«Ενδιάμεση φόρμουλα» στο Κυπριακό προκρίνει ο Ακιντζί-τσογλάν πριν αρχίσουν οι γεωτρήσεις στην ΑΟΖ

ΤΡΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ… ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ!!!

Μια «ενδιάμεση φόρμουλα» αναμένεται να βολιδοσκοπήσει η τουρκοκυπριακή πλευρά την Λευκωσία, για την επίλυση του Κυπριακού.

Επί της φόρμουλας αυτής, όπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία πριν από την έναρξη των νέων εργασιών στην κυπριακή ΑΟΖ, στα μέσα του Ιουλίου.

Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Καθημερινή» Κύπρου, ο ανταποκριτής της στην Κωνσταντινούπολη, Νίκος Στέλγιας, γράφει επικαλούμενος πηγές κοντά στον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά προκρίνει ένα μοντέλο, το οποίο δεν εμπεριέχει κεντρική ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Σύμφωνα με αυτό το μοντέλο, στο εσωτερικό της Κύπρου θα υπάρχουν ξεχωριστές διακυβερνήσεις, αλλά στο διεθνές πεδίο η Κύπρος θα έχει μια και μοναδική εκπροσώπηση.

Σημειώνεται ότι ο Ακιντζί βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για ομιλίες σε πανεπιστήμια και ότι η ‘Αγκυρα προσεγγίζει θετικά το συγκεκριμένο μοντέλο. Επίσης, σε περίπτωση που γίνει αποδεκτό, η Τουρκία φέρεται έτοιμη να μειώσει τον αριθμό των στρατευμάτων της ως ένα «μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης». Ακόμη, η τουρκική πλευρά θα συζητήσει την επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις Πόστασι», γράφει ότι σε περίπτωση που δεν μελετηθούν άμεσα τέτοιου είδους μοντέλα, σε λίγο διάστημα ενδέχεται να έρθει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο του «βελούδινου διαζυγίου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

>>> Τριπλό παιχνίδι από την Άγκυρα και τα ανδρείκελά της

One thought on “«Ενδιάμεση φόρμουλα» στο Κυπριακό προκρίνει ο Ακιντζί-τσογλάν πριν αρχίσουν οι γεωτρήσεις στην ΑΟΖ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.