους που ευήθεις οσφυοκάμπτες και εξευτελισμένοι δούλοι του εισβολέα, σαδιστή, βιαστή, σφετεριστή και γενοκτόνου κατ’ επανάληψιν Τούρκου δυνάστη, υπακούουν στις εκβιαστικές του προσταγές; Το χειρότερο όμως είναι ότι ως υπερφίαλοι και ανερμάτιστοι, κατά το επιεικέστερον, ξεχνούν την ιστορία των προγόνων τους.

Στο ίδιο χαράκωμα βρίσκονται και οι ούτω καλούμενοι εθνικόφρονες, που έκτισαν το κόμμα και τις αργυροβόρες καριέρες τους στα αγνά ιδανικά των παραπλανηθέντων, για τέσσερις και πλέον δεκαετίες, αφελών εθνικοφρόνων συμπατριωτών μας, που πίστεψαν στα έωλα συνθήματά τους.

Μόνο αισθήματα πικρίας, αγανάκτησης και απογοήτευσης δημιούργησε η κατά παραγγελίαν του Μουσταφά Ακιντζί απόφαση της Βουλής, με την πλειοψηφία των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ που προσήγγισαν το όλο θέμα. Πρόκειται για μια παρά φύσιν προσέγγιση δύο κομμάτων με εκ διαμέτρου αντίθετη πολιτική φιλοσοφία, με κοινό παρονομαστή που επέβαλε η υποταγή προς τον κατακτητή. Ενισχυτικό στοιχείο της υπακοής των δύο προαναφερθέντων κομμάτων ήταν η άρνησή τους να συγκατανεύσουν στην αίτηση γνωμάτευσης από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Είναι πολύ μεγάλη κατάντια, τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της Κύπρου να υποκύπτουν στις εκβιαστικές απαιτήσεις του εγκαθέτου της Τουρκίας, τη στιγμή μάλιστα που όλη η Ευρώπη έχει προβλήματα με την Τουρκία και παράλληλα να γυρνούν την πλάτη περιφρονητικά στους αγωνιστές και τους ήρωες της ΕΟΚΑ, που με τη θυσία και το αίμα τους, οι εν λόγω βουλευτές κατέχουν σήμερα θέσεις στο Κοινοβούλιο.

Η απόφαση της Παρασκευής των δυο κομμάτων στη Βουλή δεν θα περάσει απαρατήρητη, πολύ δε περισσότερο για την «εθνικόφρονα» παράταξη του ΔΗΣΥ, που κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα με μεγάλη απώλεια ψηφοφόρων, γιατί για χρόνια τους εξαπατούσε με ψεύτικα και εύηχα κενά περιεχομένου συνθήματα.

Σ’ ό,τι αφορά τη στάση της κυβέρνησης Αναστασιάδη, που με άκομψο, κατά το επιεικέστερον, τρόπο υποκίνησε αυτή την ενέργεια, αποδεικνύεται περίτρανα η ανικανότητά της στη διαπραγμάτευση, που υπέκυψε στα κελεύσματα του Ακιντζί, ούσα ανίκανη να απαιτήσει έστω κάποια ανταλλάγματα, όπως πχ την απάλειψη του εξαμβλωματικού εκτρώματος της σημαίας του ψευδοκράτους από τον ποτισμένο με ελληνικό αίμα Πενταδάκτυλο. Κρίμα…

Σχετικά με τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, αποτελεί πεποίθησή μου ότι ο Μουσταφά Ακιντζί θα επανέλθει με νέες παράλογες απαιτήσεις, τις οποίες δεν αποκλείω να επιτύχει.

Αν οι φωστήρες διαπραγματευτές και πολιτικάντηδες της πλευράς μας είχαν έστω ακροθιγώς αναγνώσει τον Πελοποννησιακό Πόλεμο του Θουκυδίδη, είμαι σίγουρος ότι ο όλος χειρισμός του θέματος θα ήταν διαφορετικός.

Ων σίγουρος ότι ο Παντοδύναμος Θεός μάς βλέπει, σίγουρα δεν θα συγκρατεί τα δάκρυά Του για την κατάντια των πολιτικών ηγεσιών των δυο μεγάλων κομμάτων μας.

ΑΝΤΗΣ ΛΟΙΖΟΥ


Ο τσολιάς που «ξεχώρισε» και τρέλανε το διαδίκτυο

Κάθε χρόνο ο διεθνούς φήμης τηλεπαρουσιαστής Νίκος Αλιάγας επισκέπτεται το Μεσολόγγι τέτοια περίοδο ως προσκυνητής στις εορτές εξόδου. 

Τα νέα του φωτογραφικά δημιουργήματα «ανέβηκαν» στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram με τους χιλιάδες ακόλουθούς του να ξετρελαίνονται με τις καινούριες εμπνεύσεις του φωτογράφου που έχουν τη σφραγίδα των εορτών της εξόδου του Μεσολογγίου!

Οι παραδοσιακές στολές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παρέλασης , με μικρούς και μεγάλους να διαλέγουν την στολή που τους αρέσει, ούτως ώστε να δώσουν το παρών στις παρελάσεις με επίσημες ενδυμασίες της εκείνης εποχής και να νιώσουν περήφανοι, για την ημέρα, φορώντας κάτι που είναι συνώνυμο της λευτεριάς και της αντίστασης, κατά των ξένων δυνάμεων της εποχής.

Για όλους τους Μεσολογγίτες ο Νίκος Πλακίδας χρόνια τώρα ράβει και κεντάει με μεράκι, φορεσιές από όλη την Ελλάδα!

Εμείς ξεχωρίσαμε, όπως και ο Νίκος Αλιάγας, από τις φετινές δημιουργίες του κ. Πλακίδα το νεαρό της φωτό που ακούει στο όνομα Θανάσης Μαυρομμάτης. Ο Θανάσης εκτός από το Ν. Αλιάγα προκάλεσε θαυμασμό με την επιβλητική του παρουσία και τη λεβεντιά του αφού ήταν βγαλμένος σαν από ταινία όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτό!


ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ από τον ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

Οι θλιβεροί αρνητές της Ιστορίας μας

Ο Αβέρωφ και κάποιοι βουλευτές του ΔΗΣΥ, σε ομιλίες τους την περ. Παρασκευή, αποφράδα ημέρα για τον κυπριακό Ελληνισμό, εξανέστησαν. Και οργίλως ισχυρίστηκαν ότι δεν δέχονται μαθήματα πατριωτισμού, επειδή με τη συμπόρευσή τους με το αριστερό ΑΚΕΛ ακύρωσαν τη διδασκαλία του Ενωτικού Δημοψηφίσματος στα σχολεία μας. Άλλοτε ο ΔΗΣΥ ήταν πατριωτικό κόμμα και γνήσια έπαλξη αγωνιστών της ελευθερίας και της Ελλάδας.

