Παπαδόπουλος: Αν εκλεγώ θα αποσύρω προτάσεις του Αναστασιάδη

Αν εκλεγεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας, θα αποσύρει προτάσεις από τις συνομιλίες στο Κυπριακό, δήλωσε στον ραδιοσταθμό του Φ” ACTIVE  107,4-102,5 ο υποψήφιος Πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ και τους δημοσιογράφους Άντρη Δανιήλ, Λευτέρη Αδειλίνη και Γιώργο Καλλινίκου, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ σημείωσε ότι το ιδανικό μοντέλο λύσης του Κυπριακού, είναι οι ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, που παραβιάζονται από τις ηγεσίες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ.

Κληθείς να διευκρινίσει, αναφέρθηκε στις τέσσερις ελευθερίες των Τούρκων που είχε δεχθεί όπως είπε ο Δημήτρης Χριστόφιας με τον Ταλάτ, καθώς και την παραμονή όλων των εποίκων που έχει αποδεχθεί ο Νίκος Αναστασιάδης. Αυτά είπε, δεν περιλαμβάνονται στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου. Που αναφέρεται διερωτήθηκε, ότι πολιτική ισότητα σημαίνει αριθμητική ισότητα ότι πρέπει να δεχθούμε τα βέτο;

Εμείς καταθέσαμε είπε, ένα έγγραφο στο Εθνικό Συμβούλιο που αναφέρεται στη νέα στρατηγική στο Κυπριακό. Τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας είναι πως, ότι ακολουθήθηκε τα τελευταία 9 χρόνια, κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία. Δεν έκαμψαν την Τουρκική αδιαλλαξία οι γενναιόδωρες υποχωρήσεις. Χρειάζεται να αλλάξουμε τακτική.

Ναι, θα αποσύρουμε προτάσεις που πέτυχαν την αποθράσυνση της Τουρκίας και παραβιάζουν αποφάσεις του Εθνικού ΣΥμβουλίου και ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, που είναι επικίνδυνο, όπως την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την πρώτη μέρα, να κάνουμε τον Ακιντζί συμπρόεδρο και να έχει βέτο στα πάντα και να μην μπορούμε να πάρουμε καμία απόφαση αν κάτι πάει λάθος, ενώ την ίδια ώρα να εμπιστευθούμε τον Ερντογάν ότι σε βάθος χρόνου θα αποσύρει τα τουρκικά στρατεύματα και θα απομακρύνει εποίκους.

Εν δυνάμει συνεργάτες στη Συμμαχία Πολιτών

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Σίμου Αγγελίδη ότι οι πέντε του ενδιάμεσου είναι κατώτεροι των περιστάσεων, αν προχωρήσουν διασπασμένοι, μόνοι οι τρεις ή και μεμονωμένα, ο κύριος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε εν δυνάμει συνεργάτες τα στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών. Οι αποφάσεις είπε της Συμμαχίας Πολιτών είναι σεβαστές. Παρά τις όποιες διαφωνίες ή διαφορετικές αποφάσεις, εμείς τους αντιμετωπίζουμε εν δυνάμει συνεργάτες, σε μια προσπάθεια για την αλλαγή.

Αν αυτό δεν γίνει άμεσα, αυτό εξαρτάται από την ίδια τη Συμμαχία. Όμως η συνεργασία του ενδιάμεσου χώρου είναι ιστορικό γεγονός. Τα τρία κόμματα πήραν επίσημες αποφάσεις, είμαστε σε διάλογο με τους Οικολόγους,   σε επαφή με άλλα κοινωνικά σύνολα και ανένταχτους. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή και να κερδίσουμε το Νίκο Αναστασιάδη στις εκλογές.

Ερωτηθείς για το διαδικαστικό της επιλογής του ως υποψήφιος του ενδιάμεσου, ο Νικόλας Παπαδόπουλος παραδέχθηκε ότι δεν ακολουθήθηκε ευρεία διαδικασία αλλά σε ολιγάριθμα συλλογικά όργανα, λέγοντας ότι ούτε ο Γιώργος Λιλλήκας έκανε κάτι αντίστοιχο, αφού είχε σπεύσει πολύ πριν τη συνάντηση των πέντε, να εξαγγείλει τη δική του υποψηφιότητα.

