Στο Καστελόριζο αιφνιδιαστικά το υποβρύχιο S-117 «Αμφιτρίτη»

ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ-ΚΥΠΡΟ.

Μη προγραμματισμένη  επίσκεψη πραγματοποίησε το υποβρύχιο Αμφιτρίτη S-117 τύυο209/1200 κλάσης Ποσειδών στην ακριτική Μεγίστη εν μέσω τουρκικών προκλήσεων οι οποίες έφτασαν να αποκαλέσουν το Αγαθονήσι ως τουρκικό…

Η παρουσία του υποβρυχίου του ΠΝ στην περιοχή του Ν.Α, Αιγαίου είναι μια υπενθύμιση στην Τουρκία ότι η αναθεωρητική πολιτική της αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νήσων στην περιοχή των Δωδεκανήσων είναι απόλυτα ανεδαφική και η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί κανενός είδους τετελεσμένο, όχι μόνο στα Δωδεκάνησα αλλά οπουδήποτε στο Αιγαίο.

Σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά του υποβρυχίου το μήκος του ανέρχεται στα 55,8 μ. το πλάτος στα 6,26μ., και το μέγιστο ύψος ιστών στα 11,3 μ. Έχει μέγιστο εκτόπισμα 1285 τόνους (σε κατάδυση) και 1180 στην επιφάνεια. Μπορεί να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 12 κόμβων την επιφάνεια και 22 κόμβων σε κατάδυση.

Είναι εξοπλισμένο με 8 τορπιλοσωλήνες των 533 χλστ. ενώ διαθέτει το προηγμένο σύστημα διευθύνσεως βολής «SINBANDS» που του επιτρέπει την προσβολή οποιουδήποτε πρακτικά στόχου επιφανείας. Ο εξοπλισμός SONAR είναι της Γερμανικής εταιρείας ATLAS ELEKTRONIK. Αποτελείται από SONAR ενεργητικής και παθητικής ερεύνης και συσκευή παθητικής μέτρησης απόστασης.

One thought on “Στο Καστελόριζο αιφνιδιαστικά το υποβρύχιο S-117 «Αμφιτρίτη»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.