ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ! Κάποιοι «ψήνουν» κάθοδο Καρογιάν με ΑΚΕΛ στις Προεδρικές

Oργιάζει το παρασκήνιο για τις προεδρικές εκλογές αλλά όλα τα λεφτά είναι στον υποψήφιο που θα στηρίξει το ΑΚΕΛ.

Τις τελευταίες μέρες φουντώνουν οι πληροφορίες ότι το όνομα του Μάριου Καρογιάν [εκτός εκείνου του Γ.Ομήρου] προτείνεται στην ηγεσία του ΑΚΕΛ ως μια «βολική επιλογή», η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποδειχθεί και νικηφόρα…

Μερικά από τα επιχειρήματα είναι: Εμβολιάζει το ΔΗΚΟ και φράσσει το δρόμο στον Νικόλα, αφαιρεί ένα στήριγμα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και το κυριότερο, έχει εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας ώστε «το ΑΚΕΛ να μην χρειαστεί να βάλει ούτε ένα ευρώ».

Η πρόταση έχει την υποστήριξη και ισχυρών οικονομικών παραγόντων, οι οποίοι έχουν αρκετούς λόγους να μην επιθυμούν επανεκλογή του Προέδρου Αναστασιάδη αλλά ούτε και διαδοχή του από τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Η πρώτη αντίδραση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ σε σενάριο υποψηφιότητας Καρογιάν υπήρξε αρνητική για πολλούς λόγους, με κυριότερο ότι το 2013 ήταν ο αρχιτέκτονας της στήριξης Αναστασιάδη από το ΔΗΚΟ. Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ίδιος ο Μάριος Καρογιάν.

Σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες για «γάμο» ΑΚΕΛ- Καρογιάν διαδραματίζει ο Ελλαδίτης επικοινωνιολόγος του Μάριου Καρογιάν επί της προεδρίας του στο ΔΗΚΟ, Γιώργος Σεφερτζής, ο οποίος τώρα συνεργάζεται με το ΑΚΕΛ. Ο Άντρος Κυπριανού μαζί με άλλα στελέχη του κόμματος επέστρεψαν από πολυήμερο ταξίδι στην Κούβα και τις επόμενες μέρες θα μπουν στα βαθιά για τις προεδρικές, με όλα τα σενάρια να είναι ανοικτά. Το κλίμα στο ΑΚΕΛ είναι από δύσκολο μέχρι βαρύ γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Το μεγάλο στοίχημα για το ΑΚΕΛ είναι να περάσει στον δεύτερο γύρο γιατί σε διαφορετική περίπτωση «τίποτα δεν θα είναι το ίδιο» όπως ήταν η φράση κορυφαίου στελέχους.

Βαρύ είναι το κλίμα και στη Συμμαχία Πολιτών όπου η επικείμενη εξαγγελία της υποψηφιότητας Λιλλήκα αναμένεται να πυροδοτήσει κρίση με όλες τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για έξοδο στελεχών της λεγόμενης «σκληρής γραμμής». Στέλιος Αμερικάνος και ο βουλευτής Παύλος Μυλωνάς φέρεται να διανύουν τις τελευταίες τους μέρες στη Συμμαχία Πολιτών αφού δεν κρύβουν τις διαφωνίες τους με την κάθοδο Λιλλήκα στις προεδρικές, υποστηρίζοντας ότι η Συμμαχία θα έπρεπε να είναι μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου. Η προειδοποίηση Λιλλήκα ότι όσοι διαφωνούν με την απόφαση της πλειοψηφίας ουσιαστικά θέτουν εαυτόν εκτός κινήματος, δεν αφήνει περιθώρια για την επόμενη μέρα στη Συμμαχία.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s