Τουρκία: Προϊόν φαντασίας η υποχώρηση από τα δικαιώματά μας στην Κύπρο

Νέα πρόκληση από την Τουρκία με στόχο την Κύπρο.

Προϊόν φαντασίας η υποχώρηση από τα δικαιώματά μας στην Κύπρο τόνισε το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών. Πιο συγκεκριμένα, τελείως ανυπόστατοι χαρακτηρίζονται οι ισχυρισμοί ότι η Τουρκία θα υποχωρήσει από τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην Κύπρο, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χιουσείν Μουφτούογλου.

Απαντώτας σε ερώτηση σχετικά με άρθρο στην εφημερίδα ‘Cyprus Mail’ για το φυσικό αέριο, ο Μουφτούογλου ανέφερε ότι οι λανθασμένες εκτιμήσεις του τουρκικού τύπου, που βασίζεται σε προϊόντα φαντασίας, είναι μάταιες γράφει το ant1news.gr.  Σύμφωνα με το ant1news.gr,  εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών επαναλαμβάνει την τουρκική θέση ότι «η διοίκηση της νότιας Κύπρου συνεχίζει μονομερώς τις δραστηριότητες για εξόρυξη υδρογονανθράκων αγνοώντας τα πραγματικά δικαιώματα των Τ/Κ επί των υδρογονανθράκων του νησιού».

Ο Χιουσείν Μουφτούογλου αναφέρεται σε δημοσίευμα της αγγλόφωνης ελληνοκυπριακής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο τον Ιανουάριο του 2015 ο τότε Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου είχε μυστική συνάντηση στο Νταβός με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη έπειτα από διαμεσολάβηση του τότε Αμερικανού αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν. Σε εκείνη τη συνάντηση η Τουρκία υποχώρησε από τη θέση της ότι «οι έρευνες στην υφαλοκρηπίδα της αποτελεί αιτία πολέμου» και έδωσε το «πράσινο φως» για έρευνες της ελληνοκυπριακής πλευράς και στο 6ο οικόπεδο που η Τουρκία θεωρεί ότι μέρος του ανήκει στην υφαλοκρηπίδα της.

2 thoughts on “Τουρκία: Προϊόν φαντασίας η υποχώρηση από τα δικαιώματά μας στην Κύπρο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s