Αλληλεγγύη: Κι επίσημα… Νικόλας για Πρόεδρος

Το Κεντρικό Συμβούλιο του Κινήματος «Αλληλεγγύη» ενέκρινε ψες με συντριπτική πλειοψηφία την υποψηφιότητα του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, υπέρ της υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου τάχθηκαν 102 άτομα, εναντίον τέσσερις, ενώ πέντε τήρησαν αποχή.

Σε ανακοίνωσή της μετά τη σύνοδο του Κεντρικού Συμβουλίου, η Αλληλεγγύη κάνει αναφορά και σε σχηματισμό Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση:

«Το Κεντρικό Συμβούλιο της Αλληλεγγύης με 102 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 5 αποχές ενέκρινε σήμερα εισήγηση της Πολιτικής Επιτροπής, για υποστήριξη της υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου στις Προεδρικές Εκλογές και σχηματισμό Κυβερνήσεως Εθνικής Σωτηρίας. Η εισήγηση η οποία εγκρίθηκε είναι η ακόλουθη:

«H Κυπριακή Δημοκρατία υφίσταται συνεχή επίθεση κατά της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ίδιας της ύπαρξής της, από την Τουρκία, που μεθοδικά απεργάζεται τη διάλυση του Κυπριακού Κράτους, ενώ οι τελευταίες Κυβερνήσεις την έχουν οδηγήσει σε πλήρη ανυποληψία και υποβάθμιση, με ταυτόχρονα αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

Οι συνομιλίες για το Κυπριακό, είναι ουσιαστικά νεκρές με την τουρκική αδιαλλαξία να παραμένει ανυποχώρητη. Είναι διάχυτη η διαπίστωση ότι προωθούνται, ανοικτά ή συγκαλυμμένα, προσεγγίσεις που δεν απαντούν στοιχειωδώς στην ανάγκη διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κυπριακού Ελληνισμού και κατοχύρωσης των δικαιωμάτων όλων των πολιτών του κράτους μας.

Η Κυπριακή πολιτεία διέρχεται μια πρωτόγνωρη οικονομική, κοινωνική, ηθική, πολιτική, πολιτισμική  και θεσμική κρίση. Ο λαός κρατείται μακριά ή ακόμα παραπληροφορείται, με αποτέλεσμα το μειωμένο ενδιαφέρον του για τα πολιτικά δρώμενα και η γενικότερη απαξίωση προς το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς. Για τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία, βαρύτατη ευθύνη φέρουν οι κυβερνώντες και η νοσηρή νοοτροπία παραγοντισμού, νεποτισμού, κομματοκρατίας και διαφθοράς που καλλιέργησαν.

Αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών και την δραματική αλλαγή του γεωστρατηγικού μας περιβάλλοντος και θέλοντας να συμβάλουμε στην προσπάθεια διεκδίκησης μιας δίκαιης λύσης, συμπορευόμαστε με όλους όσους αγωνίζονται σθεναρά μαζί μας και αγωνιούν για το μέλλον της πατρίδας μας.

Σε μια εποχή που οι συσχετισμοί δυνάμεων αναδιαμορφώνονται συνεχώς και οι ευκαιριακές συμμαχίες καταρρέουν, εμείς δεν μπορούμε να παραμένουμε περιοριστικά άτολμοι, ουραγοί των εξελίξεων.

Η πολιτική αλλαγή που πρεσβεύουμε μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων που συμμερίζονται τις προαναφερθείσες θέσεις και ανησυχίες αλλά και από τους πολίτες, τα οργανωμένα σύνολα και τους κοινωνικούς φορείς που επιζητούν την αλλαγή και τον επαναπροσδιορισμό της τακτικής και στρατηγικής μας.

Έχοντας εκτιμήσει την όλη κατάσταση στη βάση επιστημονικής μελέτης και ανάλυσης όλων των δεδομένων, έχουμε την αταλάντευτη γνώμη ότι η πολιτική αυτή αλλαγή μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την διεκδίκηση και την εκλογή της Προεδρίας της Δημοκρατίας από εκπρόσωπο του Πατριωτικού χώρου. Πολλαπλές υποψηφιότητες από τον πατριωτικό χώρο θα οδηγήσουν σε εκλογή προέδρου που θα συνεχίσει την ίδια επικίνδυνη και αδιέξοδη πολιτική.

