Μαγεμένος ο Guardian από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ Δωδεκάνησα, τα σμαράγδια της Μεσογείου

«Υπάρχει ένα μπλε που μοιάζει να γίνεται πραγματικότητα μόνον με τη φύση του Photoshop, αλλά που όμως είναι αληθινό γύρω από τα νησιά της Δωδεκανήσου». Στη διαπίστωση αυτή έφθασε και την υπογράφει, με όλη τη βαρύτητα της δικής της γνώμης, η γνωστή ανταποκρίτρια της εφημερίδας «Guardian», Χάνα Τζέιν Πάρκινσον, στο οδοιπορικό της στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου με τίτλο “Island hopping στα νησιά των Δωδεκανήσων”.

Στο εκτεταμένο ρεπορτάζ της, η Βρετανίδα ανταποκρίτρια πλέκει το εγκώμιο των νησιών της περιοχής και μάλιστα των μικρότερων και λιγότερο δημοφιλών, όπως η Κάλυμνος, η Λέρος, η Τέλενδος και οι Λειψοί, που τη μάγεψαν με την απλότητα και την ομορφιά τους.

“Το μπλε της θάλασσας μοιάζει να γίνεται πραγματικότητα μόνον με τη χρήση του Photoshop ή ενός φίλτρου από το Instagram, αλλά είναι το μπλε αυτό είναι αληθινό στα νησιά των Δωδεκανήσων του νοτιοανατολικού Αιγαίου”.

Η δημοσιογράφος απαριθμεί ένα προς ένα τα αξιοθέατα των νησιών αυτών, προσφέροντας αναλυτικές λεπτομέρειες για την πρόσβαση σ’ αυτά. Η ίδια δηλώνει μαγεμένη από όλα, αλλά εκδηλώνει την ιδιαίτερη προτίμησή της για τη Λέρο και τις αντιθέσεις της όπου αρχιτεκτονική κι ιστορία μπλέκονται απολαυστικά.

Η ίδια ανταποκρίτρια εκφράζεται με τρόπο καθησυχαστικό στους αναγνώστες της όσον αφορά και τυχόν φόβους που μπορεί να τους δημιουργηθούν από την κατάσταση στο προσφυγικό, τονίζοντας πως τα περισσότερα νησιά επλήγησαν λίγο έως καθόλου από την κρίση.

One thought on “Μαγεμένος ο Guardian από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ Δωδεκάνησα, τα σμαράγδια της Μεσογείου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s