Συρία: Ο ρεπόρτερ που καταρρέει μπροστά στη φρίκη

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες ενός Σύρου εικονολήπτη και ακτιβιστή, ο οποίος έχει καταρρεύσει από τη φρίκη, μετά το μακελειό στο Χαλέπι. 

Ο Αμπντ Αλκαντέρ Χαμπάκ [Abd Alkader Habak]  έγινε μάρτυρας της φρίκης όταν ένας καμικάζι έριξε το ζωσμένο με εκρηκτικά φορτηγό του πάνω σε κομβόι που μετέφερε άμαχους.

Ακολούθησε το απόλυτο χάος: 126 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων τα 68 παιδιά, με τα περισσότερα θύματα να είναι εκτοπισμένοι κάτοικοι πολιορκημένων χωριών που ετοιμάζονταν να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές στο πλαίσιο μιας συμφωνίας της Δαμασκού με τους αντάρτες.

Ο Χαμπάκ συμμετείχε στην ομάδα υποστήριξης που διένειμε φαγητό στους εκτοπισμένους. Μετά την τρομερή έκρηξη, βοήθησε να απομακρυνθούν παιδιά από τη σκηνή του μακελειού. Εικόνες τον δείχνουν να τρέχει, με ένα παιδί στα χέρια, ανάμεσα σε ερείπια, συντρίμμια και φλεγόμενα οχήματα. Όπως ο ίδιος περιγράφει, η κάμερά του συνεχίζει να τραβάει.

Ακολούθως, καταρρέει κατάκοπος και αποκαρδιωμένος. Ένας δημοσιογράφος που βρισκόταν δίπλα του τράβηξε αυτή την εικόνα, που τον παρουσιάζει σε στιγμή αδυναμίας, στο μέσο ενός χαοτικού τοπίου, ενώ δίπλα του φωτογράφο κείτεται το σώμα ενός παιδιού.

Syria: 100 killed as bomb hits buses with evacuees

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.