Φόνος Άντρου Ροδοθέου: Πού στρέφονται οι έρευνες

Χωρίς αποτέλεσμα είναι μέχρι στιγμής οι έρευνες και οι ανακρίσεις της Αστυνομίας σε σχέση με τον φόνο που διαπράχθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην περιοχή του χωριού Γεράσα, με θύμα τον 61χρονο Άντρο Ροδοθέου. Ενώ πέρασαν από τα χέρια των ανακριτών αρκετά πρόσωπα και ανακρίθηκαν, τελικά εναντίον κανενός δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία που να οδηγούν στην εξιχνίαση του εγκλήματος. 

Από τις καταθέσεις ατόμων του στενού οικογενειακού και επαγγελματικού περιβάλλοντος του θύματος, καθώς και κάποια άλλα στοιχεία που θα προκύψουν μέσα από την αξιολόγηση τεκμηρίων που βρέθηκαν στη σκηνή, οι ανακριτές ευελπιστούν ότι θα διαμορφώσουν μια πιο ξεκάθαρη εκτίμηση για την υπόθεση, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον των ερευνών σε συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Οι ανακριτές αναζητούν τον δράστη ή τους δράστες του φονικού σε διαφορές που φαίνεται να είχε μέσα από την επαγγελματική δραστηριότητα του ο Ροδοθέου, αλλά και σε κάποιες εγκληματικές ενέργειες που διαπράχθηκαν στον πρόσφατο παρελθόν.

«Όλες οι μαρτυρίες και τα τεκμήρια που κατάφερε να εξασφαλίσει η Αστυνομία εξετάζονται επισταμένα», δήλωσε στον «Φ» αξιωματικός της Aστυνομίας, επισημαίνοντας ότι οι έρευνες στρέφονται προς όλες τις κατευθύνσεις. «Αναλύουμε λέξη προς λέξη όλες τις καταθέσεις από άτομα που γνώριζαν και συνεργάζονταν με το θύμα, αλλά και όλες τις πληροφορίες που μας έρχονται, με την ελπίδα ότι θα βρούμε άκρη», ανέφερε η ίδια αστυνομική πηγή.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης αναμένεται να εξεταστούν και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του κινητού τηλεφώνου του θύματος και να διαπιστωθούν όλες οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που είχε ο 61χρονος πριν το έγκλημα.

Παράλληλα, εξετάζονται επισταμένως εικόνες που καταγράφηκαν από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης περιπτέρων, φούρνων και άλλων καταστημάτων, της διαδρομής που ακολούθησε ο Ροδοθέου το μοιραίο εκείνο βράδυ από τη Λεμεσό μέχρι την εξοχική κατοικία του φίλου του στη Γεράσα.

Επιπλέον, οι ανακριτές περιμένουν ενημέρωση για τα πορίσματα των επιστημονικών εξετάσεων στα ελάχιστα τεκμήρια που περισυνελέγησαν από τη σκηνή, με την ελπίδα να ρίξουν φως στη διερεύνηση του φόνου.

Ιάσων Ιάσονος, “Φ”

>>> ΚΥΠΡΟΣ: Τύπου «τέλειο» έγκλημα ο φόνος Ροδοθέου;

One thought on “Φόνος Άντρου Ροδοθέου: Πού στρέφονται οι έρευνες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.