Μοναχοί από το Βατοπέδι στο πατρικό τους στην Κύπρο μετά από χρόνια

Μοναχοί της μονής Βατοπεδίου θα ταξιδέψουν μαζικά, για πρώτη φορά, εκτός Αγίου Όρους και μάλιστα θα διανυκτερεύσουν στα σπίτια των γονιών τους, κάτι το οποίο χαρακτηρίζεται από γονείς ως πολύ θετική εξέλιξη, αν και κάποιοι θεωρούν πως αφού ελήφθη η απόφαση, θα έπρεπε να δοθούν έστω και 2-3 μέρες στους μοναχούς να φιλοξενηθούν από τους οικείους τους.

Η Κύπρος θα χρησιμοποιηθεί ως ενδιάμεσος σταθμός καθ’ οδόν προς τα Ιεροσόλυμα.

Οι μισοί μοναχοί θα έρθουν στην Κύπρο στις 22 Μαΐου, ενώ οι υπόλοιποι θα έρθουν τον Σεπτέμβριο. Από τους περίπου 60 μοναχούς που θα αφιχθούν στις 22 Μαΐου, δεν είναι όλοι Κύπριοι. Οι μη Κύπριοι θα φιλοξενηθούν σε μοναστήρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάποιοι μοναχοί θα επισκεφθούν την Κύπρο ύστερα από δέκα ή δεκαπέντε χρόνια. Δεν επεσκέφθησαν το σπίτι των γονιών τους ακόμη και όταν απεβίωσαν ο πατέρας, η μητέρα ή ακόμη και αδέλφια τους.

Μαζί με τους Βατοπεδινούς μοναχούς θα ταξιδέψουν στα Ιεροσόλυμα και μοναχοί από τον Μαχαιρά και άλλα μοναστήρια φίλα προσκείμενα στον ηγούμενο Εφραίμ [φωτο].

Συνεργάτης του ηγουμένου Εφραίμ ερωτηθείς σχετικά ανέφερε στον «Φ» ότι η απόφαση για μετάβαση στα Ιεροσόλυμα αποτελούσε τάμα του ηγουμένου Εφραίμ σε περίπτωση που αυτός αθωωνόταν από τις κατηγορίες που τους καταλογίστηκαν σχετικά με τη διαχείριση υποθέσεων που αφορούσαν ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων της μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού δημοσίου.

Βάσος Βασιλείου “Φ”

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΓΗΡΟΙ: Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση Βατοπεδίου

One thought on “Μοναχοί από το Βατοπέδι στο πατρικό τους στην Κύπρο μετά από χρόνια

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s