Δεν υπήρξε εμπλοκή πλωτών μέσων της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Barbaros

Commander of Turkish Naval Forces Admiral Bülent BOSTANOĞLU visited Turkish frigate TCG GAZİANTEP on 26 April. TCG GAZİANTEP was deployed in Eastern Mediterranean as part of Operation MEDITERRANEAN SHIELD. 

Έγκυρη κυπριακή κυβερνητική πηγή δεν διέψευσε ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros απάντησε από τα μεγάφωνά του με οθωμανικό στρατιωτικό ύμνο, όταν σκάφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσω ασυρμάτου, το προειδοποίησε πως παραβιάζει τα χωρικά της ύδατα. 

Η ίδια πηγή πρόσθεσε, σχετικά με την τουρκική αντίδραση, ότι πρόκειται για συνήθη πρακτική και ανέφερε ότι δεν υπήρξε εμπλοκή πλωτών μέσων της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Barbaros, το οποίο πλέει στο ύψος της χερσονήσου της Καρπασίας.

Το περιστατικό πρόβαλαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης και ιδιαίτερα η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak», η οποία στην ηλεκτρονική της έκδοση ανάρτησε και σχετικό ηχητικό.

Η ΕΙΔΗΣΗ: Στρατιωτικό εμβατήριο Μπαρμπαρός;

Με στρατιωτικό εμβατήριο της εποχής των γενίτσαρων απάντησε το σεισμογραφικό Μπαρμπαρός όταν κυπριακό πλοίο το προειδοποίησε ότι παραβίαζε τα χωρικά ύδατα της Κύπρου. 

Τα τουρκικά μέσα επικαλούμενα πηγές του υπουργείου Ενέργειας, αναφέρουν ότι το Μπαρμπαρός το οποίο ξεκίνησε έρευνες στην Μεσόγειο στις 21 Απριλίου δέχτηκε προειδοποίηση από τον ασύρματο που έλεγε: “Βρίσκεστε στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Ως απάντηση το τουρκικό πλοίο έβαλε από τον ασύρματο έναν ‘στρατιωτικό ύμνο’ για να τον ακούσουν οι αρμόδιοι της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αναφέρεται.

ΚΥΠΕ

3 thoughts on “Δεν υπήρξε εμπλοκή πλωτών μέσων της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Barbaros

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.