ΑΧΕΠΑ: “Ο Τραμπ πιστεύει σε μια δίκαιη λύση για Κύπρο”

Η νέα διακυβέρνηση των ΗΠΑ, υπό τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, πιστεύει σε μια δίκαιη λύση για την Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο Ανδρέας Ζαχαριάδης, Υπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ.

Μιλώντας μετά από συνάντηση που είχε το πρωί αντιπροσωπεία της ΑΧΕΠΑ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στην παρουσία και του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτη Φωτίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε πεπεισμένος ότι «κάτι θα γίνει» για το Κυπριακό, καθώς οι ΗΠΑ «δεν θα το αφήσουν».

Είπε επίσης ότι η ΑΧΕΠΑ βρίσκεται δίπλα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στην Κύπρο ενώ ανέφερε ότι ήρθε η ώρα, η Τουρκία να επιστρέψει στο τραπέζι και να υπάρξει κατάληξη στο ζήτημα, καθώς 43 χρόνια είναι αρκετά. «Όλοι μας λέμε αρκετά», ήρθε η ώρα η Τουρκία να λύσει το πρόβλημα, είπε.

Στην συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τα μέλη της ΑΧΕΠΑ ενημερώθηκαν για το Κυπριακό, τις εξελίξεις στην οικονομία, τα ενεργειακά και τις διμερείς σχέσεις με ΗΠΑ, ενώ προηγήθηκε ξεχωριστή συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον κ. Φωτίου, όπου ενημερώθηκαν για το θέμα των αγνοουμένων και συζήτησαν και ζητήματα αποδήμων.

Αναφερόμενος στο ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων, ο κ. Ζαχαριάδης – με καταγωγή από την κατεχόμενη Βατυλή και πατέρα αγνοούμενο – είπε ότι πρόκειται για μεγάλο ζήτημα, το οποίο δεν θα το αφήσουν και δεν θα το ξεχάσουν, καθώς σ«υνέχεια θα πολεμούμε για αυτό».

Από την πλευρά του ο κ. Φωτίου ευχαρίστησε την ΑΧΕΠΑ, λέγοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό των αγώνων του κυπριακού λαού εδώ και χρόνια.

Πρόσθεσε ότι ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για το ζήτημα των αγνοουμένων και συζήτησαν «έναν πιο δυναμικό ρόλο της ΑΧΕΠΑ στη προώθηση αυτού του ανθρωπιστικού θέματος, που για 43 χρόνια μένει άλυτο».

Όπως είπε ο Προεδρικός Επίτροπος, συμφώνησαν να προχωρήσουν με πρωτοβουλίες και ενέργειες στις ΗΠΑ, ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια για τους αγνοούμενους, σε συνεργασία με τους απόδημους.

Ανέφερε τέλος ότι συζήτησαν και την τριμερή συνεργασία που έχει η Κύπρος με την Ελλάδα και το Ισραήλ για ζητήματα αποδήμων, με τον κ. Φωτίου να λέει ότι η στήριξη και η βοήθεια των αποδήμων σε θέματα διασποράς είναι σημαντική, όπως και σε όλους τους τομείς.

One thought on “ΑΧΕΠΑ: “Ο Τραμπ πιστεύει σε μια δίκαιη λύση για Κύπρο”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.