Μέι: «Δεν θα αφήσουμε τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών να μας πατήσουν κάτω»!

British Prime Minister Theresa May signing a letter of notification to the President of the European Council setting out the United Kingdom’s intention to withdraw from the European Union at 10 Downing Street in London, Britain, 28 March 2017.

«Απασφάλισε» η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, που σε δηλώσεις της έξω από την Ντάουνιγνκ Στριτ προχώρησε σε επίθεση εναντίον των «γραφειοκρατών των Βρυξελλών» και κατηγόρησε την ΕΕ ότι επιχειρεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των Βρετανικών εκλογών. 

Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν μετά την συνάντηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού με την Βασίλισσα Ελισάβετ και σε μία περίοδο που οι εκλογές στη χώρα έχουν δρομολογηθεί. Η κ. Μέι κατηγόρησε μερίδα Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι επιθυμούν «ναυάγιο» στις συζητήσεις για το Brexit και ισχυρίστηκε ότι ο ευρωπαϊκός Τύπος διαστρέβλωσε την διαπραγματευτική θέση της Βρετανίας.

«Η βρετανική διαπραγματευτική θέση απέναντι στην Ευρώπη έχει διαστρεβλωθεί από τον Τύπο» είπε η κ. Μέι, αναφερόμενη, εμμέσως πλην σαφώς, σε δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας για το δείπνο εργασίας της με τον πρόεδρο της Κομισιόν.

«Η διαπραγματευτική στάση της Κομισιόν έχει γίνει πιο σκληρή. Ευρωπαίοι πολιτικοί και αξιωματούχοι έχουν εξαπολύσει απειλές εναντίον της Βρετανίας» δήλωσε η κ. Μέι, και συμπλήρωσε: «Όλες αυτές οι πράξεις εσκεμμένα λαμβάνουν χώρα τώρα για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των γενικών εκλογών της 8ης Ιουνίου» είπε η κ. Μέι.

Την ίδια ώρα, η Τερέζα Μέι τόνισε ότι «τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι όποιες και αν θέλουμε, όσο λογικές και αν είναι οι θέσεις των άλλων Ευρωπαίων ηγετών υπάρχουν ορισμένοι στις Βρυξέλλες που δεν θέλουν να επιτύχουν αυτές οι συζητήσεις, που δεν θέλουν η Βρετανία να ευημερήσει». 

Οι σκληρές αυτές δηλώσεις έρχονται ως «απάντηση» στον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ και τις προειδοποιήσεις του για τον λογαριασμό του Brexit.

Ο υπουργός Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις είχε από το πρωί ξεκαθαρίσει ότι η Βρετανία δεν πρόκειται να πληρώσει 100 δισ. ευρώ για το «διαζύγιο» με την ΕΕ. «Κάποτε ήταν 50 δισ. ευρώ, μετά ανέβηκε στα 60 δισ. ευρώ και τώρα 100 δισ. ευρώ. Δεν έχουμε ενημερωθεί για το νούμερο», είπε στο «Good Morning Britain».

«Ζόρικη γυναίκα η Μέι» λέει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γνωρίζει ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είναι “μια ζόρικη γυναίκα”, όπως είπε ο ίδιος πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit που αναμένεται ότι θα είναι δύσκολες.

«Παρατήρησα ότι είναι ζόρικη γυναίκα» είπε ο Γιούνκερ όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τον χαρακτηρισμό που απέδωσε η ίδια η Μέι στον εαυτό της λέγοντας ότι θα είναι σκληρή στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

«Σέβομαι βαθύτατα την πρωθυπουργό της Βρετανίας. Μου αρέσει ως άνθρωπος», πρόσθεσε ο Γιούνκερ.

Ο ευρωπαϊκός Τύπος κάνει λόγο τις τελευταίες ημέρες για ένταση μεταξύ των δύο πλευρών καθώς πλησιάζει η έναρξη των διαπραγματεύσεων, κάτι που θα γίνει μετά τις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία, στις 8 Ιουνίου.

«Δεν νομίζω ότι ο Ντέιβιντ (Ντέιβις) είχε δίκιο όταν απείλησε ότι είναι έτοιμος να αποχωρήσει (από τις διαπραγματεύσεις). Η εμπειρία μου στην πολιτική λέει ότι πάντοτε εκείνοι που αποχωρούν πρέπει να επιστρέψουν» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σχολίασε ο Γιούνκερ.

>>> Η επιστροφή του εγκληματία πολέμου Τόνι Μπλερ στην πολιτική αρένα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s