Θεοχάρους: Βαρύ πλήγμα για τη δημοκρατία το ΝΑΙ – Σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου

Βαρύτατο πλήγμα για τη δημοκρατία και κατάργηση κάθε προοδευτικού δημοκρατικού μέτρου που πάρθηκε τα τελευταία χρόνια στη διακυβέρνηση της Τουρκίας θεωρεί η Πρόεδρος το Κινήματος Αλληλεγγύη την απόφαση για τη συνταγματική αναθεώρηση στην Τουρκία.

Όπως αναφέρει σε γραπτή της δήλωση, πλήγμα θεωρεί την υπό αμφισβήτηση «έγκριση» του νέου Συντάγματος, το οποίο «κατασκευάστηκε» για να εξυπηρετεί τις παρανοϊκές φιλοδοξίες του δικτάτορα Ερντογάν.

«Το γεγονός ότι το δημοψήφισμα διεξήχθη υπό καθεστώς εκτάκτου ανάγκης, δηλαδή στην ουσία υπό στρατιωτικό νόμο, και με την τουρκική διανόηση να σαπίζει στα κάτεργα των φυλακών του Ερντογάν, αλλά και με τις πολλαπλές καταγγελίες ακόμα και από τον ΟΑΣΕ για καλπονοθεία, δεν επιτρέπει σε κανέναν να πιστεύει ότι το χθεσινό αποτέλεσμα είναι αυτό που πραγματικά εκφράζει την θέληση του τουρκικού λαού», τονίζει.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «η κατάσταση -μετά την οριακή επικράτηση, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες του Ερντογάν- θα επιδεινωθεί δραματικά και η αστάθεια και η εμφύλια διχόνοια θα κυριαρχήσουν στην πολιτική ζωή της Τουρκίας, με απρόβλεπτες συνέπειες για την Κύπρο και τον Ελληνισμό».

Προσθέτει, δε, ότι όσοι θεωρούν ότι «ο Σουλτάνος πλέον Ερντογάν ο Μεγαλοπρεπής θα επιδείξει πολιτισμένη συμπεριφορά απέναντι στην Κύπρο και τον Ελληνισμό , πλανώνται πλάνην οικτράν. Σοβαρό κίνδυνο αφανισμού αντιμετωπίζει η τουρκοκυπριακή μειονότητα και οι έποικοι θα πληθυνθούν και θα κατακυριεύσουν την Κύπρο».

Επιπλέο, σημειώνει ότι όσοι εκ των Κυπρίων επιχαίρουν για την «νίκη» του Ερντογάν, σύντομα θα διαψευστούν τραγικά, όπως άλλωστε συνέβηκε πολλές φορές μέχρι σήμερα, χωρίς δυστυχώς να συνετίζονται.

«Θεωρώ απαραίτητη την σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου προ της συνάντησης Αναστασιάδη-Ακιντζί», καταλήγει.

>>> Πύρρειος νίκη Ερντογάν – Νοθεία καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s