ΚΥΠΡΟΣ: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών

Να παραμείνει για ακόμα 15 μέρες του ζήτησε ο ΠτΔ

Με εμφανή τη συγκίνηση, ο Σωκράτης Χάσικος δήλωσε στην κάμερα ότι έχει παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η παραίτηση του έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος τον παρακάλεσε να παραμείνει στη θέση του για 15 μέρες.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χάσικος είπε ότι «δεν είναι φήμη ότι παραιτήθηκα. Μίλησα ψες με τον Πρόεδρο και όχι σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Έχω υποβάλει την παραίτησή μου.  Είναι γνωστή η περιπέτεια που περνά η οικογένειά μου τους τελευταίους εννέα μήνες.

«Σήμερα όμως, όπως είναι η όλη κατάσταση, δεν μου αφήνει καμία άλλη επιλογή. Είναι από τη μια η Κυβέρνηση, το Υπουργείο, οι άριστες σχέσεις με τον Πρόεδρο, αλλά από την άλλη η ανάγκη της οικογένειας», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο Megaone, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, αν και δεν επιβεβαίωσε την παραίτηση, έκανε λόγο πως το τελευταίο διάστημα, λόγω και ενός προσωπικού θέματος, ο υπουργός Εσωτερικών προετοιμαζόταν προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προχωρήσει σε συμπλήρωση της θέσης του υπουργού Εσωτερικών.

One thought on “ΚΥΠΡΟΣ: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s