“Κλειδώνουν” τα χρώματα της υποψηφιότητας Ν. Παπαδόπουλου

Κλειδώνουν και επίσημα τα επόμενα εικοσιτετράωρα τα κομματικά χρώματα της σημαίας του υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νικόλα Παπαδόπουλου. 

Το πράσινο φως για στήριξη της υποψηφιότητας του προέδρου του ΔΗΚΟ ετοιμάζεται να ανάψει την Κυριακή το Τακτικό Συνέδριο της ΕΔΕΚ, επτά μέρες πριν από τις ενδοκομματικές εκλογές με υποψήφιους τους Μαρίνο Σιζόπουλο και Διομήδη Διομήδους.

Στελέχη της ΕΔΕΚ δεν κρύβουν τη θέση τους ότι μια υποψηφιότητα Γιαννάκη Ομήρου θα ήταν επιλογή καθαρής νίκης, βάζοντας στην εξίσωση και ενδεχόμενη υποστήριξη του ΑΚΕΛ στον πρώην πρόεδρο της Βουλής.

Ο επικεφαλής του κόμματος στην ομιλία την Παρασκευή, έσπευσε να διευκρινίσει ότι οι πολιτικές διαφορές με κόμματα και κομματικές ηγεσίες δεν τους στερεί το δικαίωμα να διερευνήσουν τη δυνατότητα μικρών ή μεγάλων συνεργασιών.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος “Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα συμπορευθεί και 4η πολιτική δύναμη. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να ολοκληρωθεί η συνεργασία και με τα πέντε κόμματα, αλλά και με οργανώσεις και προσωπικότητες.

Την ερχόμενη Πέμπτη θα επικυρώσει την στήριξή της στην υποψηφιότητα Παπαδόπουλου και η Αλληλεγγύη.

Στο ΔΗΚΟ παρά τις διαφωνίες και την εσωστρέφεια εκτιμάται ότι η υποψηφιότητα του προέδρου του κόμματος θα οδηγήσει σε υψηλά ποσοστά συσπείρωσης.

Σε κάθε περίπτωση η δεξαμενή της Συμμαχίας Πολιτών δεν αφήνει αδιάφορα τα κόμματα που στηρίζουν Νικόλα Παπαδόπουλο και τη θεωρούν σημαντικό μαξιλαράκι, αφενός για να κλειδώσουν το δεύτερο γύρο των προεδρικών και αφετέρου για να εκλεγεί ο υποψήφιος που στηρίζουν.

Την ίδια ώρα η Πινδάρου αναμένει τις αποφάσεις του προέδρου Αναστασιάδη για να εκκινήσει μηχανές.

Nέστορας Βασιλείου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s