Ν.Παπαδόπουλος: Ο ΠτΔ θα φορέσει φουστανέλα και γιαταγάνια

“Το κόμμα που συνεργάζεται περισσότερο με τον Νίκο Αναστασιάδη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είναι το ΑΚΕΛ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο. 

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Σίγμα,”Μεσημέρι και κάτι” ο κ. Παπαδόπουλος, τόνισε ότι “ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ είχαν υπόγεια συνεργασία για τη χρηματοδότηση της Focus, έτσι ώστε να κερδίσουν τον Τάσσο Παπαδόπουλο, είχαν συνεργασία σε διορισμούς στους θεσμούς του κράτους, τόσο από την κυβέρνηση Χριστόφια όσο και του Νίκου Αναστασιάδη, είχαν συνεργασία στην αύξηση του εκλογικού μέτρου αλλά και στην πρόταση νόμου Ακιντζί”.

Κάλεσε το ΑΚΕΛ να κάνει τη δική του αυτοκριτική για το ποιος έφερε το μνημόνιο στην Κύπρο, αντί να κατηγορούν το ΔΗΚΟ, ότι στήριξε κάποια νομοσχέδια που στόχο είχαν να βγάλουν την Κύπρο από το μνημόνιο.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε, ότι πολλά νομοσχέδια είχαν συνταχθεί και κατατεθεί από την κυβέρνηση Χριστόφια, ενώ επεσήμανε ότι αν το ΑΚΕΛ επιθυμεί, θα μπορούσε ο ίδιος να τους κοινοποιήσει κατάλογο με μνημονιακά νομοσχέδια τα οποία ψήφισε και το ΑΚΕΛ. Ξεκαθάρισε επίσης ότι πολύ λίγα πράγματα άλλαξαν από το βασικό κορμό των μέτρων του μνημονίου τον οποίο συνέταξε η κυβέρνηση Χριστόφια.

Χαρακτήρισε ως ορθή την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο καθώς “μια χώρα και ένας λαός θα είναι επιρρεπής και υπό συνεχή εκβιασμό, αν βρίσκεται σε μνημόνιο, κάτι που θα είχε αρνητικές προεκτάσεις για την Κύπρο και το Κυπριακό”. “Δεν θεωρούμε ότι ό,τι έκανε η κυβέρνηση είναι λάθος, δεν μηδενίζουμε και δεν ισοπεδώνουμε τα πάντα”, ανέφερε.

Συνέχισε λέγοντας ότι “μέσα από τη συνεργασία με τα υπόλοιπα κόμματα θα διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης που θα απαντά σε όλα τα καυτά ζητήματα, τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο”. “Μόνο με συνεργασία ενδιάμεσου χώρου μπορούμε να κερδίσουμε το Νίκο Αναστασιάδη”, συνέχισε.

Σε σχέση με το δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, ο Νικόλας Παπαδόπουλος, τόνισε ότι θα απευθυνθούν σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκουν.

Επεσήμανε ότι “μόνο με τη συνεργασία του ενδιάμεσου χώρου μπορούμε να κερδίσουμε το Νίκο Αναστασιάδη”. 

Χαρακτήρισε ως ιστορική ευκαιρία τη συνεργασία των κομμάτων του ενδιάμεσου, ως μια ιστορική συνεργασία των κομμάτων αυτών.

ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη, Οικολόγοι αν το αποφασίσουν τελικά, αλλά και άλλες δυνάμεις και ανένταχτοι πολίτες μαζί, μπορούν να οδηγήσουν στην επικράτηση της δικής του υποψηφιότητας, επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Απέφυγε να μπει σε δημόσιο διάλογο με τον Γιώργο Λιλλήκα, τονίζοντας το σεβασμό του προς τη Συμμαχία Πολιτών και τον Γιώργο Λιλλήκα, ωστόσο τόνισε ότι η Συμμαχία ήταν αυτή που πρώτη είχε προκρίνει υποψηφιότητα Λιλλήκα για τις Προεδρικές Εκλογές. Ξεκαθάρισε ότι “δεν αποκλείσαμε συνεργασία με κανένα κόμμα”

“Ο Αναστασιάδης θα φορέσει φουστανέλα και γιαταγάνια” 

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποχωρήσεις στο Κυπριακό και εξέφρασε την έντονη αντίθεση του, προς τα όσα δρομολογεί ο Νίκος Αναστασιάδης σε σχέση με το Κυπριακό.

