“Όχι” Νεοφύτου σε τυχόν αποχώρηση ΠτΔ από τη διαπραγμάτευση

Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΣΚΛΑΒΟΥ ΣΕ ΠΛΗΡΗ …ΑΝΘΗΣΗ

“Μέσα από τις συνομιλίες, θέλουμε να έρθει η τ/κ πλευρά στο τραπέζι με λογικές και συναινετικές προτάσεις, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιλύσουμε το Κυπριακό. Η απουσία διαλόγου και διαπραγματεύσεων, δεν πετυχαίνει τον στόχο αυτό”, επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. 

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, “Όλα στο φως”, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι η αποχώρηση από το τραπέζι των συνομιλιών λόγω των τουρκικών προκλήσεων, δεν θα εξυπηρετούσε τους στόχους της ε/κ πλευράς, που δεν είναι άλλοι από το να έρθει η τ/κ πλευρά στο τραπέζι των συνομιλιών με λογικές και συναινετικές προτάσεις, έτσι ώστε να μπορέσει να επιλυθεί το Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συνέχισε λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να δώσουμε άλλοθι στην Τουρκία για να μπορέσει να μην φανερώσει τις πραγματικές της προθέσεις διεθνώς σε σχέση με το Κυπριακό και ιδιαίτερα τα ζητήματα ασφάλειας και εγγυήσεων. “Αν δεν γίνει αυτό κατορθωτό, τουλάχιστον να είναι ξεκάθαρο ότι η ευθύνη ανήκει στην τουρκική πλευρά”, συμπλήρωσε.

Σε σχέση με την αποχώρηση Αναστασιάδη από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σε αντίστοιχες προκλήσεις της Τουρκίας το 2014, ο κ. Νεοφύτου επεσήμανε ότι “τότε ο Πρόεδρος έστειλε μήνυμα της αποφασιστικότητας της ε/κ πλευράς. Τώρα βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο συζήτησης σημαντικών ζητημάτων, έτσι ώστε να διαφανεί η πραγματική βούληση της Τουρκίας. Δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για να έχουν άλλοθι”.

Η συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί έγινε στο… γκαράζ του “προεδρικού”

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, για πρώτη φορά, έδωσε μια σαφή περιγραφή σε σχέση με τον χώρο που έγινε το περιβόητο “μυστικό δείπνο” με τον Μουσταφά Ακιντζί στα κατεχόμενα, ωστόσο δεν κατονόμασε το συγκεκριμένο μέρος.

Ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε είχε συνάντηση ή δείπνο στο ψευδοπροεδρικό γραφείο ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο ο οποίος να έχει “σύμβολα” του ψευδοκράτους. Ο κ. Νεοφύτου επεσήμανε ότι πρόκειται για χώρο όπου γίνονται όλες οι συναντήσεις με διπλωμάτες, αντιπροσωπείες και άλλους αξιωματούχους στα κατεχόμενα, ένα χώρο όπου δεν υπήρχαν σύμβολα και συμβολισμοί, ένα χώρο όπου εδώ και δεκαετίες γίνονται συναντήσεις και διαβουλεύσεις, όπου και ο Γλαύκος Κληρίδης είχε δείπνο σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν.

>>> ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Πρόκληση και αδιαλλαξία – Κανένα σημάδι μετακίνησης από Ακιντζί

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.