«Η χριστιανική Χειμάρρα δεν θα υποδουλωθεί – Έξω από τη γη μας ολιγάρχες και μαφία»

Οι πολίτες της Χειμάρας διαμαρτυρήθηκαν την Πέμπτη, μπροστά από το Δικαστήριο της Αυλώνας, για τις αποφάσεις του κατά των ακίνητων περιουσιών τους στην περιοχή της Χειμάρας.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το πανό που σήκωσαν το οποίο έγραφε: «Η χριστιανική Χειμάρα δεν θα υποδουλωθεί – Έξω από τη γη μας ολιγάρχες και μαφία».

Όπως έχει γίνει γνωστό, η αλβανική κυβέρνηση έχει αναλάβει πολλές νομικές πρωτοβουλίες για την αλλαγή των τίτλων ιδιοκτησίας στην περιοχή της Χειμάρας.

Προς το παρόν, ένα σημαντικό κομμάτι της περιοχής έχει παραδοθεί στους ολιγάρχες, οι οποίοι ευνοούνται από τις αποφάσεις της αλβανικής κυβέρνησης.

Εκτός από αυτές τις εχθρικές ενέργειες κατά των Χειμαριωτών, το κύριο θέμα που διαδραματίζονταν στα δικαστήρια και την Εισαγγελία την Πέμπτη είναι να δώσει το δικαίωμα στο κράτος να κερδίσει κάθε απαίτηση για τις περιουσίες και τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων της Χειμάρας.

Η κατάσταση αυτή διαδραματίζεται επί μήνες, μία σύγκρουση μεταξύ των Ελλήνων κατοίκων της περιοχής της Χειμάρας με το αλβανικό κράτος, όπου η Ελλάδα και η ΕΕ παρενέβησαν αρκετές φορές.

Μόλις πριν από λίγους μήνες, η αλβανική κυβέρνηση προέβη σε ενέργειες για την καταστροφή εκατοντάδων σπιτιών του ντόπιου ελληνικού πληθυσμού, ισχυριζόμενη ότι θα αναπτύξει τον τουρισμό.

Ωστόσο, μετά από τη δημοσίευση των τίτλων ιδιοκτησίας από τα Γραφεία Καταχώρησης των Ακινήτων της Αλβανίας, για την περιοχή της Χειμάρας, αρκετές εκατοντάδες Αλβανοί μουσουλμάνοι συμπεριλαμβανομένων των ολιγαρχών και μελών της αλβανικής μαφίας επωφελήθηκαν από τα οικόπεδα που ανήκουν στους Χειμαριώτες.

>>> Αλβανία: Με εθνική γενοκτονία απειλείται ο ελληνικός πληθυσμός στη Χιμάρα

2 thoughts on “«Η χριστιανική Χειμάρρα δεν θα υποδουλωθεί – Έξω από τη γη μας ολιγάρχες και μαφία»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.