Το Barbaros αρχίζει έρευνες στην Αμμόχωστο

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ… ΟΙ ΣΙΑΜΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΙ ΑΝΤΡΟΣ….

Νέα τουρκική πρόκληση την ώρα που αρχίζει ο ενδοκυπριακός διάλογος.

Κλιμακώνει τις προκλήσεις στην Κύπρο η Αγκυρα, την ώρα που στη Λευκωσία επαναρχίζουν οι ενδοκυπριακές συνομιλίες ανάμεσα στον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί

Δεν είναι μόνον που τα τουρκικά πολεμικά πλοία διεξάγουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην ΑΟΖ Κύπρου και οι συχνές παραβιάσεις του κυπριακού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά, αλλά και το γεγονός ότι η Αγκυρα δεν αναγνωρίζει την κυπριακή ΑΟΖ. Αποστέλλει την ναυαρχίδα των σεισμογραφικών της πλοίων στον κόλπο της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα, στην  περιοχή μεταξύ του Κόλπου της Αμμοχώστου και του Αποστόλου Αντρέα, έχουν προγραμαμτιστεί να γίνουν οι νέες «σεισμογραφικές έρευνες» από το «Barbaros Hayrettin Pasa» που θα συνοδεύεται από το βοηθητικό πλοίο «M/V Bravo».

Σύμφωνα με την παράνομη ανακοίνωση από τα κατεχόμενα, οι «σεισμογραφικές έρευνες» θα διαρκέσουν από αύριο μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

Ειδικότερα: Πρόκειται για περιοχή που δεν περιλαμβάνει ερευνητικά τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ, εκτός των περιοχών που το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινούν νέες σεισμογραφικές έρευνες για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Προφανώς η αποστολή έχει πολιτικό χαρακτήρα και όχι τεχνικό, όπως και στις προηγούμενες αποστολές του «Barbaros Hayrettin Pasa».

Το σεισμογραφικό στάλθηκε εσπευσμένα από την Μαύρη Θάλασσα στην κυπριακή ΑΟΖ την Κυριακή του Πάσχα και βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι της Σινίφκης απέναντι απότις βόρειες ακτές της Κύπρου.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση το δεύτερο συνοδευτικό πλοίο  -υπό σημαία Νορβηγίας- που συνοδεύει το τουρκικό σεισμογραφικό, στην δραστηριότητά του στην Μαύρη Θάλασσα τα τελευταία χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι το νορβηγικό σεισμογραφικό είχε αποχωρήσει από την κυπριακή ΑΟΖ το 2014, όταν ασκήθηκαν νομικές πιέσεις για ποινικές διώξεις λόγω παράνομης δραστηριότητας στην κυπριακή ΑΟΖ.

>>> Σε κλίμα απειλών και εκβιασμών επαναρχίζουν οι συνομιλίες

3 thoughts on “Το Barbaros αρχίζει έρευνες στην Αμμόχωστο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s