Οι ηγέτες του όφειλαν να ορθώσουν το ανάστημά τους και να ισιώσουν τη σπονδυλική στήλη τους. Αντίθετα, περιδεείς και τρεμαλέοι γονάτισαν ενώπιον του Μουσταφά και με απίστευτη προθυμία ικανοποίησαν την ιταμή και ταπεινωτική για κάθε Έλληνα, αξίωσή του, τα παιδιά μας να μη διδάσκονται για το Ενωτικό Δημοψήφισμα.

Ποιοι έφτασαν σε αυτό το κατάντημα; Οι ηγήτορες ενός κόμματος που ο ιδρυτής του, ευκαίρως και ακαίρως, ψαλμωδούσε τον όρκο των Αθηναίων εφήβων, για να καταδείξει ότι ο ΔΗΣΥ ήταν υπερήφανο και ελληνοπρεπές κόμμα αξιοπρεπών και πατριωτών πολιτών.

Σήμερα, η ηγεσία του, στο όνομα δήθεν της επανάληψης συνομιλιών, οι οποίες δεν πρόκειται να καρποφορήσουν εξαιτίας της τουρκικής αδιστακτότητας και στρεψοδικίας, συνέβαλε στην ακύρωση της διδασκαλίας του Ενωτικού Δημοψηφίσματος. Η σημερινή ηγεσία του ΔΗΣΥ, ταπεινωμένη και εξευτελισμένη, αρνείται μια λαμπρή σελίδα της ιστορίας μας, για να εξημερώσει τον δήθεν αγκρισμένο και… ανησυχούντα πράκτορα της κατοχής. Μόνο ντροπή και όνειδος της αρμόζει.

Η βολική και ανέξοδη καραμέλα της ενότητας

Καημένη, ξεφτιλισμένη, γελοιοποιημένη ενότητα… Πόσες ανέξοδες δηλώσεις γίνονται στο όνομά σου… Πόσα παιγνίδια παίζονται πάνω στην εύθραυστη πλάτη σου… Πόσες φλυαρίες και ασυναρτησίες εκστομίζονται, για να κοροϊδεύεται ο λαός και να προσβάλλεται η νοημοσύνη του.

Με αφορμή την υποταγή της πλειοψηφίας (ΔΗΣΑΚΕΛ) στην αξίωση του πράκτορα της τουρκικής κατοχής, ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι, αυτήν την ώρα, αυτό που απαιτείται είναι η ενότητα του συνόλου. Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε κρίσιμες εξελίξεις και δεν είναι μέσα από τη διχόνοια που θα το επιτύχουμε».

Τι βολική καραμέλα προς αφελείς. Τι ασύστολη πρόκληση! Ρωτάμε τον Πρόεδρο: Για ποιαν ενότητα μιλά; Στη βάση ποιων κριτηρίων; Ποιος οφείλει να την επιδιώκει αταλάντευτα, με έργα και όχι φλυαρίες; Ο Ν. Αναστασιάδης είναι αυτός που οφείλει να κτίζει την ενότητα. Την τορπιλίζει καθημερινά! Πού χάθηκαν η προδιαβούλευση, η συνδιαβούλευση και η συναπόφαση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις;

Πόσες φορές ο Πρόεδρος έγραψε κανονικά όλους και μόνος έβαλε τον λαιμό του στο μαχαίρι του Τούρκου; Αν δεν χρειάζεται τον εθνικό γουμά, ας τον καταργήσει, όχι να περιπαίζει τόσο χοντρά τους πολιτικούς αρχηγούς. Μόνος αποφάσισε το δείπνο της υποταγής, το οποίο οδήγησε στην πενταμερή που δήθεν απέρριπτε. Μόνος διαχειρίζεται το Κυπριακό. Μόνος αναβαθμίζει τον εγκάθετο. Μόνος ανέχεται τους τουρκικούς εκβιασμούς. Μόνος αυτοταπεινώθηκε. Τώρα, γιατί φωνάζει, «βουράτε γειτόνοι»;

Η… «πεπονόφλουδα» του Δ. Χριστόφια

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δ. Χριστόφιας, όφειλε να γνωρίζει τη σημασία και την αξία της σιωπής. Και να εκτιμά την ανοχή που ακόμα ο κυπριακός λαός επιδεικνύει έναντί του.

Αλλ’ όχι! Με αφορμή την ΔΗΣΑΚΕΛική συμπαιγνία και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η υποταγή τους στον εγκάθετο της Τουρκίας, εξαιτίας της πρότασης για το Ενωτικό Δημοψήφισμα, ο Δ. Χριστόφιας έκανε λόγο για «πεπονόφλουδα που έριξε το φασιστικό ΕΛΑΜ και πάνω στην οποία πάτησε ολόκληρος ο καλούμενος ενδιάμεσος χώρος, αλλά και ο ΔΗΣΥ», η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, έδωσε αφορμή τόσο στην Τουρκία, όσο και στον Ακιντζί να προβούν σε μια εντελώς αδικαιολόγητη συμπεριφορά και διακοπή των συνομιλιών.

Δεν θα επισημάνουμε ότι ο Δ. Χριστόφιας έμπλεξε τα… φρούτα. Όμως θα υποβάλουμε ότι ο πρώην Πρόεδρος όφειλε να μην εμφανίζεται, να μην εκδηλώνεται και, προπάντων, να σιωπά! Ο άνθρωπος που γονάτισε και εξουθένωσε την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, που ανατίναξε την ενεργειακή υποδομή της νήσου και μας οδήγησε στον άλλο καταστροφέα, τον Αναστασιάδη, που μας κούρεψε, δεν δικαιούται να μιλά. Δεν νομιμοποιείται να δίνει συμβουλές. Προκαλεί! Και εξοργίζει τους πολίτες. Αν ο ενδιάμεσος χώρος πάτησε την μπανανόφλουδα, δήθεν, του ΕΛΑΜ, τι να πει κανείς για το ΑΚΕΛ που έγινε ο εθελόδουλος προαγωγός του ετσιθελισμού του υποτελούς;

Αυτοί αναβαθμίζουν τον πράκτορα της Τουρκίας

Αλίμονο σε έναν κατεχόμενο λαό, ο οποίος σε κρίσιμες στιγμές έχει σπιθαμιαίους και ανεπαρκείς ηγέτες. Ο κυπριακός Ελληνισμός, κατεχόμενος και απειλούμενος από την Τουρκία, εκβιάζεται και εξευτελίζεται και από τους ηγέτες του. Αυτοί έχουν όνομα: Ν. Αναστασιάδης, Αβ. Νεοφύτου και Α. Κυπριανού.

