ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ: “Ο άτυπος σύμβουλος του Ερντογάν μας ανοίγει τα μάτια…”

Σε μια περίοδο που έχει αναπτυχθεί ένα επικίνδυνο παιχνίδι προκλήσεων από πλευράς της Τουρκίας, εμπρηστικών δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ και των δυο χωρών και ατυχείς δηλώσεις για κόκκινες γραμμές, που απαντώνται με λεονταρισμούς αξιωματούχων της γείτονος, ο Ιμπραχήμ Καραγκιούλ, συντοπίτης και άτυπος σύμβουλος του Ερντογάν, με ένα άρθρο-ανάλυση μας ανοίγει τα μάτια. Όσοι θέλουν να τα ανοίξουν φυσικά!!!

Την ίδια στιγμή, ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, μας δείχνει το δρόμο, σε σχέση με τον τρόπο αλλά και τη στρατηγική που πρέπει να ενταχτεί η διαχείρηση της τουρκικής προκλητικότητας και από πλευράς της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που έδωσε στον στον Απόστολο Τομαρά και στην εφ. Καθημερινή της Κυριακής της Κύπρου, στο ερώτημα «Πότε βλέπετε λύση του Κυπριακού και με ποιό τρόπο;», απάντησε! “Λύση του προβλήματος φαίνεται ότι θα έχουμε αλλά όχι μέσα από τις συνομιλίες, παρόλο που ο Πρόεδρος μας και ο κάθε Πρόεδρος, κάνει φιλότιμες προσπάθειες να είναι παρών και να είναι ένας διαλεγόμενος Πρόεδρος. Απ’ ότι φαίνεται και πέρα από το ό,τι θέλουμε, το τι προσπαθούμε εμείς υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα σε όλη τη Μέση Ανατολή, όλη την Ευρώπη και την Οικουμένη η οποία προκαλεί μεγάλες αλλαγές και θα προκαλέσει μεγαλύτερες, όχι στο απώτερο, αλλά στο άμεσο μέλλον. Αυτές οι αλλαγές έχουν ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες και τώρα είναι η κορύφωσή τους. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι και η καλύτερη Ομοσπονδία να επιτευχθεί τώρα ή μετά, τα καλύτερα είναι αργότερα. Εδώ είναι η διαφωνία μας με τον Πρόεδρο. Πιστεύει ότι ο χρόνος λειτουργεί σε βάρος μας. Η άποψή μου είναι ότι η Τουρκία βυθίζεται σε ένας χάος. Εάν δεν γίνει κουρδικό κράτος το οποίο να αναγνωρίζεται από τις μεγάλες δυνάμεις και το Ισραήλ, δεν πρέπει εμείς ποτέ να κλείσουμε το κυπριακό.

 

Ο άλλοτε κομουνιστής και νυν Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος ομιλεί για τον Σταυρό

Παρακολουθήστε το κήρυγμα του Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεοφύτου στη Θεία Λειτουργία την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως η οποία τελέσθηκε στο ιερό παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού της κοινότητας Τεμβριάς της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου (19.3. 2017).

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Μητροπολίτης Μόρφου μιλάει για τον σταυρό του θελήματός μας.

https://youtu.be/JRW5ptKz1ck

«Ω! ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ» – ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ-ΣΑΛΕΑΣ-ΖΕΡΒΑΣ

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ KAI ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΤΕ ΘΙΑΣΩΤΗ ΤΗΣ “ΟΠΟΙΑ ΛΥΣΗΣ” ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΚΑ ΤΩΝ ΕΝΔΟΤΙΚΩΝ!

>>> Easter Traditions in Greece and Cyprus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.