Πέθανε ο θεωρούμενος ως γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο σε ηλικία 146 ετών

Απεβίωσε ο θεωρούμενος ως γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Ινδονήσιος που έμεινε γνωστός ως «παππούς Γκότο», σε ηλικίας 146 ετών.

Ο υπεραιωνόβιος διακομίστηκε στο νοσοκομείο στις 12 Απριλίου, σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο μετά από επιθυμία του επέστρεψε στο χωριό του στην κεντρική Ιάβα, όπου πέθανε περιτριγυρισμένος από συγγενείς και φίλους του.

Γεννημένος, όπως ισχυριζόταν ο ίδιος, στις 31 Δεκεμβρίου του 1870, ο «παππούς Γκότο» ήταν μανιώδης καπνιστής και έμεινε χήρος τέσσερις φορές.

Ο Γκότο δεν ήταν επισήμως αναγνωρισμένος ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, καθώς η Ινδονησία ξεκίνησε τις καταγραφές των γεννήσεων το 1900. Ωστόσο, αξιωματούχοι ανέφεραν στο BBC ότι τα χαρτιά της κατοικίας του, όπου περιλαμβάνεται η ημερομηνία γέννησής του, είναι έγκυρα και βασίζονται σε ντοκουμέντα και συνεντεύξεις που έγιναν μαζί του.

Ο εγγονός του, Σουιάντο, ανέφερε στο βρετανικό δίκτυο ότι όταν επέστρεψε στο σπίτι, ο Γκότο άρχισε να τρώει όλο και λιγότερο. «Κράτησε μόλις δύο ημέρες. Από εκείνη τη στιγμή έως τον θάνατό του, αρνιόταν να φάει και να πιει οτιδήποτε». Όπως ανέφερε, το μόνο που ζήτησε από την οικογένειά του ήταν να τον αφήσουν να «φύγει».

Ο «παππούς Γκότο» τάφηκε το πρωί της Δευτέρας στο τοπικό νεκροταφείο, σε τάφο που είχε αγοράσει και με ταφόπλακα που είχε επιλέξει ο ίδιος, χρόνια πριν τον θάνατό του.

«Αυτό που θέλει η ζωή, είναι να αποδεχτείς ολόκαρδα την μοίρα σου. Ήθελα να πεθάνω εδώ και πολύ καιρό», είχε δηλώσει πέρυσι στην Jakarta Post. Αφησε πίσω του πέντε παιδιά, 12 εγγόνια, 17 δισέγγονα και δύο τρισέγγονα.

Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, πλέον, είναι η Βάιολετ Μπράουν, μία 117χρονη γυναίκα από την Τζαμάικα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s