Εδώ και πάρα πολλούς μήνες, αυτοί οι τρεις και το ΔΗΣΑΚΕΛ συμβάλλουν στην αναβάθμιση και εδραίωση του πράκτορα της τουρκικής κατοχής, του θρασύτατου Ακιντζί, διά της ανοχής, της σιωπής, της μη αντίδρασης σε όλες τις εξωφρενικές και αποκρουστικές θέσεις της Τουρκίας και του εγκάθετού της.

Ο Αναστασιάδης δεν αντέδρασε, όταν οι Τσαβούσογλου-Νταβούτογλου και αργότερα ο πεφιλημένος του, Ακιντζί, χαρακτήρισαν την Κυπριακή Δημοκρατία ως εκλιπούσα. Και οι Αβέρωφ και Άντρος δεν αντέδρασαν ποτέ σε όλες τις υβριστικές, απαξιωτικές, προσβλητικές επιθέσεις εναντίον του προέδρου Αναστασιάδη και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αναστασιάδης, Αβέρωφ, Άντρος, όλους αυτούς τους μήνες των δήθεν συνομιλιών απέφυγαν ενσυνείδητα να απαντούν στις καθημερινές προκλήσεις και αφόρητες αξιώσεις του αδελφού τους, υποτελούς της Τουρκίας. Δεν πρέπει να εμπλακούμε, λένε υποκριτικά, σε ένα… blame game, αλλά να επιδιώκουμε την απαλλαγή μας από την κατοχή.

Αλλά πώς; Με την υποταγή στις αξιώσεις του εγκάθετου και με εξευτελισμό της εθνικής τιμής και αξιοπρέπειας του κυπριακού Ελληνισμού. Αναστασιάδης, Αβέρωφ και Άντρος είναι πλέον όμηροι των εκβιασμών του υποτελούς και του ισλαμοφασίστα σουλτάνου. Αυτοί οι επικίνδυνοι θα… λύσουν το Κυπριακό!

Οι πολίτες ας αναλογιστούν το έγκλημα ΔΗΣΑΚΕΛ

Από την περ. Παρασκευή, η Κυπριακή Δημοκρατία, η Βουλή και ο κυπριακός Ελληνισμός κατέστησαν όμηροι των εκβιασμών και των απειλών των Τούρκων. Χάρη στην εθελοδουλία του ΔΗΣΑΚΕΛ. Ο Ν. Παπαδόπουλος, σε ομιλία του, επεσήμανε:

«Δίνετε το δικαίωμα στην Τουρκία να καθορίζει ποια είναι η ‘ορθή παιδεία’ που θα διδάσκουμε τα παιδιά μας – τι θα κάνετε όταν θα επανέλθουν και θα μας ζητήσουν να σταματήσουμε τις συζητήσεις για την ΕΟΚΑ; Με τη σημερινή σας απόφαση στέλλετε το μήνυμα στο καθεστώς Ερντογάν πως η πλευρά μας είναι επιρρεπής σε απειλές και σε πιέσεις και ως αποτέλεσμα, πολύ φοβούμαι ότι θα προκαλέσετε περαιτέρω επιθετικότητα, περαιτέρω επεκτατικότητα, περαιτέρω παρεμβατικότητα από πλευράς της Τουρκίας, και πάρα πολύ σύντομα, ίσως στον ενεργειακό τομέα. Με τη σημερινή σας απόφαση μάς οδηγείτε σε περιπέτειες. Με τη σημερινή σας απόφαση μάς απομακρύνετε από τη λύση του Κυπριακού

»Ας αναλογιστούν οι πολίτες πως, αν για αυτό το απλό και ασήμαντο πράγμα, δεχτήκαμε τέτοιους εκβιασμούς και τέτοιες απειλές, τι θα γίνει αύριο αν αποδεχτούμε τη λύση που θέλουν να μας επιβάλουν. Με ΒΕΤΟ και με αριθμητική ισότητα σε όλους τους θεσμούς και σε όλες τις αποφάσεις. Οι Ε/κ σε μια τέτοια λύση, θα τελούν ως υποκείμενα εκβιασμού για κάθε θέμα, κάθε μέρα και με κάθε τρόπο».

-Ψιλά γράμματα για τους εθελόδουλους του ΔΗΣΑΚΕΛ.

Θα τολμήσουν να μιλήσουν σε εθνικά μνημόσυνα;

Η ανίερη και ανάρμοστη συμπαιγνία του ΔΗΣΑΚΕΛ για την ακύρωση της πρότασης για το Ενωτικό Δημοψήφισμα ήδη εισέπραξε τα τουρκικά εύσημα. Ήταν αναμενόμενο ότι ο Δούρειος ίππος της τουρκικής κατοχής, Ακιντζί, θα πανηγύριζε για την υποταγή των εθελόδουλων του ΔΗΣΑΚΕΛ στις αξιώσεις του. Σειρά θα πάρει σε λίγο και ο Ν. Αναστασιάδης, ώστε ο εξευτελισμός τους να γίνει τέλειος.

Ορθά ο βουλευτής της Αλληλεγγύης, Μιχ. Γιωργάλλας, επεσήμανε στη Βουλή: «Σκεφτείτε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πώς θα ένιωθαν οι ήρωες της πατρίδας μας, όταν βλέπουν εμάς για τους οποίους έδωσαν τη ζωή τους να συζητούμε αν είναι σωστό να γίνεται μια ολιγόλεπτη αναφορά σε ένα ιστορικό γεγονός, που για τους ίδιους ήταν το θεμέλιο για τα ‘πιστεύω’ και τους όρκους τους και υπόβαθρο για τον ηρωισμό και τη θυσία τους.

»Σκεφτείτε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, την υποκρισία που μας χαρακτηρίζει. Μόλις πριν από μια βδομάδα γιορτάζαμε και γεμάτοι συγκίνηση αναπολούσαμε και ευχαριστούσαμε τους ήρωες της ΕΟΚΑ για την προσφορά τους σε αυτήν την πατρίδα και σήμερα συζητούμε αν το ενωτικό δημοψήφισμα, που προηγήθηκε του δικού τους αγώνα και τους ενέπνευσε στη θυσία τους, είναι το πρόβλημα και το εμπόδιο που αναστέλλει την επίλυση του Κυπριακού». -Σκεφτείτε, κύριοι πολίτες, ο πρόεδρος και βουλευτές του ΔΗΣΥ να τολμήσουν να παραστούν και να μιλήσουν σε εθνικά μνημόσυνα…

Εξευτέλισαν τους Έλληνες, κράτος και κοινοβούλιο

Στη Βουλή έγιναν πολλές αναφορές περί αξιοπρέπειας. Οι πιο προκλητικές διατυπώθηκαν από τους ηγέτες του ΔΗΣΑΚΕΛ και βουλευτές τους. Οι μεν του ΔΗΣΥ ισχυρίστηκαν ότι δεν δέχονται μαθήματα πατριωτισμού από κανέναν, αλλά… Ξέχασαν, ως διά μαγείας, πέραν πολλών άλλων ότι, ο Πρόεδρος του κόμματος συνέφαγε στο «προεδρικό» του Ακιντζί-εφέντη και τον έγλειψε κυριολεκτικά, κατ’ εντολήν του Ν. Αναστασιάδη, για να δεχτεί να επιστρέψει στις συνομιλίες, όχι απολογούμενος, αλλά ως θριαμβευτής επί εθελόδουλων ΔΗΣΑΚΕΛικών. Αυτή η ενέργεια, προφανώς, είναι ένδειξη… αξιοπρέπειας και όχι ντροπιαστικής εθελοδουλίας.

