ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΖΟΓΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ!

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΕ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ελληνικής δικαιοσύνης αναμένεται να είναι η εξάρθρωση των στοιχηματικό εταιριών οι οποίες λειτουργούν μέσω διαδικτύου, έχουν έδρα την Μάλτα, και αδειοδοτήθηκαν σκανδαλωδώς επί κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά – Βενιζέλου.  Τόσο η άνοδος της Ελένης Τουλουπάκη στην Χάγη όσο και οι αποκαλύψεις ομογενούς δημοσιογράφου που φέρνει στο φως η εφημερίδα real news, αποκαλύπτουν το μέγεθος του σκανδάλου…

Εταιρίες με έδρα την Μάλτα λειτούργησαν κανονικά στην Ελλάδα, χωρίς να πληρώνουν ούτε ευρώ φόρο, ενώ στην μετοχή εκεί που σύνθεση βρισκόντουσαν εταιρείες του Παναμά! Εταιρείες που φυσικά πίσω τους κρύβονται ονόματα υπεράνω υποψίας. Σε αυτό ευνόησε και η νομοθεσία της Μάλτας, η οποία επιτρέπει το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με τη μορφή της επιστροφής φόρου σε αλλοδαπούς μετόχους! Έτσι, ενώ οι εταιρείες αυτές φέρονται να πληρώνουν 35% φόρο στη Μάλτα στην ουσία πληρώνουν μόλις 4% καθώς το υπόλοιπο ποσό επιστρέφεται «καθαρό και πλυμένο», στους λογαριασμούς Παναμέζικων offshores που συνιστούν το μετοχολόγιο της εταιρείας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι εταιρείες αυτές ιδρύθηκαν και λειτουργούν στην Μάλτα.

Εκτός από τα πρόσωπα πολιτικού ενδιαφέροντος. Σε αυτό το σκανδαλώδες παιχνίδι ξεπλύματος και φοροδιαφυγής  Εμπλέκονται και παράγοντες του ποδοσφαίρου μεταξύ των οποίων και πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ. Πράγμα που φυσικά απαγορεύεται αυστηρά.

Η ζημία για το δημόσιο ανέρχεται σε δεκάδες δις, από αυτή την άθλια μεθόδευση που έγινε τις μαύρες ημέρες του μνημονίου αλλά δεν το αντιλήφθηκε καμμία «Τρόικα». Έπρεπε να αλλάξει η κυβέρνηση για να αρχίσει η έρευνα που τώρα ολοκληρώνεται…

>>> Το μεγαλύτερο ελληνικό σχολείο στη Λατινική Αμερική βρίσκεται στον Παναμά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.