Προτεραιότητα μας οι Έλληνες που ζουν στη Βρετανία δηλώνει ο Τσίπρας

Τσίπρας με Ερντογάν στο Πεκίνο;

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, Αλέξης Τσίπρας με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι (Α), κατά την έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Σήμερα είχαμε μια γρήγορη διαδικασία καθώς εκφράστηκε η ομοφωνία, που αποτελεί ένδειξη ισχυρής ενότητας, σε σχέση με την διαπραγματευτική διαδικασία για το Brexit, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. 

Πρώτη μας προτεραιότητα το επόμενο διάστημα είναι να δουλέψουμε πάνω σε αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές. Η διαδικασία δεν θα είναι τόσο εύκολη όσο η σημερινή συνεδρίασή μας. Θα είναι δύσκολη και γιατί τα θέματα είναι περίπλοκα, ενώ το πιο δύσκολο θέμα σε κάθε διαζύγιο είναι το οικονομικό σκέλος, προσέθεσε και επισήμανε:

Προτεραιότητά μας είναι οι πολίτες μας που ζούν στην Μ. Βρετανία -πάνω από 70.000 Έλληνες- η διασφάλιση ομαλών εμπορικών σχέσεων και η απρόσκοπτη ροή τουριστών από την Μ. Βρετανία.

Σήμερα ανοίγει ένας κύκλος όχι και τόσο ευχάριστος. Το Brexit είναι ένα γεγονός δυσάρεστο που συνέβη εξαιτίας της δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στις πολιτικές της ΕΕ. Οι 27 εναπομείναντες πρέπει να δουλέψουμε για μια καλύτερη, πιο δημοκρατική και πιο κοινωνική Ευρώπη.

“Μαγειρεύεται” συνάντηση Τσίπρα με Ερντογάν στο Πεκίνο

Δημοσιεύματα και αναρτήσεις ελληνικών μέσων ενημέρωσης κάνουν λόγο για πιθανό σενάριο συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αυταρχικό Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στο Πεκίνο. 

Το θέμα αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα Real του προσκείμενου στον πρωθυπουργό Ν.Χατζηνικολάου.

Οι δύο ηγέτες θα βρεθούν στη κινεζική πρωτεύουσα στις 14 και 15 Μάιου, όπου θα συμμετάσχουν σε Φόρουμ για την αναβίωση του Δρόμου του Μεταξιού.

Βεβαίως, είναι γνωστό ότι ο κ. Ερντογάν δεν υποχωρεί σε κανένα θέμα. Στο Κυπριακό ζητά τον έλεγχο της Κύπρου, στο Αιγαίο πιστεύει ότι ελληνικά νησιά ανήκουν στην Τουρκία, ενώ απαιτεί εδώ και τώρα την παράδοση των Τούρκων αξιωματικών. Η συνάντηση, εάν πραγματοποιηθεί, εγκυμονεί κινδύνους, καθώς πιθανότατα θα επιβεβαιώσει την άσχημη κατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αφού ο ισλαμιστής προεδρος της Τουρκίας θεωρεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν τήρησε την υπόσχεσή του για το θέμα των οκτώ στρατιωτικών.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.