Το δε ΑΚΕΛ επανέλαβε τα περί εθνικιστών ένθεν και ένθεν της γραμμής Αττίλα, οι οποίοι αυτοί ευθύνονται, ανέκραξε οργίλως ο Ά. Κυπριανού, για τη μη επίλυση του Κυπριακού. Αλλ’ ουδέν ανέφερε για το δικό του δείπνο με τον εγκάθετο στο «προεδρικό» του. Και αυτού η ενέργεια ήταν, εμφανώς, στο πλαίσιο… αξιοπρεπούς αντιμετώπισης του πράκτορα της κατοχής. Το ΔΗΣΑΚΕΛ σκίστηκε κυριολεκτικά για το Ενωτικό και τις ευαισθησίες των Τούρκων αλλά… Καμία απαίτηση για τη βρομιά στον Πενταδάχτυλο, για τα πανηγύρια για την εισβολή, για το 1964, κτλ. Οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι, στο πλαίσιο των γονυκλισιών και των ικεσιών των Αναστασιάδη, Αβέρωφ και Άντρου στον εγκάθετο και στον ισλαμοφασίστα σουλτάνο, κατακουρέλιασαν το Κοινοβούλιο, εξευτέλισαν την Κυπριακή Δημοκρατία και γελοιοποίησαν τον κυπριακό Ελληνισμό. Ήρρησαν οι αναξιοπρεπείς ΔΗΣΑΚΕΛικοί.

ΣΑΒΒΑΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ, “Σημερινή”


ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ: Κυρ Μέντιος με αριθμό κυκλοφορίας. Θα κόβει ΚΑΙ αποδείξεις…

Η απόφαση του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, που υποχρεώνει πλέον τους ιδιοκτήτες των ζώων να εκδώσουν αριθμό κυκλοφορίας! Πινακίδες κυκλοφορίας ακόμη και στα… γαϊδουράκια θα μπουν στο Οροπέδιο Λασιθίου της Κρήτης, μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ότι… κάθε ιδιοκτήτης ζώου που μεταφέρει τουρίστες προς το Δικταίο Αντρο υποχρεώνεται να εκδίδει αριθμό κυκλοφορίας!

Οσο παράξενη κι αν φαντάζει μια τέτοια απόφαση, ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης εξηγεί πως είναι απαραίτητη για να νομιμοποιηθεί η μεταφορά τουριστών με γαϊδουράκι και να ακολουθούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Οπως διευκρινίζει, εκτός από την άδεια κυκλοφορίας που θα αποκτήσουν τα συμπαθή τετράποδα, πλέον και οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να φορούν παραδοσιακή στολή, να είναι εφοδιασμένοι με μπλοκ παροχής υπηρεσιών και να εγγράφονται στο μητρώο.

«Είναι μια απόφαση που δέχτηκαν ομόφωνα όλοι οι ιδιοκτήτες που μεταφέρουν τουρίστες προς το Δικταίο Αντρο» αναφέρει ο κ. Στεφανάκης, συμπληρώνοντας πως παλιότερα είχε δημιουργηθεί μείζον θέμα στην περιοχή. Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, η διαμάχη είχε οδηγηθεί στα δικαστήρια, όπως μια φορά που κάποιοι εμπόδισαν έναν νεαρό να μεταφέρει τουρίστες προς το σπήλαιο, με την αιτιολογία ότι δεν ανήκε στον σύλλογό τους!

Προτεραιότητα

Πλέον αυτό αλλάζει και μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα όποιος το επιθυμεί, αρκεί να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου. Προτεραιότητα θα έχουν οι φοιτητές, οι μόνιμοι κάτοικοι καθώς και όσοι ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Ετσι κι αλλιώς, τα φιλότιμα και υπομονετικά γαϊδουράκια του Οροπεδίου δεν είναι τα μόνα που θα κυκλοφορούν με πινακίδες, αφού πρώτος ο Δήμος Λέρου πήρε την απόφαση πριν από δύο χρόνια να καταρτίσει «κανονισμό αγοραίων επιβατηγών ζώων», ο οποίος αναλύει διεξοδικά τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να εκδίδεται η άδεια κυκλοφορίας και ορίζει τους κανόνες κυκλοφορίας και μεταχείρισης των ζώων.


Οι λαμπρατζιές  είναι ευλογία

Από τον καιρό που θυμάμαι τον εαυτό μου μικρό, όλοι αναμέναμε να φτάσει το Πάσχα, κυρίως για τα έθιμά του παρά για τη θρησκευτική του σημασία και αυτό ίσχυε για πάρα πολλούς μικρούς της εποχής.

Εβδομάδες πριν, όπου βρίσκαμε κομμάτια ξύλα τα μεταφέραμε και πολλές φορές φορτωνόμασταν κορμούς και άλλα βαριά ξύλα, τα οποία με πολλούς σταθμούς και πολύ κόπο τα κουβαλούσαμε στο σημείο της λαμπρατζιάς.

Οι μεγαλύτεροι κατασκεύαζαν κροτίδες ή φουσιέκκια, όπως τα αποκαλούσαμε και τα πυροδοτούσαν υπό τα βλέμματα ακόμη και αστυνομικών. Αν εξαιρέσουμε το τελευταίο (τις κροτίδες που πρέπει να ελέγχονται) δεν αντιλαμβάνομαι γιατί είναι τόσο κολάσιμο να αφήσουν οι παρέες τα κομπιούτερ και τα κινητά και να «αλώσουν» τις γειτονιές αναζητώντας ξύλα για τη λαμπρατζιά, νοουμένου ότι δεν κλέβουν και δεν καταστρέφουν περιουσίες.

Κανονικά έπρεπε να συμμετέχουν και οι Τοπικές Αρχές σε τέτοιες δραστηριότητες. Άσε, που τελικά αν κατορθώσουν οι αρμόδιοι να ματαιώσουν τις λαμπρατζιές θα οδηγήσουν τους νεαρούς να στραφούν από αντίδραση στα πυροτεχνήματα τα οποία, σε σχέση με τα ξύλα που είναι ογκώδη, μπορούν να κρυφτούν σε μια τσέπη.

