Το ΡΙΚ, «Η Παροικία μας» και η Mary Southcott!

Επανέρχομαι στο θέμα της προβολής της βρετανίδας Mary Southcott  από το κρατικό ΡΙΚ σε συνέχεια του παραπολιτικού μου  στην Σημερινή 3 Μαΐου 2017.  Και παραθέτω και  το κύριο άρθρο της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Λονδίνου 4 Μαΐου 2017 για το ίδιο θέμα,  που εκφράζει την αγανάκτηση της παροικίας μας και της ηγεσίας της για την ενέργεια αυτή του κρατικού ιδρύματος. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ εξηγεί αρκούντως ικανοποιητικά τους λόγους για τους οποίους η γυναίκα αυτή δεν είχε θέση στο πρόγραμμα.

Η persona non grata Σάουθκοτ, η οποία ήταν μεταξύ των επίλεκτων μερικών που έλαβαν μέρος σε ειδικό σεμινάριο στην Οξφόρδη (2003/4)  για την προώθηση του ‘Σχεδίου Ανάν’, σε ηλεκτρονικό μήνυμά της 23 Φεβρουαρίου 2014 για τις επαναπροσεγγιστικές συνάξεις που διοργάνωσαν στο Λονδίνο 20 και 21 Φεβρουαρίου με Ε/κ και Τ/κ για το λεγόμενο Οικολογικό σχέδιο για την Αμμόχωστο προέτρεψε όπως τα ΜΜΕ στην Κύπρο κόψουν τη φωνή των διαφωνούντων!. Έγραψε μεταξύ άλλων: «… Με την υποστήριξη του ΑΚΕΛ οι δυνάμεις που είναι γνήσια δεσμευμένες να δουν την ειρηνική  διαδικασία να περάσει είναι πλειοψηφία και προσπαθούν να βρουν τρόπους να τη παρουσιάσουν στα Μέσα ενημέρωσης, τα οποία δίνουν περισσότερη ώρα στις απόψεις της μειονότητας παρά σε σιδεροκέφαλες απόψεις της αριστεράς και δεξιάς που επιδιώκουν λύση εδώ και χρόνια». Ευθυγραμμισμένη στο τι έγραψε ο σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ στο βιβλίο που εξέδωσε μετά την απόρριψη του ‘Σχεδίου (του) Ανάν΄ «Cyprus – the search for a solution» όταν ξεσπάθωσε και εκείνος εναντίον των δημοσιογράφων, ιδιαίτερα του «νότου» τους οποίους αποκάλεσε gaggle (κοπάδι από θορυβώδεις χήνες), επιρρίπτοντας τους ευθύνες για το ΟΧΙ.  (Άρθρο Λάζαρου Μαύρου 29.1.2006 «Gaggle and Op. Leaders»).

Κώστας Καρράς, πολέμιος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δε συνέντευξή της στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα στο Λονδίνο «Τοπλούμ Ποστασί» 5 Φεβρουαρίου 2009 η Σάουθκοτ υποστήριξε την πλαστογραφία της Ιστορίας (όπως και στην συνέντευξή της στο ΡΙΚ) και είπε τότε: «Έχουμε δείξει ειδικό ενδιαφέρον στο πως διδάσκεται η ιστορία στα σχολεία και υποστηρίζουμε τη δουλειά του Κέντρου για Δημοκρατία και Συμφιλίωση και τη χρήση των βιβλίων τους που τώρα μεταφράστηκαν στα ελληνικά και τουρκικά για τα κυπριακά σχολεία… τη δουλειά του Συνδέσμου με το Σπίτι της Συνεργασίας που θα λειτουργήσει σύντομα απέναντι από το Λήδρα Πάλας» (Το Σπίτι αυτό ιδρύθηκε).  Το Κέντρο για Δημοκρατία και Συμφιλίωση στο οποίο αναφέρθηκε,  βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί το κέντρο και την ομάδα πλαστογράφησης ιστορικών βιβλίων Ρεπούση, Κουλούρη και λοιπών με επικεφαλής τον Κώστα Καρρά ονόματι CDRSEE. O Καρράς ήταν συν-ιδρυτής της  περιβόητη ομάδας «Friends of Cyprus» τον Σεπτέμβριο του 1974 μαζί με τον διχοτόμο τελευταίο κυβερνήτη  της αποικίας Κύπρου σερ Χιού Φούτ,  για να προωθήσουν την πολιτική του Φόρειν ΄Οφις ξεκινώντας με την ποδηγέτηση της ηγεσίας της ομογένειας με τον τότε πρόεδρός της ΄Ομηρο Χαπίπη και την εμπέδωσε της αποδοχής της βρετανο-τουρκικής Δι-κοινοτικής, Δι-ζωνικής Ομοσπονδίας… Δεν ιδρύθηκε η ομάδα ούτε την δεκαετία του 1960 όπως παραπλανητικά λέχθηκε στο πρόγραμμα του ΡΙΚ από τον δημοσιογράφο του,  ούτε μετά και λόγω του πραξικοπήματος τάχα,  όπως επικαλέστηκε η persona non grata γιατί δεν γυρίζει η γλώσσα της να αναφερθεί στις δύο τουρκικές βάρβαρες εισβολές…

Ακόμα μια θέση της στην εν λόγω συνέντευξη το 2009 ήταν η περιφρόνησή της για την Κυπριακή Δημοκρατία και η βλέψη της για την διάλυσή της. Είπε: «Η Κύπρος είχε ένα σύνταγμα που αναφερόταν μόνο σε Έλληνες και Τούρκους… παρά σε μια σύγχρονη άποψη υπηκοότητας. Δεν είχαμε κανέναν έτοιμο να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της εθνότητας το 1960 (σημ. εδώ εννοούσε την κάλπικη ψευτοκυπριοσύνη που εφεύρε το 1954/55 ο βρετανός συμπατριώτης της,  πράκτορας Λόρενς Ντάρελ που είχε διοριστεί τότε επικεφαλής του αποικιακού ΓΤΠ και γύρευαν τρόπους να αφελληνίσουν τον Ελληνισμό της Κύπρου)  και οι εθνικιστές ήσαν ελεύθεροι να επηρεάζουν τα γεγονότα… Η Κυπριακή Δημοκρατία μέχρι του χρόνου μπορεί να είναι η Ενωμένη Ομόσπονδη Κυπριακή Δημοκρατία. Χρειαζόμαστε να ετοιμάσουμε την επόμενη γενιά να είναι πολίτες ολόκληρης της νήσου… Υπήρξαν εξελίξεις στην Κύπρο, ξεκαθάρισμα ιστορικών βιβλίων, εισαγωγή μορφώσεως για υπηκοότητα, που είναι καλά για το μέλλον… χρειαζόμαστε να ετοιμάσουμε την επόμενη γενιά». Δηλαδή πλύση εγκεφάλου και διαγραφή της Ιστορίας των Ελλήνων (πάντοτε οι επιδιώξεις στοχεύουν τους Έλληνες της Κύπρου ουδέποτε τους Τούρκους του νησιού…  Πέραν του ότι υποστήριξε και τα δικαιώματα των εποίκων κτλ.

Αυτή είναι η Μαίρη Σάουθκοτ που πρόβαλε το κρατικό ΡΙΚ  το οποίο είναι υπόλογο στους φορολογούμενους πολίτες  για την υπεράσπιση των εθνικών τους συμφερόντων, με την χρηματοδότηση που παίρνει…

Φανούλα Αργυρού 

Ερευνήτρια/δημοσιογράφος 4.5.2017

>>> Η Μαίρη Σάουθκοτ και η … ελαφρότητα του ΡΙΚ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s