ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Αντίστροφη μέτρηση για εξαγγελία από Λιλλήκα

Στη Ρωσία για να συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ της Γιάλτας

Σειρά διαβουλεύσεων και επαφών με Ρώσους αξιωματούχους έχει στη Ρωσία ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, μια μόνο βδομάδα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των πέντε ηγετών των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου που θα κρίνει πολλά σε σχέση με την κοινή τους πορεία, τις επιλογές και τις τακτικές τους σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές.

Κι αυτά, ενώ πυκνώνουν οι πληροφορίες από τη Συμμαχία που θέλουν τον πρόεδρο της να είναι έτοιμος να εξαγγείλει προεδρική υποψηφιότητα, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της σύσκεψης των πέντε, προτάσσοντας το επιχείρημα που ο ίδιος ο Γιώργος Λιλλήκας επανέλαβε δημοσίως πολλές φορές, ότι: είναι ο μόνος που μπορεί να κερδίσει τον Νίκο Αναστασιάδη στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας θέλει να αξιοποιήσει στο έπακρο σχέσεις και επαφές που έχει στη διεθνή πολιτική σκηνή, προκειμένου να αποδείξει στους άλλους ηγέτες και εν δυνάμει προεδρικούς υποψηφίους ότι διαθέτει ερείσματα διεθνώς, που μπορεί να αξιοποιήσει στην περίπτωση εκλογής τους στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στη Μόσχα ο Γιώργος Λιλλήκας θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο ομάδας φιλίας Κύπρου-Ρωσίας στη Δούμα Sergey Chindyaskin και τον Πρόεδρο της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Δούμας Leonid Slutskiy. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Γιάλτα ως προσκεκλημένος της ρωσικής κυβέρνησης για να συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ της Γιάλτας, που είναι ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα οικονομικά φόρουμ που διεξάγονται στη Ρωσία.

Την επόμενη βδομάδα, στο παγκύπριο συνέδριο της ΕΔΕΚ, αναμένεται να στείλει μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις ο Μαρίνος Σιζόπουλος. Από το βήμα του συνεδρίου, το πανηγυρικό μέρος του οποίου θα γίνει την Παρασκευή 28 Απριλίου και οι κανονικές εργασίες του την Κυριακή 30 Απριλίου, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ αναμένεται να ανοίξει μερικώς τα χαρτιά του σε ό,τι αφορά τα τεκταινόμενα στον χώρο του ενδιάμεσου και να καθορίσει την κομματική ρότα, σταθερά εντός του συγκεκριμένου χώρου.

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.