Γιαγιά φοροφυγάς! Αν όμως ήταν εφοπλίστρια θα έπαιρνε και από πάνω εκατομμύρια…

77χρονη στη Ρόδο κυκλοφορούσε ελεύθερη, παρά την καταδικαστική απόφαση για μικροοφειλές στο Δημόσιο! Πλέον κινδυνεύει να μπει στη φυλακή. Η εμπειρία της ηλικίας της δεν τη βοήθησε να προνοήσει, ώστε στα 77 της χρόνια να μην καταλήξει με χειροπέδες στην Εισαγγελία!…

Η 77χρονη γυναίκα από τη Ρόδο, «η γιαγιά της φοροδιαφυγής», όπως τη χαρακτήρισαν τα τοπικά ΜΜΕ, κυκλοφορούσε άνετη, παρά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της, και μάλιστα με ποινή φυλάκισης, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας του νησιού την αναζητούσαν βάσει του σχετικού εντάλματος και τελικά κατάφεραν και εντόπισαν τη φυγόποινη γιαγιά χθες το πρωί, στην πόλη της Ρόδου, όπου και τη συνέλαβαν.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στην ηλικιωμένη γυναίκα, που «ξεχνούσε» συστηματικά να πληρώνει τις οφειλές της, και την οδήγησαν ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Σε βάρος της γιαγιάς εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Το αν η γιαγιά θα εκτίσει την ποινή της «πίσω από τα κάγκελα» δεν έγινε ακόμα γνωστό, καθώς, λόγω ηλικίας, ίσως κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου και αφεθεί ελεύθερη.

Την ίδια ώρα, στη Σαντορίνη, στα χέρια των αστυνομικών έπεφτε ένας 37χρονος Ελληνας για τον ίδιο λόγο.

Σε βάρος του 37χρονου φοροφυγά εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση φυλάκισης επτά μηνών από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας για οφειλές προς το Δημόσιο.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Θήρας τον συνέλαβαν και τον προσήγαγαν ενώπιον των δικαστικών Αρχών της Λάρισας.

One thought on “Γιαγιά φοροφυγάς! Αν όμως ήταν εφοπλίστρια θα έπαιρνε και από πάνω εκατομμύρια…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.