ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ ΚΟΖΙ! “Οι ηγέτες γνωρίζουν σχεδόν επακριβώς πως θα είναι η λύση!”

Αντιδράσεις του Προεδρικού από αναφορές στη συνέντευξη του Έιντε

Την αντίδραση του Προεδρικού προκάλεσαν κάποιες από τις αναφορές Έιντε, κυρίως για τις τέσσερις βασικές ελευθερίες, στην αποκλειστική συνέντευξη του στο Σίγμα TV. 

Με ιδιαίτερο σκεπτικισμό είδαν στο Προεδρικό, την αποκλειστική συνέντευξη του Έσπεν Μπαρθ Έιντε στο Σίγμα.

Παρουσιάζονται ενοχλημένοι τόσο για το περιεχόμενο της, όσο και για την χρονική στιγμή που επέλεξε να αναφερθεί σε σημαντικά ζητήματα των διαπραγματεύσεων.

Και ενώ όλων τα μάτια είναι στραμμένα στην Τουρκία και το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα του πλέον κρίσιμου δημοψηφίσματος, ο Νορβηγός διπλωμάτης επιχείρησε να χαράξει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις την Πέμπτη 20 Απριλίου.

Μιλώντας για συμφωνία των διαπραγματευτών για ομαδοποίηση συνδεόμενων ζητημάτων επιχείρησε να ανοίξει το φάκελο ενός πιθανού πάρε δώσε

«Άρα δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πακετοποιήσετε αυτά τα ζητήματα με τέτοιο τρόπο ώστε και οι δύο πλευρές να πάρουν αυτό που ζητούν περισσότερο. Νομίζω είναι εφικτό και παραμένω πεπεισμένος ότι μπορούμε να το πετύχουμε. Είναι εφικτό όμως, μόνο αν έχουμε αυτό το επίπεδο της ηγεσίας και εμπιστοσύνης, που να το μετατρέπει σε εφικτό», δήλωσε ο Έιντε.

Τα πράγματα ωστόσο δεν είναι ακριβώς όπως τα περιέγραψε. Όπως πληροφορείται το Σίγμα από πηγές της διαπραγματευτικής ομάδας αυτό που συμφωνήθηκε είναι:

«Διαπραγμάτευση ανοικτών ζητημάτων ανά ζεύγη κεφαλαίων ή ανά ζεύγη θεμάτων χωρίς αυτό να αποτελεί θέσφατο. Τα ανοικτά ζητήματα διακυβέρνησης θα συζητηθούν αυτόνομα, όπως και η ελεύθερη συζήτηση για τα θέματα ασφάλειας εγγυήσεων. Περιουσιακό και εδαφικό θα εξεταστούν μαζί όπως και τα εύκολα κεφάλαια οικονομίας – Ε.Ε» 

Η επόμενη συνάντηση των διαπραγματευτών για λεπτομερή συζήτηση της ατζέντας της πρώτης ουσιαστικής συνάντησης είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη του Πάσχα.

Χρίστος Χαραλάμπους, SigmaTV

>>> Αλληλεγγύη: Θέμα χρόνου η νέα διάψευση του προέδρου Αναστασιάδη από τις εξελίξεις

One thought on “ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ ΚΟΖΙ! “Οι ηγέτες γνωρίζουν σχεδόν επακριβώς πως θα είναι η λύση!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.