 ΒΑΣ ΒΑΣ


Μήπως είναι έγκλημα να διαλαλείς την αγάπη σου για την Πατρίδα σου;

Για να αποδώσει κάποιος νηφαλιότητα και ευφυΐα στην ηγεσία του ΑΚΕΛ χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια!

Δεν είναι καταπληκτική η αναίδεια του ΓΓ του ΑΚΕΛ; Του ΓΓ του κόμματος που σφετερίστηκε ΟΛΑ όσα δεν σφετερίστηκε το alter ego του, τουτέστιν ο ΔΗ.ΣΥ; Κατηγορεί το σύμπαν για διασπορά μίσους! Το κόμμα του δόγματος «ΠΑΣ ΜΗ ΑΚΕΛΙΚΟΣ, ΦΑΣΙΣΤΑΣ»!!!

Είχατε ποτέ την κακοτυχία να βρεθείτε ανάμεσα σε μπουλούκι οπαδών της Ομάδας του Κόμματος (Μία είναι η ομάδα όπως Ένα είναι και το κόμμα!); Εγώ την είχα! Όχι από επιλογή! Έχω να πάω σε γήπεδο από πολύ πριν την Εισβολή! Αλλά πήγαινα ο ταλαίπωρος στην δουλειά μου ένα Σαββάτο απόγεμα και εκεί στα φώτα του «Κώστα Θεοδώρου» (Στρόβολος) ενώ περίμενα να ανάψει το πράσινο, άρχισαν να περνούν από μπροστά μου πλήθος μοτοσικλετών με τους αναβάτες να ανεμίζουν πράσινες σημαίες με το τριφύλλι τους και τα σήματα της ομάδας τους τυπωμένα πάνω. Και να ουρλιάζουν ακατάληπτα, να σταματούν την κυκλοφορία να βρίζουν σκαιότατα και ανθρώπους που απλώς τους παρακολουθούσαν, όπως ΟΛΟΙ εξάλλου, εμβρόντητοι και αμίλητοι! Και τι βωμολοχίες δεν άκουσαν τ’ αυτιά μου! Τι λόγια μίσους!

Αρκεί εξάλλου να κάνει κάποιος μια βόλτα στην πόλη! Την όποια πόλη! Τα συνθήματα μίσους εναντίον των πάντων φέρουν την εμφανή υπογραφή των ΑΚΕΛικών! Και βεβαίως, εγώ τουλάχιστον, καταλαβαίνω και το μίσος τους για το ΕΛΑΜ. Το οποίο οι ίδιοι κατηγορούν για φασισμό. Όπως όλους μας εξάλλου. Έβλεπα σε κάποιο σημείο του δρόμου Φαρμακά-Οδούς πάνω σε ένα στηθαίο του δρόμου γραμμένο ένα σύνθημα: ΕΛΑΜ. Ξαφνικά κάποιο πρωινό εμφανίστηκαν μπροστά και στο τέλος του συνθήματος δύο πράσινα γράμματα Γ και Ε και το σύνθημα έγινε ΓΕΛΑΜΕ! Φυσικά το μυαλό μου πήγε ΑΜΕΣΩΣ στους νυχτοβάτες «διορθωτές» όλων των συνθημάτων στην Κύπρο! Στα όργανα του ΑΚΕΛ. Αλλά μετά την είσοδο του ΕΛΑΜ στην Βουλή μου έμεινε καρφωμένο στο μυαλό το ότι εκείνοι οι «διορθωτές» και όσοι κρύβονται από πίσω τους, έμειναν ολόγελοι, όπως λέει και η θυμοσοφία των προγόνων μας.

Οπαδός του ΕΛΑΜ δεν είμαι ούτε και το ψήφισα το εν λόγω κόμμα, αλλά ειδικά αυτό το κόμμα δεν κατάλαβα ποτέ για τί το κατηγορεί το ΑΚΕΛ. Και όλοι οι άλλοι βεβαίως. Τα παιδιά που το αποτελούν, νεαροί άνθρωποι είναι! Πρόλαβαν και έκαναν κάποιο έγκλημα; Ή είναι μήπως έγκλημα να διαλαλείς την αγάπη σου για την Πατρίδα σου. Μα τότε και εγώ εγκληματίας είμαι! Και ας μην έστρεψα ΠΟΤΕ όπλο εναντίον κανενός (εκτός από τους τούρκους εισβολείς το 1974 και τους τούρκους πραξικοπηματίες το 1963-64…). Αλλά το Εθνικό Μέτωπο και η εοκαβήτα οι προπομποί του ΔΗΣΥ, οι σημερινοί ομοϊδεάτες του ΑΚΕΛ, αιματοκύλισαν την Κύπρο επανειλημμένα! Αυτοί δίχασαν επανειλημμένα, με ειδεχθείς πράξεις, τον Κυπριακό Λαό! Και το ίδιο το ΑΚΕΛ δεν είναι με διχαστικά, διασπαστικά συνθήματα που κρατά τους οπαδούς του ξεκομμένους από τον υπόλοιπο Κυπριακό Λαό, χαρακτηρίζοντας μας όλους συλλήβδην φασίστες;

Όποιος κάθεται σε γυάλινο σπίτι, πρέπει νάναι ηλίθιος να πετροβολά τους γείτονες του! Αλλά για να αποδώσει κάποιος νηφαλιότητα και ευφυΐα στην ηγεσία του ΑΚΕΛ χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια! Εγώ μίλησα με ΑΚΕΛικούς και ένα πράγμα συμπέρανα: όποιοι από εμάς δεν λατρεύουμε τους Τούρκους για τους ΑΚΕΛικούς δεν είμαστε απλά φασίστες αλλά και βδελύγματα. Εγώ πάντοτε και παντού δηλώνω πως δεν έχω κανένα απολύτως λόγο να αγαπώ τους τούρκους που με ξεσπίτωσαν, μου άρπαξαν το βιός μου, με κυνήγησαν να με σκοτώσουν, σκότωσαν δικούς μου ανθρώπους, κατάστρεψαν την ζωή εμένα και των συμπατριωτών μου Ελλήνων για να επαναφέρουν την Τουρκία στην Κύπρο και να φτιάξουν κράτος πάνω στην γη μου! Ε, αυτά όταν τα ακούν οι ΑΚΕΛικοί γίνονται θηρία! Όχι με τους Τούρκους που μου τάκαναν! Μ’ εμένα που τα υπόστηκα! Και βρήκαν και την δικαιολογία! Έκαμα και εγώ πολλά στους Τούρκους! Λένε… Πότε τάκανα; Όταν λέει υπερασπιζόμουν βωμούς και εστίες!!!

