Ένας Kύπριος για πρώτη φορά στο μεγαλύτερο Street Art Φεστιβάλ της Ευρώπης

Στο μεγαλύτερο Street Art Φεστιβάλ της Ευρώπης που θα διοργανωθεί στο Bristol στην Αγγλία στις 29,30 και 31 Ιουλίου 2017 πρόκειται να συμμετάσχει ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος συμπατριώτης μας Χρίστος Κακουλλή.

Φέτος είναι η  πρώτη φορά που ένας καλλιτέχνης θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ, το οποίο δέχεται πάνω από 20,000 αιτήσεις παγκοσμίως και επιλέγονται μόνο οι 300 καλύτεροι καλλιτέχνες ανά το παγκόσμιο.

“Σαν καλλιτέχνης αυτού του τόπου θέλησα και εγώ με την σειρά μου να δημιουργήσω και να εκφράσω μέσα από τη  τέχνη μου ένα κοινωνικό πρόβλημα που ταλανίζει το νησί μας, από το 1974 με σκοπό να ευαισθητοποιήσω την κοινή γνώμη” τονίζει ο Χρίστος. “Το θέμα μου αφορά τους αγνοούμενους, τους πρόσφυγες και τους εγκλωβισμένους και το γεγονός ότι δεν μπορούν  Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να ζήσουν ΞΑΝΑ αρμονικά και ευτυχισμένα λόγω του κατοχικού στρατού που υπάρχει στο νησί, κάτι που σφράγισε για πάντα την Κυπριακή κοινωνία” επισημαίνει.

“Το μήνυμα λοιπόν αυτό, ταξιδεύει και εκτός συνόρων αφού θα το ζωγραφίσω στους τοίχους του Bristol, όπου θα υπάρξει ενημέρωση περί του θέματος, μοιράζοντας  διάχυτα συναισθήματα σε όσους το βλέπουν. Αφού μου ζητήθηκε να επιλέξω ένα από τα έργα μου, αναντίρρητα σκέφτηκα ότι θα ήταν μια όμορφη πρόκληση για τον τόπο μας  να μοιραστούμε το ανθρωπιστικό πρόβλημα των αγνοούμενων, αφού είναι όλη μας η ιστορία σε μια ζωγραφιά, άλλωστε η τέχνη ανήκει σε όλο τον κόσμο, σου θυμίζει ότι έζησες και ότι ζεις. Η τέχνη συγκινεί, ζωντανεύει τις αναμνήσεις και εγώ σαν νέος καλλιτέχνης θέλω μέσω της τέχνης μου να θυμίσω την ανάγκη για επαναπροσδιορισμό της ανθρώπινης ταυτότητας. θέλω να δώσω χρώμα σε όλα αυτά που πέρασε και περνά τον νησί μας. Μας αξίζει άλλωστε και είμαι περήφανος που μου δόθηκε η ευκαιρία να είμαι ο πρώτος καλλιτέχνης που θα λάβει μέρος. Η ομορφιά μέσα από την τέχνη είναι η παρηγοριά μας και αυτή θα σώσει  τον κόσμο.

*Η ιστοσελίδα με τους καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν: http://www.upfest.co.uk/ 

Άντρη Κούννου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s