Ελλάδα: Πτώση ελικοπτέρου – Τέσσερις νεκροί, μία επιζήσασα

Τα εναέρια μέσα διάσωσης εντόπισαν στην περιοχή του Σαραντάπορου το ελικόπτερο τύπου Χιούι της Αεροπορίας Στρατού, το στίγμα του οποίου είχε χαθεί πάνω από την Ελασσόνα.

Νεκροί είναι, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες στο ελικόπτερο Χιούι (UH-1H) του ελληνικού στρατού, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 07.50 το πρωί της Τετάρτης και τελικά βρέθηκαν κοντά στο Σαραντάπορο Ελασσόνας Λάρισας.

Ο πέμπτος επιβαίνοντας, μία κοπέλα, μέλος της πληρώματος του ελικοπτέρου, εντοπίστηκε τραυματισμένη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ανάμεσα στους νεκρούς του μοιραίου Χιούι που κατέπεσε στο Σαραντάπορο ήταν ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΓΕΣ, οι τέσσερις σοροί που ταυτοποιήθηκαν ανήκουν στον Υποστρατήγο Ιωάννη Τζανιδάκη, στον Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, στον Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και στον Υπολοχαγο (ΑΣ) Κωνσταντίνο Χατζή. Η γυναίκα που ανασύρθηκε ζωντανή είναι η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα.

Στην περιοχή μεταβαίνει ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκβιάδης Στεφανής.

Το ελικόπτερο είχε χαθεί από τα ραντάρ στις 7.50 σήμερα το πρωί, ενώ εκτελούσε πτήση από το Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας όπου είναι η έδρα του Τάγματος Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού προς την Λάρισα και από εκεί προς την Κοζάνη.

Τα συντρίμμια του εντοπίστηκαν λίγο μετά 10 το πρωί,  στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας, στην Ελλάδα.

Στην επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό και τη διάσωση των πέντε επιβαινόντων στο Χιούι μετείχαν ένα Super Puma, ένα ελικόπτερο τύπου Agusta Bell της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά κι ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου CL-415.

Επεσε σε κολώνα της ΔΕΗ;

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr το ελικόπτερο τύπου Χιούι συνετρίβη κοντά στο οδικό δίκτυο Ελασσόνας – Κοζάνης πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ. Το ελικόπτερο κατέπεσε σε δύσβατη περιοχή και στο σημείο φέρονται να βρίσκονται και κάτοικοι του χωριού.

One thought on “Ελλάδα: Πτώση ελικοπτέρου – Τέσσερις νεκροί, μία επιζήσασα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.