“Παρερμηνεύθηκαν” οι δηλώσεις του, λέει ο ΓΔ του Υπουργείου Ενέργειας του Ισραήλ

Για παρερμηνεία των δηλώσεων του σε ό,τι αφορά την εξερεύνηση για φυσικό αέριο στη Μεσόγειο κάνει λόγο ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων Shaul Meridor σε ανάρτησή του στο twitter. 

Η Πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσία προωθεί μέσω του λογαριασμού της στο twitter ανάρτηση του κ. Meridor ο οποίος γράφει το ακόλουθο μήνυμα: «Διευκρίνιση: οι δηλώσεις μου για την εξερεύνηση αερίου στη Μεσόγειο παρερμηνεύθηκαν. Θεωρούμε ότι όλοι οι εταίροι μας είναι σημαντικοί».

Χθες η Πρεσβεία είχε αναρτήσει στο λογαριασμό της «#Ισραήλ – #Κύπρος – Αέριο – η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Καμία ανάμειξη στις σχέσεις άλλων κρατών. Αυτό ξεκαθαρίστηκε προς την κυβέρνηση της Κύπρου». 

ΚΥΠΕ

Πού έγινε η παρερμηνεία; Διαβάστε τι είπε επί λέξει:

«κάθε έρευνα που διεξάγεται στην περιοχή μπορεί να δώσει πολλά στοιχεία για να κατανοήσουμε καλύτερα την υποθαλάσσια γεωλογία. Το Ισραήλ είναι υπέρ των τουρκικών, των αιγυπτιακών και των εξερευνήσεων της Νότιας Κύπρου».

ΚΑΙ

«Θα χαρούμε να μοιραστούμε την εμπειρία μας και το τι κάναμε στο Ισραήλ με τους Τούρκους φίλους μας», είπε.

ΚΑΙ

«Το Ισραήλ δεν μπορεί να πάρει θέση σε αυτό το πολύπλοκο ζήτημα εξαιτίας των εξαγωγών φυσικού αερίου. Μπορώ να πω, φυσικά, ότι θα είμαστε πολύ χαρούμενοι αν το ζήτημα μπορεί να λυθεί και δεν είμαι βέβαιος ότι αποτελεί προϋπόθεση για τον αγωγό μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε έναν τρόπο να περάσουμε τον αγωγό από τα ανατολικά της Κύπρου».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: Το Ισραήλ «καλωσόρισε» τις τουρκικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και εμμέσως αναγνώρισε το ψευδοκράτος στην Κύπρο

One thought on ““Παρερμηνεύθηκαν” οι δηλώσεις του, λέει ο ΓΔ του Υπουργείου Ενέργειας του Ισραήλ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s