Ο Γ. Λιλλήκας καλεί την Κυβέρνηση να καταγγείλει την Τουρκία

Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να καταγγείλει και να ζητήσει την ενεργό συμπαράσταση της ΕΕ, καθώς η απειλή για casus belli στρέφεται κατά της ίδιας της ΕΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση που είχε στα γραφεία του Κινήματος, ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε την ελπίδα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να μην ωραιοποιήσει και αυτή την κατάσταση, με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά να παραμείνει παθητικός θεατής των τουρκικών σχεδιασμών. “Κανένα αξιοπρεπές κράτος, κανένας αξιοπρεπής λαός δεν διαπραγματεύεται την τύχη του υπό την απειλή πολέμου”, είπε.

Ταυτόχρονα, συνέχισε ο κ. Λιλλήκας, ο κ. Αναστασιάδης, με τις χθεσινές του δηλώσεις, ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι οι συγκλίσεις και η πρόοδος που επιτυγχάνεται στηρίζεται σε ασαφείς όρους. “Είναι εκπληκτικό μετά από τόσους μήνες διαπραγματεύσεων και μετά από τόσες πανηγυρικές δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη ότι διασφαλίστηκαν οι 4 ελευθέριες για τους Κύπριους πολίτες, να μας ανακοινώνει χθες ότι επιτέλους συμφώνησαν στην ερμηνεία του όρου right of abode”, είπε.

Ο κ. Λιλλήκας είπε πως δεν αντιλήφθηκε αν συμφωνήθηκε τελικά να είναι όλοι οι Κύπριοι ελεύθεροι να εγκαθίστανται όπου θέλουν και αν το 20% αφορά στη στάθμιση της ψήφου ή το ποσοστό των πολιτών που θα έχουν δικαίωμα μόνιμης κατοικίας.

Επίσης, σημείωσε πως η λύση με ασάφειες, θα αποτελεί αιτία νέων προστριβών και συγκρούσεων ανάμεσα στις δυο κοινότητες. “Θα είναι η αιτία που η λύση θα καταρρεύσει την επόμενη ημέρα, όταν στην εφαρμογή των όσων συμφωνήθηκαν θα δίνονται διαφορετικές ερμηνείες από αυτούς που τα συμφώνησαν. Πρέπει ο κ. Αναστασιάδης να αντιληφθεί ότι δεν διαπραγματεύεται κάποια προσωπική οικογενειακή υπόθεση, αλλά την τύχη της Κυπριακής Δημοκρατίας και του λαού μας”, είπε, και τόνισε πως κάθε τι που συμφωνείται θα πρέπει να είναι σαφές και να συνάδει με το Διεθνές Δίκαιο, το ευρωπαϊκό κεκτημένο κα να μην επιτρέπει καμία παρερμηνεία ή άλλη εξήγηση.

ΚΥΠΕ

>>> ΑΓΡΙΕΥΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Αρμάδα στέλνει η Αγκυρα μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s