Βρετανία: Θα κερδίσω τις εκλογές λέει ο Κόρμπιν

Βέβαιος ότι θα κερδίσει τις εκλογές του Ιουνίου, δήλωσε ο αρχηγός των Εργατικών στη Βρετανία και ας είναι πολύ πίσω (τουλάχιστον) στις δημοσκοπήσεις. Ο Τζέρεμι Κόρμπιν ξεκαθάρισε, πάντως, ότι θα παραμείνει αρχηγός ακόμα και αν ηττηθεί από την Τερέζα Μέι.

Ο Κόρμπιν, ο οποίος εγκαινιάζει την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του, δήλωσε στο BuzzFeed News ότι θα συνεχίσει όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της κάλπης στις 8 Ιουνίου και παρά τις δημοσκοπήσεις που προβλέπουν ότι το κόμμα του οδεύει προς το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα εδώ και δεκαετίες.

«Εξελέγην αρχηγός αυτού του κόμματος και θα παραμείνω αρχηγός αυτού του κόμματος» σημείωσε.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στους Τόρις της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι μεγαλύτερο των 20 ποσοστιαίων μονάδων και προβλέπουν σαρωτική νίκη, κάτι το οποίο σύμφωνα με την Μέι θα ενισχύσει τις διαπραγματευτικές της προσπάθειες για το Brexit.

Ο Κόρμπιν, σοσιαλιστής ο οποίος έχει υποσχεθεί βαρύτερη φορολογία για τους πλούσιους και μέτρα εις βάρος των μεγάλων επιχειρήσεων, απομάκρυνε τον κίνδυνο να χάσει την αρχηγία τον περασμένο Σεπτέμβριο, μόλις έναν χρόνο μετά την εκλογή του στη θέση αυτή και με πολλούς από τους ίδιους τους βουλευτές του κόμματός του να αμφισβητούν την ικανότητά του να προσελκύσει ψηφοφόρους.

«Θα κερδίσω αυτές τις εκλογές και σοβαρολογώ. Ξέρω σε τι πιστεύω, ξέρω τι κάνω. Ποτέ δεν απαντώ σε κατηγορίες εις βάρος μου, γιατί προτιμώ να επικοινωνώ τις θέσεις μου. Με το να μην απαντώ, η άλλη πλευρά υποχρεώνεται να εμπλακεί σε πολιτικό διάλογο» σημείωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

>>> Blue murder! Ενίσχυση Συντηρητικών και βαριά ήττα για UKIP στις τοπικές εκλογές της Βρετανίας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.