Κοροϊδεύει ο Ακιντζί; Δεν θέλει τύμπανα πολέμου, αλλά τουρκικά, τραγούδια των γενίτσαρων!

ΠΟΙΟΣ ΓΕΛΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΝΕΟ-ΑΤΤΙΛΑΣ…

Στην ανατολική Μεσόγειο δεν έχουμε ανάγκη τα τύμπανα του πολέμου (σσ είπε τα ταμ ταμ του πολέμου) αλλά τραγούδια της ειρήνης [των γενίτσαρων] και παραδοσιακά τουρκικά τραγούδια (türkü) της φιλίας, δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί. 

Στην ευρύτερη περιοχής μας και κυρίως στη Συρία βιώνεται καθημερινά ένα δράμα, είπε. “Εμείς ζήσαμε πόνο στο παρελθόν. Εμείς πραγματικά δεν θέλουμε στην ανατολική Μεσόγειο, σε αυτές τις θάλασσες να προκύψει ένας πόλεμος. Αλλά τα τραγούδια της ειρήνης δεν γίνονται μόνο με μία φωνή, μόνο με τη δική μας. Σε αυτή τη φωνή πρέπει να προστεθεί και η δική τους (των Ε/κ Αβέρωφ και Άντρου). Τραγούδια ειρήνης και παραδοσιακά τραγούδια φιλίας πρέπει να έρθουν και από τον νότο. Σε αυτά τα τραγούδια ειρήνης πρέπει να συμμετέχουν και οι εγγυήτριες δυνάμεις, τα ΗΕ πρέπει να εργαστούν σαν ο μαέστρος της ορχήστρας για να επιτευχθεί αρμονική πρόοδος”. 

Πρόσθεσε ότι λόγω των Προεδρικών εκλογών η ε/κ πλευρά δεν θέλησε να κάνει βήμα, αλλά – συνέχισε – “το δικό μας χέρι ειρήνης και λύσης παραμένει στον αέρα”. Μέχρι τον Ιούλιο, είπε ο Ακιντζί, περιμένει αυτά τα χέρια να κρατηθούν, να υπάρξει θετική εποικοδομητική ανταπόκριση, να συμμετέχουν από καρδιάς στα τραγούδια μας ειρήνης και φιλίας. Τότε θα γίνει εφικτό γι` αυτό το νησί να δει πολύ καλύτερες μέρες.

Ως τ/κ πλευρά, ανέφερε θα συνεχίσουν στο τραπέζι να υπερασπίζονται τα δικά τους δικαιώματα προφυλάσσοντας και τα δικαιώματα της άλλης κοινότητας. Επανέλαβε δε ότι και οι τ/κ έχουν μερίδιο στον φυσικό πλούτο στον περιβάλλοντα χώρο του νησιού.

ΚΥΠΕ

>>> Δεν υπήρξε εμπλοκή πλωτών μέσων της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Barbaros

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.