Συνεχίστηκε η δίκη Μ. Νεοφύτου κατά του Δ.Χριστόφια

Ο εργολάβος Μιλτιάδης Νεοφύτου [δεξιά] καταχώρησε την Τετάρτη, μέσω του δικηγόρου του, γραπτό αίτημα για επανακλήτευση συγκεκριμένου μάρτυρα στο πλαίσιο της εκδίκασης της αγωγής που καταχώρησε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας κατά του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία, ο δικηγόρος του κ. Νεοφύτου,  Χαρίλαος Βελάρης ζήτησε την άδεια του δικαστηρίου προκειμένου να παρουσιάσει αντικρουστική μαρτυρία σε σχέση με «εκτός δικογράφων ισχυρισμό», όπως είπε, του τέως Προέδρου κατά τη μαρτυρία του, ο οποίος ισχυρισμός δεν είχε τεθεί προς την πλευρά των εναγόντων για να τοποθετηθούν, όπως ισχυρίστηκε.

Ο κ. Βελάρης είπε ότι ο κ. Χριστόφιας είχε ισχυριστεί ότι η εταιρεία του κ. Νεοφύτου προχώρησε σε οικοδομικές εργασίες στις οικίες του «αυθαιρέτως» και χωρίς την έγκριση του ιδίου και του αρχιτέκτονα του.  Για να απαντήσει στον ισχυρισμό αυτό, ο δικηγόρος του κ. Νεοφύτου ζήτησε την άδεια του δικαστηρίου προκειμένου να επανακλητεύσει ως μάρτυρα  τον Γενικό Διευθυντή της εργοληπτικής εταιρείας Γιαννάκη Ιωάννου για να καταθέσει τις οδηγίες που ελάμβανε η εταιρεία του κ. Νεοφύτου για να προβαίνει στις οικοδομικές εργασίες.

Ο δικαστής Νικόλας Σάντης έδωσε χρόνο στην πλευρά του κ. Νεοφύτου να καταχωρήσει γραπτώς το αίτημα της μέχρι τις 19 Απριλίου, κάτι που έπραξε σήμερα, και ακολούθως επιδόθηκε στην άλλη πλευρά για να εγείρει οποιαδήποτε ένσταση στο αίτημα αυτό.

Το Δικαστήριο όρισε την 28 Απριλίου στις 9.00 το πρωί για ακρόαση του αιτήματος και για έκδοση απόφασης αυθημερόν. Μετά την εξέταση του αιτήματος, το δικαστήριο αναμένεται ότι θα ορίσει νέα δικάσιμο κατά την οποία οι δυο πλευρές θα προβούν στις τελικές τους αγορεύσεις.

Με την μαρτυρία του ελεγκτή Νίνου Χατζηρούσου, η υπεράσπιση του Δημήτρη Χριστόφια ολοκλήρωσε στις 13 Απριλίου την παρουσίαση της εκδοχής της για τα όσα καταλογίζει στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Νεοφύτου με την αγωγή που καταχώρησε εναντίον του, διεκδικώντας το ποσό των 22 εκατ. Ευρώ.

ΚΥΠΕ

>>> Μήνυμα Χριστόφια για απόφαση Βουλής – «Πεπονόφλουδα του ΕΛΑΜ»

One thought on “Συνεχίστηκε η δίκη Μ. Νεοφύτου κατά του Δ.Χριστόφια

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.