Διερωτήθηκε τι σχέση έχουν όλα όσα προωθεί η κυβέρνηση Αναστασιάδη με τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου. 

“Που βρίσκονται στις ομοφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου όλα αυτά που συζητούμε για εκ περιτροπής προεδρία, για παραμονή όλων των εποίκων, για αριθμητική ισότητα, για βέτο της τ/κ πλευράς σε όλα τα όργανα, για τέσσερις ελευθερίες για Τούρκους υπηκόους που έχει αποδεχθεί ο Χριστόφιας με τον Ταλάτ”,επεσήμανε ο κ.Παπαδόπουλος.

“Συμφωνώ με ανησυχίες ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύης για το περιεχόμενο”

“Συμφωνώ με τις ανησυχίες που εκφράζουν ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη σε σχέση με το περιεχόμενο της λύσης αλλά και της διζωνικότητας, όπως αυτή προωθείτε από την Κυβέρνηση”, σημείωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

“Το περιεχόμενο είναι αυτό που έχει σημασία στην όλη συζήτηση επίλυσης του Κυπριακού. Αν διαφωνείς με το περιεχόμενο δεν σημαίνει ότι απορρίπτεις τη μορφή λύσης. Το ΑΚΕΛ απέρριψε το σχέδιο ΑΝΑΝ, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι διαφωνεί με τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία”, τόνισε.

“Έχουν αναιρεθεί σχεδόν όλες οι θέσεις που είχαμε συμφωνήσει ομόφωνα στο Εθνικό Συμβούλιο, αν αναλογιστεί κανείς το περιεχόμενο που έχει προσθέσει το ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ σε αυτές, στο τραπέζι των συνομιλιών τα τελευταία χρόνια”. 

“Δεν εκφεύγουμε της ομόφωνης απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου για τη μορφή λύσης φτάνει αυτή να έχει και το περιεχόμενο που της αρμόζει και που θα διασφαλίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και το λαό μας”. 

Ξεκαθάρισε ότι “αν σηματοδοτεί κάτι η τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, είναι οτι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι υποψήφιος στις Προεδρικές Εκλογές.

 

“Ο Νίκος Αναστασιάδης, έχει αντιληφθεί ότι η πολιτική που έχει εφαρμόσει στο Κυπριακό έχει αποτύχει, έχει αντιληφθεί ότι έχει πρόβλημα με τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ και τώρα θα μεταμφιεστεί, θα αλλάξει, θα χρησιμοποιήσει άλλη ορολογία. Είναι άκρως αναξιόπιστος και εμείς δεν του έχουμε καμιά εμπιστοσύνη”, ανέφερε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

“Ψήφος στο Νίκο Αναστασιάδη είναι ψήφος στην εκ περιτροπής προεδρία, ψήφος υπέρ της παραμονής των εποίκων, υπέρ της αριθμητικής ισότητας, υπέρ του βέτο των τ/κ σε όλα τα όργανα του κράτους, υπέρ της κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και αντικατάστασής της από τούρκικο λειτουργικό προτεκτοράτο”, επεσήμανε.

Ξεκαθάρισε ότι μια από τις προτάσεις που θα κάνει πράξη αν εκλεγεί είναι η απόσυρση όλων αυτών των απαράδεκτων προτάσεων που έχουν κατατεθεί τα τελευταία χρόνια, οι οποίες ευνοούν την τουρκική πλευρά.

Γιώργος Καυκαλιάς

>>> Ο μονόδρομος του Προέδρου: Σε ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ οι πολιτικές φουρτούνες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.