Και τώρα θα εφαρμόσουν και νόμους να μας κλειδοστομιάσουν! Επίκειται «λύση»! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να την περάσουν. Θα μας επιβάλουν άκρα του τάφου σιωπή! Να μην ακούγεται κιχ…

Μ’ εκείνο το πλευρό να κοιμούνται!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Ανδρέας Τ. Λουκάς


Θέλω να γίνω αριστερός…

Θέλω να γίνω αριστερός. Να είμαι χιπ και τρέντι
κι οι φουκαράδες να ‘χουνε εμένα για αφέντη.

Θέλω να γίνω αριστερός. Να γδέρνω, να μαδάω.
Να τρέφομαι απ’ το καθεστώς, αυτό που … πολεμάω!

Θέλω να γίνω αριστερός. Να παίρνω χορηγίες,
επιδοτήσεις, αρπαχτές, κονδύλια, αργομισθίες.

Θέλω να γίνω αριστερός και στη δεξιά μου τσέπη,
να βάζω όσα ο λαός σε μια ζωή δεν βλέπει.

Θέλω να γίνω αριστερός, χρυσά να ‘χω κουτάλια
κι όταν μαζί μου διαφωνούν να σπάω και κεφάλια.

Θέλω να γίνω αριστερός για να υμνώ τη φύση.
Ν’ αφήνω οικολογικές πορδές, να καλλιεργώ χασίσι.

Θέλω να γίνω αριστερός και να πουλώ κουλτούρα.
Να εξαίρω καλλιτεχνικά σκατά, ξεράσματα και ούρα.

Χριστόφορος Τσαγγαρίδης


Κουράστηκες; Έχασες τη μάχη!

«Ακούμε: Δεν θέλεις πια να δουλέψεις μαζί μας. Γονάτισες, δεν μπορείς άλλο να τρέχεις. Κουράστηκες, δεν μπορείς πια να μαθαίνεις καινούργια. Ξόφλησες: Κανείς δεν μπορεί να σου ζητήσει να κάνεις πια τίποτα. Μάθε λοιπόν: Εμείς το ζητάμε. Σαν κουραστείς κι αποκοιμηθείς κανείς δεν θα σε ξυπνήσει πια να πει: Σήκω, το φαΐ είναι έτοιμο.

Γιατί να υπάρχει έτοιμο φαΐ; Σαν δεν μπορείς άλλο να τρέχεις, θα μείνεις ξαπλωμένος. Κανείς δεν θα σε ψάξει για να πει: “Έγινε επανάσταση, τα εργοστάσια σε περιμένουν”. Γιατί να ’χει γίνει επανάσταση; Όταν πεθάνεις, θα σε θάψουν, είτε φταις που πέθανες, είτε όχι. Λες: Πολύν καιρό αγωνίστηκες, δεν μπορείς άλλο πια ν’ αγωνιστείς.

»Άκου λοιπόν: Είτε φταις, είτε όχι σαν δεν μπορείς άλλο να παλέψεις θα πεθάνεις. Λες: πολύν καιρό ήλπιζες, δεν μπορείς άλλο πια να ελπίσεις. Ήλπιζες τι; Πώς ο αγώνας θαν’ εύκολος; Δεν είν’ έτσι. Η θέση μας είναι χειρότερη απ’ όσο νόμιζες. Είναι τέτοια που αν δεν καταφέρουμε το αδύνατο δεν έχουμε ελπίδα. Αν δεν κάνουμε αυτό που κανείς δεν μπορεί να μας ζητήσει, θα χαθούμε. Οι εχθροί μας περιμένουν να κουραστούμε. Όταν ο αγώνας είναι στην πιο σκληρή καμπή του, οι αγωνιστές έχουν την πιο μεγάλη κούραση. Οι κουρασμένοι χάνουν τη μάχη».

Μπέρτολτ Μπρεχτ


Η «Ενάτη Ιουλίου» ξαναγραμμένη

Έτος Βασίλη Μιχαηλίδη είναι το 2017. Η Κύπρος τιμά τον εθνικό της ποιητή με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατό του. Η στήλη προσφέρει σήμερα τη δική της μικρή συμβολή, με μια σύγχρονη εκδοχή της περίφημης «Ενάτης Ιουλίου»:

Αντάν αρκέψαν οι κρυφοί ανέμοι τζι εφυσούσαν

τζι αρκίνεψεν εις την Τουρτζιάν… ο Ερντογάν να λάσσει,

ούλλοι απελπιστήκασιν, όσοι εκαρτερούσαν,

πως θα θωρούσαν τον Ταγίπ την στάσιν του ν’ αλλάσσει.

Θέλει της Κύπρου το νησσίν εις την Τουρτζιάν δημμένον,

να μείνει πάντα που ποδά το τούρτζιηκον ασκέριν,

τζιαι τον Κυπραίον να κρατά μόνιμα σκλαβωμένον

τζι όποτε θέλει να ’ρκεται τζιαι να του βάλλει σιέριν.

Τζιαι έπεψεν τον Μουσταφάν, τον υποταχτικόν του,

για να μας πει να κάτσουμεν ήσυχα, σαν ραγιάδες,

τζι αν φκάλουμεν αέριον, πέμπει το Ναυτικόν του,

τζιαι κάμνει μας αλέ ππερέ, τζιαι άλλες αγριάδες.

Να κάμνουμεν το κκέφιν του, του Μουσταφά εφέντη,

τζι όσα του πει ο Ερντογάν τζι όσα τον διατάξει,

τζιαι τον σουλτάνον να ’χουμεν πουπάνω μας αφέντην,

να ’σιει την ππάλαν έτοιμην τους γρισκιανούς να σφάξει.

Εν θα του πούμεν «σφάξε μας» τζιαι κάμε μας τραούλια

ούτε να δει το γαίμαν μας να γίνεται αυλάτζιν,

ούτε τζιαι να τουρτζιέψουμεν, να παίζουμεν… νταούλια,

μα να σταθούμεν σαν Ρωμιοί, στητοί σαν το καβάτζιν.

Το ‘νιν αντάν να τρώ’ την γην, τρώει την γην θαρκέται,

μα όπως τον καταχτητήν, στο τέλος καταλυέται…

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ


ΑΝ πούλαγες κρατική περιουσία δεν θα σε ρώταγε κανένας ΠΟΥ την βρήκες σύντεκνε;

Το ποσό των 250 ευρώ καλείται να πληρώσει ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Κρήτη, επειδή έκανε το… «λάθος» να σερβίρει σε πελάτες του χοχλιούς, που είχε μαζέψει ο ίδιος! Ο άτυχος καταστηματάρχης πληρώνει ακριβά το μάζεμα των σαλιγκαριών, αφού του επεβλήθη βαρύ πρόστιμο επειδή δεν είχε το απαραίτητο παραστατικό αγοράς. Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη το στέλεχος της υπηρεσίας Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ), Γιάννης Σέγκος, η αγοραπωλησία των σαλιγκαριών εμπεριέχεται στους ίδιους κανόνες της αγοράς-πώλησης με άλλα προϊόντα, όπως για παράδειγμα τα …μαρούλια καθώς με ένα στοιχείο αγοράς ο ιδιοκτήτης του καταστήματος θα πρέπει να το βάλει στο μαγαζί του.