Κομματικό κατεστημένο από ΔΗΣΑΚΕΛ

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ αναφέρθηκε σε κομματικό κατεστημένο των δύο μεγάλων κομμάτων και οργανωμένων οπαδών τους που επιχειρούν να παρέμβουν στις εσωτερικές λειτουργίες των κομμάτων του ενδιάμεσου. Δεν θα τους επιτραπεί κάτι τέτοιο ανέφερε γι αυτό και δεν επέλεξαν τη διευρυμένη συγκέντρωση των πέντε κομμάτων, αλλά επικεντρώθηκαν στη βάση τους και τα συλλογικά όργανα.

Ο Β. Πάλμας και οι ΔΗΚΟΪΚΟΙ στην κυβέρνηση Αναστασιάδη

Ευχόμενος καλή επιτυχία στον Βασίλη Πάλμα, και τους άλλους δύο διορισθέντες στο κυβερνητικό σχήμα, ο κύριος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι οι πολιτικές διαφορές είναι σεβαστές αλλά οι διορισθέντες έχουν και καθήκοντα που αφορούν την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είπε, η συγκεκριμένη διακυβέρνηση στο σύνολο της έχει αποτύχει τόσο στα ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης όσο και στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Ερωτηθείς αν αποτελεί πρόβλημα, το ότι στελέχη του ΔΗΚΟ βρίσκονται στο καράβι της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, ο Νικόλας Παπαδόπουλος, είπε ότι στις τελευταίες εκλογές κρίθηκαν οι πολιτικές των κομμάτων και τα αποτελέσματα έχουν δείξει ποιοι έχουν αποδοκιμαστεί και ποιοι κέρδισαν την προτίμηση των πολιτών. Ο ενδιάμεσος χώρος ανέφερε, έχει την υποστήριξη της ευρύτερης κοινωνίας, επειδή υπάρχει η απαίτηση  για αλλαγή.

Κληθείς να σχολιάσει αν στελέχη του ΔΗΚΟ ο Βασίλης Πάλμας και άλλα, μετά την τοποθέτηση του στο Προεδρικό, έχει έρεισμα εντός του ΔΗΚΟ, ο Νικόλας Παπαδόπουλος το αντέστρεψε, διερωτώμενος «μήπως είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που έχει επιχειρεί να έρεισμα στο ΔΗΚΟ»;

Και πριν τις βουλευτικές κάποιοι είχαν φύγει από το ΔΗΚΟ και κρίθηκαν στις κάλπες. Περισσότερο θα έπρεπε συμπλήρωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να ανησυχεί κατά πόσο έχει προβλήματα ή και ερείσματα στο ΔΗΣΥ. Βλέπουμε καθημερινά πρώην στελέχη του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ, πρώην βουλευτές που αποχώρησαν όπως η Ελένη Θεοχάρους, να επικρίνουν τις πολιτικές του ΔΗΣΥ και του Προέδρου, κι όλα αυτά οφείλονται στις πολιτικές των τελευταίων τεσσάρων χρόνων.

Η χειρότερη διακυβέρνηση

Τα τελευταία εννέα χρόνια, ήταν από τα χειρότερα στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε ότι αφορά τα ζητήματα διακυβέρνησης, με εξαίρεση τα δύσκολα χρόνια μετά την εισβολή.

Από τη χρεοκοπία στο κούρεμα και το αδιέξοδο στο Κυπριακό. Δοκιμάσαμε τις πολιτικές του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, είναι καιρός να δοκιμάσουμε κάτι καινούριο και γι αυτό το λόγο ο ενδιάμεσος χώρος μπορεί να προσφέρει εναλλακτικές προτάσεις στην οικονομία, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, αλλά και μια νέα στρατηγική στο Κυπριακό.

 Άντρη Δανιήλ, “Φ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.