Το Μπαρμπαρός πήγε στην κυπριακή ΑΟΖ για να παραμείνει ανακοίνωσαν οι κατοχικές αρχές

ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ… Ο ΑΤΤΙΛΑΣ ΔΙΝΕΙ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ!!! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΟ ΔΗΣΑΚΕΛ.

Ο παράνομος “υπουργός οικονομίας και ενέργειας” του εκτρόματος στα κατεχόμενα,, Σουνάτ Ατούν ανέφερε ότι στην Turkish Petroleum Corporation δόθηκε η άδεια από το παράνομο “υπουργικό” στα κατεχόμενα το 2011 για έρευνες από το σεισμογραφικό ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασιά. 

Σημειώνουμε ότι λίγο μετά το μεσημέρι σήμερα, Τρίτη, η Τουρκία εξέδωσε νέα οδηγία προς ναυτιλλομένους (NAVTEX) για ασκήσεις στο Αιγαίο, με άμεση μάλιστα εφαρμογή.

Συγκεκριμένα, η Άγκυρα ανακοίνωσε την έναρξη ασκήσεων έρευνας και διάσωσης στην περιοχή του Καστελόριζου, με τη συμμετοχή του τουρκικού ναυτικού και της τουρκικής ακτοφυλακής. Οπως δήλωσε ο Ατούν σε χθεσινή διάσκεψη Τύπου, το πλοίο βρισκόταν νότια της Καρπασίας όταν η κυπριακή κυβέρνηση προέβη σε διαμαρτυρία και “διακήρυξε κυριαρχία όχι μόνο στη θάλασσά μας αλλά και στη γη μας”.

Κατά τον Ατούν, η νότια Κύπρος, όπως αποκάλεσε τις ελεύθερες περιοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει συμφωνίες με την Ελλάδα, την Αίγυπτο και το Ισραήλ και θα έχει οφέλη αφού θέλει να γίνει εταίρος αυτών των χωρών στα θέματα των φυσικών πόρων και το περιλαμβάνει στο Κυπριακό. Εμείς έχουμε πάρει μέτρα για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και συμφέροντα του ψευδοκράτους, είπε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι το 2011, κάλεσαν την κυπριακή Κυβέρνηση να συνάψει παρόμοια συμφωνία με τα κατεχόμενα αλλά δεν εισακούστηκε ο τότε κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Ερογλου για να συσταθεί μια ad hoc επιτροπή.

Ισχυρίστηκε ότι τα μονομερή μέτρα που έλαβαν οι Ελληνοκύπριοι για το θέμα ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες αποδεικνύουν ότι δεν ενδιαφέρονται για τη διαδικασία.

Τέλος είπε ότι δόθηκε άδεια στο Μπαρμπαρός στις 20 Απριλίου για σεισμογραφικές έρευνες τις οποίες θα συνεχίσει.

>>> Άσκηση ελέγχου ναυσιπλοΐας εμπορικών και αλιευτικών σε όλο το Αιγαίο ανήγγειλε η Τουρκία

One thought on “Το Μπαρμπαρός πήγε στην κυπριακή ΑΟΖ για να παραμείνει ανακοίνωσαν οι κατοχικές αρχές

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s