“ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ”: Προστίθεται σ’ αυτές άλλη μια που λέγεται ΚΥΠΡΟΣ!!!

Του Γιώργου Αναγνωστόπουλου 

Οι απαιτήσεις της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων του στιλ τα θέλω όλα δικά μου, είναι και λογικές και αναμενόμενες κατ’ εμέ. Δεν χρειάζεται παρά να κοιτάξει κανείς δύο πράγματα για να καταλάβει το γιατί: 

Πρώτον ποιοι είναι οι υποστηρικτές της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων από την εποχή της εισβολής και

Δεύτερον την ιστορία της υποχωρητικότητας και ενδοτικότητας της Ελληνικής και Ελληνοκυπριακής πλευράς με πιο πρόσφατο γεγονός την απόσυρση του νομοσχεδίου για την συμβολική εορτή της Ένωσης του Ελληνισμού στα σχολεία.

Δυστυχώς φίλοι Ελληνοκύπριοι και Συν Έλληνες, η Τουρκία δεν κατέχει μόνο το 40% του εδάφους αλλά έχει αιχμαλωτίσει και κρατάει όμηρο το 100% της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Κύπρος έχει χαθεί οριστικά και οι Ελληνοκύπριοι είναι φιλοξενούμενοι στον τόπο τους από δική τους επιλογή και δεν μπορούν να κατηγορήσουν την Ελλάδα και γι’ αυτό.

Ο Αναστασιάδης ήταν ξεκάθαρος (πιστεύω δε ότι η πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων το ίδιο νιώθει), ότι οι Έλληνες είναι επισκέπτες στην Κύπρο (ούτε καν συγγενείς δευτέρου βαθμού), ενώ οι Τουρκοκύπριοι αδέλφια που μοιράζονται την ίδια Πατρίδα και πρέπει να τα βρούνε μεταξύ τους.

Είναι καιρός οι Έλληνες να συνειδητοποιήσουν ότι η Κύπρος έχει χαθεί προ πολλού [Χριστόφιας, Αναστασιάδης] και ότι καλά θα κάνουν να επικεντρωθούν στο να περισώσουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας τους, αν μπορούν, γιατί οι Ελληνοκύπριοι έχουν κάνει τις επιλογές τους είτε μας αρέσει είτε όχι (στο κάτω κάτω της γραφής δικαίωμα τους είναι) και να μην σπαταλάμε διεθνές διπλωματικό κεφάλαιο κυνηγώντας ανεμόμυλους όπως ο Δον Κιχώτης (του ποιητή κατά τον Έλληνα Πρωθυπουργό) Θερβάντες.

Είναι καιρός η Ελλάδα να αρχίσει να αντιμετωπίζει την Κυπριακή Δημοκρατία με τον ίδιο τρόπο που η Κυπριακή Δημοκρατία αντιμετωπίζει την Ελληνική Δημοκρατία, δηλαδή ότι ανάμεσα στις δύο χώρες υπάρχει μία φιλική σχέση δύο ανεξάρτητων κρατών και ο κάθε ένας βάζει ως προτεραιότητα τα δικά του συμφέροντα όπως τα βλέπει εκείνος και τίποτε άλλο.

Ίσως να κάνω λάθος (ειλικρινά θα χαρώ πολύ αν κάποιος με διαψεύσει) αλλά δεν θυμάμαι πότε πάλεψε για τελευταία φορά η Κυπριακή Δημοκρατία να υπερασπίσει την Ελληνική Δημοκρατία στα Διεθνή η Ευρωπαϊκά φόρα (με εξαίρεση την… Eurovision), όπως κάνει διαχρονικά η Ελληνική Δημοκρατία για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Αν και δεν πιστεύω στα θαύματα, εύχομαι εκ καρδίας να της βγει σε καλό της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ελληνοκυπρίων ο δρόμος που ακολουθούν. Για τους συναισθηματικούς και ονειροπόλους Ελλαδίτες δεν μένει τίποτε άλλο από το να προστεθεί και το όνομα ΚΥΠΡΟΣ στο βιβλίο με τις «Χαμένες Πατρίδες» όπως τόσες άλλες.

Καλή Ανάσταση σε όλους. 

Αυτό, για όποιον ενδιαφέρεται πραγματικά να επικεντρώσει στην ουσία και όχι σε κοκορομαχίες, αναδεικνύει ένα υπαρκτό πρόβλημα, τον βαθύτατο προβληματισμό Ελλαδιτών Ελλήνων με ιδεοληψίες που κάνουν θραύση στο νησί και απειλούν να το οδηγήσουν σε εξαιρετικά ολισθηρούς δρόμους που καταλήγουν απευθείας στην αγκαλιά της Τουρκίας, αν δεν βρίσκονται ήδη εκεί.

Σε ορισμένους πάει το φεσάκι φαίνεται. 

Όποιος δεν έχει καταλάβει ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι για τον Ερντογάν ένα απλό πιόνι ενός γεωστρατηγικού παιγνίου επιρροής και ελέγχου, είναι απόλυτα υπεύθυνος για τη μοίρα του.

Πηγή: mignatiou.com

>>> ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ανέδειξαν τον Ακιντζί σε κυβερνήτη της Κύπρου

2 thoughts on ““ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ”: Προστίθεται σ’ αυτές άλλη μια που λέγεται ΚΥΠΡΟΣ!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.