Το ίδιο, μάλιστα, συμβαίνει όπως εξήγησε ο κ. Σέγκος και με τις αβρωνιές, που κάποιος μαζέψει για να τις διαθέσει για κατανάλωση στο μαγαζί του, καθώς και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται παραστατικό αγοράς.

Στις επιχειρήσεις εστίασης ό,τι υπάρχει προς πώληση θα πρέπει να συνοδεύεται από το ανάλογο παραστατικό. Αν, ωστόσο, απευθυνθεί ο εστιάτορας σε κάποιο γνωστό του προκειμένου να τον προμηθεύσει με σαλιγκάρια, τότε θα πρέπει να τα αγοράσει με ένα στοιχείο αγοράς.

Σε περίπτωση τώρα που κάποιος ιδιοκτήτης ταβέρνας μπει στη διαδικασία και τα μαζέψει μόνος του, τότε, θα πρέπει να κόψει ο ίδιος ένα τιμολόγιο αυτοπαράδοσης. Αναφερόμενος στο πρόστιμο που επιβάλλεται σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει το απαραίτητο παραστατικό, ο κ. Σέγκος τόνισε ότι οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν το νόμο, δηλαδή να κόψουν πρόστιμο 250 ευρώ!

Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι ακόμα και στο σαλιγκάρι, δεν υπάρχει διαφοροποίηση στον ΦΠΑ που επιβάλλεται καθώς σε επίπεδο φορολογικό αντιμετωπίζεται ως οποιοδήποτε άλλο προϊόν, δηλαδή στο 24%…


Δημοτικοί σύμβουλοι με… βράκα

Τεράστιες δυνατότητες προσφέρει ο γαμήλιος τουρισμός για την Κύπρο. Το θέμα απασχόλησε και την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου και Τουρισμού, όπου ακούστηκαν διάφορες ιδέες, κυρίως από τον ΚΟΤ, για περαιτέρω ενδυνάμωση του πακέτου που προσφέρει η Κύπρος όσον αφορά τον γαμήλιο τουρισμό. Αυτήν τη στιγμή τελούνται περίπου 8.000 πολιτικοί γάμοι κάθε χρόνο στην Κύπρο και υπολογίζεται ότι φέρνουν και ένα εισόδημα 120 εκατομμυρίων ευρώ.

Θα πρέπει όλοι οι φορείς να επιδοθούν σε μια γιγαντιαία εκστρατεία στο εξωτερικό για προσέλκυση ζευγαριών που θέλουν να παντρευτούν, κάνοντας ειδικές προσφορές και προβάλλοντας τη χώρα μας ως ιδανικό προορισμό για πολιτικούς γάμους. Ιδιαίτερα οι Δήμοι θα πρέπει να αξιοποιήσουν την ευκαιρία, για να αυξήσουν και τα εισοδήματά τους.

Χρειάζονται απλώς ευφάνταστες ιδέες. Για παράδειγμα, οι… καλοφωνάρηδες δημοτικοί σύμβουλοι θα μπορούν να σχηματίζουν χορωδία, η οποία θα τραγουδά παραδοσιακά τραγούδια, όπως το «Φωνάξετε της μάνας της, να ’ρτει να την ιζώσει», μεταφρασμένα βεβαίως στην Αγγλική.

Άλλοι, ντυμένοι με την παραδοσιακή βράκα, θα προβαίνουν στα «ζώσματα» των μελλονύμφων και σε άλλα έθιμα του κυπριακού γάμου, δίνοντας και ένα φολκλορικό χρώμα στην τελετή, που σίγουρα θα αρέσει στους ξένους. Προτείνουμε και μια ιδέα για διαφημιστική καμπάνια στο εξωτερικό: «Ελάτε να παντρευτείτε στην Κύπρο, το νησί της Αφροδίτης που σμίγει τους ανθρώπους. Εδώ, ακόμα και τα… πολιτικά κόμματα παντρεύονται με πολιτικούς γάμους»!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ


Ελευθεροστομίες

Ευτυχώς, δηλαδή, να λέμε, που ο Άιντα «έστρωσε τραπέζι» χτες και δεν έκοψε ο νους του να αντιγράψει εκείνο το σουξέ «στρώσε το στρώμα σου για δυο». Οπότε θα γινόμασταν υποχρεωτικοί ακροατές – και… συμμέτοχοι– ενός άσματος ακαταλλήλου για ανηλίκους, αφού ο Μουσταφάς, με τον αέρα του νικητή που του έχουμε… εκχωρήσει και ρυθμίζει τα πάντα, μας… επιτρέπει πλέον να τρέχουμε, απλώς, πίσω του σαν το τσουρί!

Κοντολογίς, φίλοι αναγνώστες, αν δεν έχουμε πάρει μυρωδιά, πού πάει το πράμα με την νέα φάση των συνομιλιών, τότε είμαστε χαμένοι από χέρι και άξιοι να μας κλαίνε ακόμα κι οι ρέγγες! Οι οποίες, μεταξύ μας, έχω τις αμφιβολίες μου κατά πόσο θα έμπαιναν στον κόπο να μας συμπαρασταθούν, χύνοντας τα δάκρυά τους.

Όσο κοντόφωτοι και με μόνιμο πρόβλημα χρόνιων… τραχωμάτων κι αν είμαστε,  μπορούμε να δούμε πλέον τη νέα κωλοσυρμαθκιά της κουφής, που ξεκίνησε χθες να σχηματίζεται σιγά-σιγά μπροστά στα μάτια μας. Και η οποία, με βάση τις ιταμές απαιτήσεις του Μουσταφά (για παραμονή τουρκικών στρατευμάτων για μια 15ετία και βλέπουμε, με την απαίτησή του για τις τέσσερις ελευθερίες προς τα 80 εκατομμύρια Τούρκων, με εκ περιτροπής και… ίσια-μέσα προεδρία και πολιτική ισότητα και, γενικώς, με μηδέν διάθεση για μιαν αξιοπρεπή λύση) μας δείχνει ότι έχουμε μπει και οδεύουμε πλέον σε λάθος και επικίνδυνα μονοπάτια. Οπότε ό,τι πάθουμε «εν χάκκιν μας».

