Άρωμα Αρχαίας Ελλάδας στην επίδειξη της Chanel στο Παρίσι

Ο Karl Lagerfeld συχνά παρουσιάζει τις Cruise συλλογές της Chanel ακόμα και στο δρόμο (όπως έκανε πέρυσι στην Κούβα) ταξιδεύοντας πάντοτε σε υπέροχους προορισμούς και αντλώντας έμπνευση από τον τοπικό πολιτισμό και στυλ της κάθε τοποθεσίας. 

Στην επίδειξη μόδας που έγινε χθες, όπου παρουσίασε τη συλλογή “La Modernité de l’Antiquité” (“Η Σύγχρονη Αρχαιότητα”) κατάφερε να μας ταξιδέψει στην πιο μαγευτική τοποθεσία… την Aρχαία Ελλάδα, χωρίς καν να φύγει από το Παρίσι!

Μετά την άρνηση του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας στον ιταλικό οίκο Gucci, να παρουσιάσει την συλλογή του στην Ακρόπολη με φόντο τον Παρθενώνα, ο Lagerfeld γνώριζε ότι θα πρέπει να φέρει εκείνος την Ελλάδα στο Παρίσι για τη Chanel!

Και αν ο σχεδιαστής μπόρεσε να πραγματοποιήσει εκτόξευση διαστημόπλοιου στο Grand Palais, το Φθινόπωρο του 2017, τότε μπορούσε να φέρει και το πνεύμα της αρχαίας Ελλάδας στο σπίτι του στο Παρίσι για την συλλογή Cruise 2018.

Οι αρχαίες κολόνες των Ελληνικών ναών ανυψώθηκαν στο Grand Palais, ενώ στο φόντο του σκηνικού ήταν ζωγραφισμένο ένα ονειρικό ελληνικό ηλιοβασίλεμα.

Μετά την επίδειξη ο σχεδιαστής μίλησε για την έμπνευση του, “Τα κριτήρια της ομορφιάς στην αρχαία, και μετέπειτα στην κλασική Ελλάδα εξακολουθούν να ισχύουν και σήμερα. Ποτέ δεν υπήρξαν πιο όμορφες αναπαραστάσεις γυναικών ή πιο όμορφες κολώνες. Μάλιστα και ολόκληρη η Αναγέννηση, βασίστηκε στην αρχαιότητα. Στην πραγματικότητα αφορά τη νιότη του κόσμου με όλη της τη δύναμη και την ικανότητά της να είναι πάντα απρόβλεπτη”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s