Η κοινή υποψηφιότητα ενός και μόνο εκπροσώπου των πατριωτικών δυνάμεων θα πρέπει να στηρίζεται σε ένα βασικό πλαίσιο θέσεων που να έχει ως κεντρικούς στόχους και επιδιώξεις:

1.  Την καθολική απελευθέρωση της Κύπρου με την επίτευξη μιας δημοκρατικής συμφωνίας για λύση που θα θεμελιωθεί και θα εδράζεται πάνω σε ανθρώπινες ελευθερίες, αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

2.   Την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης και συνεχιζόμενης πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής, θεσμικής και ηθικής παρακμής που βιώνει η κυπριακή πολιτεία και συντελεί στην αποσύνθεση του κράτους και της κοινωνίας. Την καταπολέμηση της διαφθοράς, της αδιαφάνειας, της διαπλοκής, της ατιμωρησίας, της αναξιοκρατίας, της ανεπάρκειας και της έκπτωσης του φρονήματος του λαού που υπονομεύουν τη λειτουργία του κράτους.

3.   Την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς με την εφαρμογή των νόμων, την απόδοση δικαιοσύνης, την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και την εξιχνίαση μέχρι τέλους όλων των σκανδάλων.

4.   Την επίτευξη των θεσμικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η Κύπρος ώστε να καταστεί ένα σύγχρονο, ασφαλές, ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, ανταγωνιστικό, με θέσεις εργασίας, εύρωστη οικονομία και ισχυρή άμυνα. Ένα κοινωνικό κράτος συνοχής που να διαθέτει αξιόπιστους, διαφανείς δημοκρατικούς θεσμούς και όχι ένα κράτος συνεχών και μη στοχευμένων παροχών που θα σέβεται τους πολίτες του και θα τους προσφέρει ασφάλεια, ποιότητα ζωής και ίσες ευκαιρίες.

Προτάσσοντας όλα τα πιο πάνω και με γνώμονα το γενικότερο καλό, το Κίνημα Αλληλεγγύη, ενεργώντας σύμφωνα με το Καταστατικό του, αποφάσισε να υποστηρίξει και υποστηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου, κρίνοντας ότι η υποψηφιότητα αυτή συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες εκλογής στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και αποτελεσματικής διακυβέρνησης με τον σχηματισμό Κυβερνήσεως Εθνικής Σωτηρίας».

Ευχαριστίες από Νικόλα Παπαδόπουλο

Με γραπτή του δήλωση, ο Νικόλας Παπαδόπουλος ευχαρίστησε το Κίνημα Αλληλεγγύη για τη σημερινή απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου.

«Ιδιαιτέρως ευχαριστώ την Πρόεδρο της Αλληλεγγύης, φίλη Ελένη Θεοχάρους, για την πατριωτική απόφασή της να αποσύρει τη δική της υποψηφιότητα και για την τιμή που μου έκανε να προτείνει και να υποστηρίξει τη δική μου.

Ευχαριστώ επίσης και όλα τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου του Κινήματος που επικύρωσαν σήμερα αυτή την πρόταση. Με την Ελένη Θεοχάρους και την Αλληλεγγύη, μας συνδέει ο κοινός στόχος για απελευθέρωση της πατρίδας μας από την τουρκική κατοχή, για συνέχιση και μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, για πλήρη και έμπρακτο σεβασμό όλων ανεξαιρέτως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών των νομίμων πολιτών στο πλαίσιο μιας λύσης, αλλά και ο στόχος για οικονομική ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή.

Για υλοποίηση αυτών των κοινών στόχων, μπαίνουμε και επίσημα, μαζί, στον αγώνα των Προεδρικών Εκλογών.

Για να δώσουμε στον κυπριακό λαό αξιοπρέπεια, ελπίδα, προοπτική.

Διαβεβαιώνω τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές της Αλληλεγγύης ότι με τη σκληρή δουλειά όλων μας, αυτός ο αγώνας θα είναι νικηφόρος».

Πηγή: philenews

>>> Θεοχάρους: Αθλιότητα να λένε πως μας βολεύει η μη λύση

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.