Και το πιο τραγικό; Όταν φτάσουμε στο φινάλε της τραγωδίας, όλοι αυτοί, που με τόσο πάθος και με χίλια καντάρκα μυαλού (καθόσον πιο νούσιμοι από εμάς τους αφελείς) αυτοί, δηλαδή, που αγωνίστηκαν με τόσο πάθος να δρομολογήσουν για μας, μια πορεία προς το «τίποτε», θα βγουν κούππες άπαννες… Ίσως, μάλιστα, να βγουν λάδι κι από πάνω, και να μας φωνάζουν κουνώντας μας επιτιμητικά το δάκτυλο: Έτα χαΐρκα σας! Εμείς ελαλούσαμεν σας τα, αλλά εσείς φκια κουφά! Πληρώστε τωρά τον λογαριασμό για να μάθετε!

Και, ασφαλώς, θα πληρώσει όπως πάντα ο ταλαίπωρος και μονίμως ξεγελασμένος λαός. Που αν έφταιξε σε κάτι, είναι τούτο: Δεν τους έκοψε την φόρα όταν έπρεπε, ακόμα και όταν η «εβδομάδα των λαθών» έφερε την «εβδομάδα των… παθών»!

Και να το πούμε πρέπει και τούτο, όταν θα γινόμαστε θλιβεροί μάρτυρες των συνεχών υποχωρήσεων, μήπως δεν προφτάσουμε να τα δώσουμε όλα πριν τον Ιούνιο, που απαιτεί εκβιαστικά ο εγκάθετος της εισβολής, ας αναλογιστούμε ότι: Στην περίπτωση του δράματος του Ιησού υπήρχε πάντοτε η βεβαιότητα της Ανάστασης.

Ενώ, στην περίπτωσή μας, αν βρεθεί έστω και ένας που να τολμήσει να ισχυριστεί –κραδαίνοντας το μισογεμάτο ποτήρι της αισιοδοξίας– πως θα ‘χουμε κάποτε καλό τέλος και ανάσταση, εγώ είμαι έτοιμος να σταθώ να μου τρυπήσετε τη μύτη!

 Δημήτρης Παπαδημήτρης 


ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ

ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ Πρόεδρος Αλληλεγγύης

«Ελπίζουμε να μη διανοηθούν καν να περάσουν κομμάτια της λύσης από τη Βουλή και όχι από το δημοψήφισμα».

Όχι απλώς κομμάτια, ολόκληρη τη λύση θα περάσουν από τη Βουλή.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ- ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

«ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ παραμένουν οπαδοί της λογικής “τα δίνουμε όλα”».

Τυχερέ, Ακιντζί!

ΔΗΚΟ

«Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναπέμψει τον νόμο που υπερψήφισαν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ».

Αφού αυτός τους το ζήτησε…

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ Γ.Γ. ΑΚΕΛ

«Το ΑΚΕΛ δεν γονατίζει μπροστά σε κανένα, είτε αυτός ονομάζεται Ακιντζί, είτε ονομάζεται Αναστασιάδης».

Γονάτισε μπροστά και στους δύο…

ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΑΚΙΝΤΖΙ Κατοχικός ηγέτης

«Τα δύο κόμματα, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, έκαναν ενθαρρυντικά βήματα προς επανόρθωση του λάθους».

Αβέρωφ και Κυπριανού έλαβαν τα εύσημα του εντολοδόχου τους.

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ Γ.Γ. ΑΚΕΛ

«Εμάς μας ενδιαφέρει περισσότερο από κάθε άλλο να αποκαταστήσουμε την προδοσία που έκαμαν κάποιοι πρόγονοι αυτών των ανθρώπων που βρίζουν σήμερα…».

*Και ύστερα κατηγορεί άλλους για ρητορική μίσους. Πού ξέρει αν αυτοί που τον αποδοκίμασαν, είναι απόγονοι εξτρεμιστών της ΕΟΚΑ Β;

 

ΒΙΚΤΩΡΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

«Αυτήν την ώρα εκείνο που προέχει είναι η ενότητα μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων».

Μιλούν οι εμπρηστές της ενότητας. Πόσο καιρό έχει να συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο ο «κύριος Ενώνουμε Δυνάμεις»;

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Πρόεδρος ΔΗΚΟ

«Είναι η πρώτη φορά που νιώθω ντροπή γι’ αυτό το Σώμα».

Ντροπή όχι για το Σώμα, αλλά για τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες.

Κωστάκης Αντωνίου


ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

20 χρόνια παντρεμένο​ι

Επιστρέφει ο σύζυγος από την δουλειά το απόγευμα, πάει να πλύνει τα χέρια του στη βρύση του νιπτήρα, όμως αυτή δεν λειτουργεί:

– Ρε γυναίκα, λέει, τι έπαθε η βρύση, δεν τρέχει!

– Ναι, του απαντάει η γυναίκα του, χάλασε, δεν πιάνεις να την φτιάξεις;

– Με ξέρεις 20 χρόνια, έφτιαξα ποτέ χαλασμένες βρύσες;

Μετά από λίγες μέρες, επιστρέφει ξανά από την εργασία του ο σύζυγος και πάει στη κρεβατοκάμαρα να αλλάξει.

Το φως όμως δεν ανάβει:

– Ωχ, κάηκε η λάμπα;

– Όχι, του απαντά. Χάλασε ο διακόπτης, δεν τον φτιάχνεις;

– Τι λες ρε γυναίκα; 20 χρόνια τώρα, έφτιαξα ποτέ διακόπτες;

Την μεθεπόμενη μέρα, ο σύζυγος γύρισε από την δουλειά του, πάει να βγει στο μπαλκόνι αλλά το πόμολο δεν λειτουργεί.

– Ρε γυναίκα τι έγινε; Δεν ανοίγει η μπαλκονόπορτα.

– Ναι, χάλασε. Δεν κοιτάς να την φτιάξεις; απαντά αυτή.

– Ρε γυναίκα 20 χρόνια με ξέρεις, πόμολα έφτιαξα ποτέ;

Έπειτα από μια εβδομάδα, ο άντρας επιστρέφει από την εργασία του και πάει να πλυθεί.

Η βρύση λειτουργεί, το φως της κρεβατοκάμαρας ανάβει και η πόρτα του μπαλκονιού ανοίγει:

Ρε γυναίκα, τι έγινε; Κάλεσες μάστορα και τα έφτιαξε;

– Όχι, ήρθε νέος γείτονας που πιάνουν τα χέρια του και μας τα έφτιαξε.

– Τον πλήρωσες; ρωτάει κάπως προβληματισμένος ο σύζυγος.

– Όχι, του είπα αν τα φτιάξει, ή θα του φτιάξω μια πίτα ή θα του πάρω μια πίπα.

– Και τι έκανες; ρωτάει ο σύζυγος ανήσυχος.

– 20 χρόνια είμαστε μαζί, έφτιαξα ποτέ πίτες;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s