Μήνυμα ελήφθη… Οι διεφθαρμένοι αστυνομικοί είναι ανίκητοι!!!

Δηλαδή, πρέπει να πιστέψουμε τώρα ότι τρεις ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές ερευνούσαν υποθέσεις διαφθοράς στην Αστυνομία επί εννέα μήνες και η μόνη ποινική δίωξη που μπορεί να στοιχειοθετηθεί είναι μια υπόθεση που δεν έχει σχέση με τα σοβαρότατα φαινόμενα διαπλοκής αστυνομικών με τον υπόκοσμο, αλλά για διαρροή πληροφοριών; Και μάλιστα, για διαρροή που έγινε μετά από τα εγκληματικά αποτελέσματα της διαφθοράς την οποία η διαρροή έφερε στο φως και ήταν αφορμή για να γίνει η έρευνα; Αν δεν υπήρχε διαρροή και δημοσιότητα ουδείς θα γνώριζε τίποτα και, φυσικά, η διαφθορά θα ήταν όπως πάντα στο σκοτάδι.

Με όλο τον προσήκοντα σεβασμό, κύριε Γενικέ Εισαγγελέα, όπως σωστά είπατε κι εσείς στον Χάρη Γεωργιάδη, τέτοιες αποφάσεις επιφέρουν μόνο παράλογα αποτελέσματα. Καλύτερα να μην διωχθεί ούτε ο υπαρχηγός της Αστυνομίας Ανδρέας Κυριάκου για διαρροή πληροφοριών, παρά να διωχθεί αυτός και να παραμείνουν στο απυρόβλητο οι αστυνομικοί που αποδεδειγμένα στη συνείδηση του κόσμου, τη δική σας και των υπουργών, σχετίζονται στενά με τον υπόκοσμο. Διότι αυτό διαιωνίζει τη σαθρότητα, δεν την αντιμετωπίζει. Και στέλνει το μήνυμα ότι οι πραγματικά διεφθαρμένοι αστυνομικοί είναι στο απυρόβλητο και διώκεται μόνο όποιος διαρρέει πληροφορίες που τους εκθέτουν.

Δεκάδες φορές ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο αρχηγός Αστυνομίας παραδέχτηκαν δημοσίως ότι υπάρχει διαφθορά στην Αστυνομία. Αλλά και πολλοί προκάτοχοι τους έκαναν παρόμοιες ομολογίες. Κάποιοι, μάλιστα, μιλούσαν και για «σάπια μήλα» στην Αστυνομία. Η θεωρία του «σάπιου μήλου» έχει μελετηθεί και επιστημονικά και αποδείχτηκε ότι χρησιμοποιείται από την ίδια την Αστυνομία για να δώσει την εικόνα ότι η διαφθορά δεν είναι συστημικό πρόβλημα αλλά μεμονωμένο και αφορά μικρό αριθμό αστυνομικών. Αυτή η θεωρία επισημαίνεται και σε μια από τις πολλές μελέτες που έκανε η ηγεσία της Αστυνομίας για τη διαφθορά. Η αλήθεια, όμως, όπως αποδεικνύεται και από το πόρισμα ποινικών ανακριτών αλλά και από τις αποφάσεις του Γενικού Εισαγγελέα, είναι ότι το πρόβλημα είναι συστημικό, το κακό είναι γενικευμένο και η αδράνεια στην πάταξη του επί τόσα πολλά χρόνια το έχει θεριέψει.

«Η περίοδος της ανοχής φαινομένων διαφθοράς στην Αστυνομία έχει περάσει ανεπιστρεπτί», δήλωνε ο υπουργός Ιωνάς Νικολάου, στις 17/04/2015. Και «η πρόληψη και η καταστολή της διαφθοράς ειδικότερα στην Αστυνομία αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση». Δύο χρόνια μετά, έχουμε πόρισμα που λέει κατά τη δήλωση του Εισαγγελέα ότι «τέσσερα μέλη της Αστυνομικής Δύναμης, ήτοι 3 αστυφύλακες και ένας αναπληρωτής λοχίας, εδώ και αρκετά χρόνια, διατηρούσαν στενές φιλικές σχέσεις με τον δολοφονηθέντα στον τετραπλό φόνο της Αγίας Νάπας, επιχειρηματία Φ. Καλοψιδιώτη» και ότι «κάποια από τα μέλη αυτά της Δύναμης φαίνεται να διατηρούσαν και επαγγελματικής φύσεως σχέσεις με τον ίδιο επιχειρηματία, όπως είναι η παροχή προς αυτόν υπηρεσιών προσωπικής ασφάλειας και η διαχείριση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε υποστατικά που του ανήκαν». Και ότι οι πληροφορίες αυτές ήταν σε γνώση της Αστυνομίας από το 2011. Αλλά, δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία και μαρτυρίες για να οδηγηθούν σε ποινικό δικαστήριο. Ούτε καν ότι ως δημόσιοι υπάλληλοι έκαναν και δεύτερη δουλειά κι ας μην ήταν διεφθαρμένοι; Περίεργο.

Λέει ακόμα το πόρισμα ότι με την προσωπική συμμετοχή δεσμοφύλακα των Κεντρικών Φυλακών στάληκαν χίλια ευρώ σε Σέρβο φερόμενο ως οργανωτή δολοφονιών «προς αντιμετώπιση εξόδων του Σέρβου οργανωτή, ο οποίος θα ερχόταν στην Κύπρο για τη δολοφονία κάποιων προσώπων». Αλλά, δεν μπορεί, λέει, να αποδειχθεί ότι «ο δεσμοφύλακας γνώριζε ότι η αποστολή χρημάτων, την οποία διενήργησε, σχετιζόταν με σκοπούμενη διάπραξη δολοφονίας». Μπορεί, ας πούμε, ο δεσμοφύλακας να υπέθεσε ότι έστειλαν χρήματα στον οργανωτή δολοφονιών για να πηγαίνει σε προσκυνήματα στα μοναστήρια μας και να κάνει εισφορές στα φιλόπτωχα σωματεία.

Οι διαπιστώσεις του Εισαγγελέα ότι υπάρχει «μη έγκαιρη διερεύνηση από την Αστυνομία», «ανεκτικότητα για σειρά ετών» και «διαχρονική απροθυμία άλλων μελών της Δύναμης όπως δώσουν πληρέστερη μαρτυρία», είναι πολύ σοβαρές αλλά δεν χρειαζόταν έρευνα εννέα μηνών για να μάθουμε αυτά που ξέραμε. Ο Εισαγγελέας μίλησε φυσικά με βάση τα στοιχεία που του έδωσε η έρευνα. Την ευθύνη την έχει ο αρχηγός Αστυνομίας και ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ας μην μας μιλούν άλλο για σάπια μήλα, όταν δεν μπορούν να τα καθαρίσουν.

 Άριστος Μιχαηλίδης

Πηγή: “Φιλελεύθερος”

>>> ΤΕΤΡΑΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ: Ποινική δίωξη του ΑΚΕΛικού Υπαρχηγού Αστυνομίας εισηγείται ο Εισαγγελέας

One thought on “Μήνυμα ελήφθη… Οι διεφθαρμένοι αστυνομικοί είναι ανίκητοι!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s